Disneyland Parijs Hotels

Slider - Disneyland Parijs, Disneyland Hotel Slider - Disneyland Parijs, Hotel New York Slider - Disneyland Parijs, Hotel New Port Bay Club Slider - Disneyland Parijs, Hotel Cheyenne Slider - Disneyland Parijs, Sequoia Lodge Slider - Disneyland Parijs, Sante Fe
Op het terrein van Disneyland Resort Parijs vind je verschillende officiële Disneyland® Parijs hotels. Deze hotels liggen allemaal op korte wandelafstand (5-15 minuten) van het Disneyland® Parijs park en het Walt Disney Studios park. Ook Disney Village, een uitgaansgebied met (souvenir)winkels, restaurants en een bioscoop, is binnen enkele minuten te voet te bereiken. De Disneyland Parijs hotels zijn allemaal geopend in 1992, wat ook het openingsjaar was van pretpark Disneyland Parijs (destijds nog Euro Disney geheten). Vanuit de hotels rijdt er op verschillende tijdstippen een shuttlebus naar de ingang van Disneyland Parijs. Verder beschikt een aantal van de Disneyland Parijs hotels, namelijk het Disneyland Hotel, Hotel New York, Sequoia Lodge Hotel en Newport Bay Club Hotel, over een eigen (binnen)zwembad waar het lekker ontspannen is na een lange dag in de pretparken.

 

Disneyland Hotel

Het meest bijzondere hotel van Disneyland Resort Parijs is toch wel het Disneyland Hotel. Dit hotel is namelijk ook meteen de ingang van het Disneyland Parijs park. Het Disneyland Hotel is het meest luxe hotel en beschikt naast de 496 kamers ook over 18 comfortabele suites die een prachtig uitzicht hebben op Main Street U.S.A. in het Disneyland Parijs park. Het Disneyland Hotel is ontworpen in Victoriaanse stijl en heeft als basis een roze kleur voor een extra sprookjesachtig effect. Het Disneyland Hotel heeft een a la carte restaurant en een buffetrestaurant. Voor de allerkleinsten is er Club Minnie waar kinderen op speciale tijden kunnen spelen en knutselen. Naast Club Minnie is er ook een ruimte met speelautomaten voor de wat oudere kinderen. Daar vlakbij bevindt zich ook nog de ingang van het binnenzwembad met jacuzzi en een solarium.

Disneyland Hotel – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Disneyland Hotel, exterieur 1

Het luxe en sfeervolle Disneyland Hotel heeft de uitstraling van een sprookjesachtig paleis. Het ligt letterlijk naast de ingang van het Disneyland Park en op enkele minuten lopen van het Walt Disney Studios Park. Ideaal als je ’s ochtends vroeg in het park wil zijn of om ’s avonds na een lan..

 

Disney’s Hotel New York

Disney’s Hotel New York ligt aan een groot meer (Lake Disney). Het is een viersterrenhotel op slechts enkele minuten lopen van Disney Village en op ongeveer 10 minuten lopen van Disneyland Parijs en het Walt Disney Studios park. Hotel New York heeft de bekende art deco look uit begin 20e eeuw en aan de buitenkant zie je een aantal bekende wolkenkrabbers uit New York. Het hotel beschikt over een bar en restaurant.  Een bijzonder detail is dat er in de winter op het plein voor het hotel een grote ijsbaan ligt waar je lekker kunt schaatsen.

Hotel New York – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Hotel New York, exterieur

Hotel New York heeft de uitstraling van de bekende wolkenkrabbers in Manhattan, New York in de jaren dertig van de vorige eeuw. Alle kamers zijn volledig ingericht in de kenmerkende Art Deco stijl. Het hotel ligt aan het mooie Lake Disney en op ongeveer 10 minuten lopen van de ingangen van de..

 

Disney’s Sequoia Lodge Hotel

Samen met Disney’s Hotel New York en Disney’s Newport Bay Club Hotel ligt ook Disney’s Sequoia Lodge Hotel direct aan het grote meer (Lake Disney). Het hotel ademt de sfeer van de grote Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika. In het hotel is veel gewerkt met hout voor een warme uitstraling en het complex wordt omringd door bomen. Het is met zijn 1011 kamers, na Disney’s Newport Bay Club Hotel, het grootste hotel van Disneyland Resort Parijs. Naast het hoofdgebouw van Disney’s Sequoia Lodge Hotel staan enkele lodges verspreid over het terrein met elk een aantal hotelkamers. Het binnenzwembad met waterglijbaan is, op dat van Disney’s Davy Crockett Ranch na, het grootste op het resort. Het zwembad ligt net naast het hoofdgebouw in een van de lodges. Disney’s Sequoia Lodge Hotel heeft een eigen souvenirwinkel, bar en twee restaurants.

Sequoia Lodge Hotel – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Sequoia Lodge, exterieur 1

Een van de meest sfeervolle hotels van Disneyland Parijs is zonder twijfel het Sequoia Lodge Hotel. Dit Disneyland hotel heeft door het gebruik van veel natuurlijke materialen en de ligging in een heus bosgebied een heel warme uitstraling. Omringd door de hoge pijnbomen waan je je meteen in e..

 

Disney’s Newport Bay Club Hotel

Het grootste van alle Disneyland Parijs Hotels is Disney’s Newport Bay Club Hotel met zijn 1098 kamers. Het is een driesterren hotel en het ligt samen met Disney’s Sequoia Lodge Hotel en Disney’s Hotel New York aan het grote meer van het Disneyland Resort. Het hotel heeft een luxe uitstraling die doet denken aan het New England van de 19e eeuw. Opvallend aan het Disney’s Newport Bay Club Hotel is het grote buitenzwembad. Naast een bar, wellnesscentrum en souvenirwinkel heeft het hotel ook twee restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten en dineren.

Newport Bay Club Hotel – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Hotel Newport Bay Club, buitenzwembad 2

Newport Bay Club Hotel is het grootste hotel op het resort van Disneyland Parijs en is gebouwd in een prachtige maritieme stijl die het New England uit de 19e eeuw voorstelt. Het Newport Bay Club hotel ligt prachtig in de baai van Lake Disney op ongeveer 10 minuten lopen van de ingangen van D..

 

Disney’s Hotel Cheyenne

Op ongeveer een kwartier lopen van de ingang van Disneyland Parijs en het Walt Disney Studios park ligt het tweesterren Disney’s Hotel Cheyenne. Het hotel beschikt over 1000 bedden en is geheel in de stijl van het Wilde Westen ontworpen. Dat zie je terug zowel in de aankleding van het hotel als in de omgeving. Disney’s Hotel Cheyenne bestaat uit een aantal gebouwen met daarin de gezellig ingerichte kamers en overige faciliteiten zoals een receptie, saloon en een restaurant. Vanuit het hotel rijden regelmatig gratis shuttlebussen richting Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. Bijzonder detail van dit hotel is dat kinderen op bepaalde tijden kunnen pony rijden.

Hotel Cheyenne – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Hotel Cheyenne, exterieur 3

Hotel Cheyenne bestaat uit verschillende gebouwen en stelt een dorp uit het oude Wilde Westen voor met huifkarren, een fort, hoefijzers en andere elementen uit de tijd van cowboys en indianen. Hotel Cheyenne ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de pretparken Disneyland Parijs en het Walt Dis..

 

Disney’s Santa Fe Hotel

Op korte afstand van Disney’s Hotel Cheyenne en op ongeveer een kwartier lopen van de twee Disney pretparken ligt Disney’s Santa Fe Hotel. Het hotel ademt de sfeer van het zuidwestelijke deel van Amerika wat terug te zien is in de gebouwen en de woestijnachtige omgeving. Vanuit Disney’s Santa Fe Hotel rijden er op diverse tijden gratis shuttlebussen richting Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. Het hotel heeft een eigen restaurant waar je in de ochtend lekker kunt ontbijten en in de avond kunt aanschuiven om te dineren. Met een capaciteit van 1000 bedden is dit een aardig groot hotel.

Santa Fe Hotel – Disneyland Parijs

Disneyland Parijs - Hotel Santa Fe, slaapkamer 3

In het Santa Fe Hotel van Disneyland Parijs waan je je in het zuidwesten van Amerika door de woestijnachtige omgeving, compleet met cactussen en Route 66 elementen. Ook de figuren uit de Disney/Pixar film Cars vind je hier terug. Het Santa Fe Hotel ligt op ongeveer 20 minuten lopen van Disne..