Pinokkio in De Efteling – Nieuw sprookje in 2016

1 jun 2015
Efteling - Pinokkio, sprookjesbos

De Efteling heeft bekend gemaakt dat er in 2016 een nieuw sprookje bij komt in het bekende Sprookjesbos. Het zal gaan om het sprookje van Pinokkio. De Efteling investeert ruim 2 miljoen euro in dit nieuwe sprookje dat zal komen te liggen tussen het huisje van Roodkapje en het sprookje van de Rode Schoentjes. Het Sprookjesbos van De Efteling opende in 1952 met tien sprookjes, Pinokkio gaat in 2016 alweer het 29e sprookje worden in het bos. Volgens De Efteling zullen de bouwwerkzaamheden van Pinokkio kort na de zomer gaan starten. De Efteling heeft dan op 1 juli net de nieuwe achtbaan Baron 1898 geopend.

Directeur van De Efteling Fons Jurgens geeft aan dat De Efteling inmiddels contact heeft gezocht met de Pinokkio Stichting in het Italiaanse dorpje Collodi. De Efteling wil op deze manier het Italiaanse sprookje van Pinokkio een eigen ‘Efteling gezicht’ geven. Vanaf september kun je Pinokkio al ontmoeten in De Efteling. In het Efteling Theater speelt dan de nieuwste sprookjesmusical Pinokkio.

One comment on “Pinokkio in De Efteling – Nieuw sprookje in 2016

  1. Willy zei op :

    Weer een super idee. Gelukkig blijft Efteling ook gewoon bouwen aan haar “hart” Op deze manier zal het park altijd speciaal blijven en de belangrijkste gasten “kinderen” blijven betoveren.

    Reageren    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.