Baanverloop nieuwe Efteling achtbaan Baron 1898 onthuld

19 feb 2015
Efteling - Baron 1898

Vandaag heeft de Efteling tijdens een bijeenkomst voor de pers het baanverloop van de nieuwe Efteling achtbaan Baron 1898 onthuld. De achtbaan die deze zomer opent is een zogenaamde dive coaster en start met een vrije val van 37,5 meter. Daarna volgt een spannende achtbaan rit met bochten, een halve looping en een kurkentrekker. De totale rit duurt inclusief het omhoog takelen van het achtbaan karretje ruim 2 minuten. De baan van de achtbaan is maar liefst 500 meter lang en er gaan 3 achtbaan karretjes rijden met ieder plaats voor 18 personen. De maker van de nieuwe Efteling achtbaan Baron 1898 is de bekende Zwitserse achtbaan bouwer Bolliger & Mabillard (B&M). Het wordt de eerste B&M achtbaan in de Benelux.

Je vindt Baron 1898 vanaf de zomer van 2015 in Ruigrijk, nabij de andere Efteling achtbanen de Python en Joris en de Draak. Het wordt naast de Python de tweede Efteling achtbaan waarin je over de kop gaat. Andere dive coasters in Europa staan in Heide Park (Duitsland) en Alton Towers (Verenigd Koninkrijk). Ook in Gardaland (Italië) opent dit jaar een dive coaster.

3 comments on “Baanverloop nieuwe Efteling achtbaan Baron 1898 onthuld

 1. Deborah zei op :

  Nederland was wel toe aan een nieuwe achtbaan! Deze dive coaster lijkt me echt super , kan niet wachten-:)

  Reageren    
  • Admin - Bjorn zei op :

   Klopt Deborah.

   En de eerst B&M achtbaan in Nederland is toch ook geweldig. B&M staat garant voor de meest soepele en beste achtbanen ter wereld en dit is straks gewoon te vinden in het ‘sprookjespark’ in Kaatsheuvel.

   Reageren    
 2. Wahed zei op :

  COOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

  Reageren    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.