01-03-2015

Puy du Fou, een van de grootste themaparken van Frankrijk, gaat gebruik maken van een unieke technologie tijdens de spectaculaire avondshow Cinéscénie. Het themapark gaat namelijk maar liefst 50 drones inzetten tijdens het spektakel.

Puy du Fou show

Puy du Fou was op zoek naar een manier om ook de lucht op een mooie manier bij het decor van de show te betrekken en door het gebruik van de 50 zelf ontwikkelde drones is dit gelukt. "Het lijkt op een grote kroonluchter in de lucht," aldus de directeur van het Franse themapark. De zogenaamde Neopter drones kunnen vliegen in de wind of regen en opstijgen vanaf zowel land als water. Het project heeft een investering van ongeveer 2 miljoen euro gevergd.

Cinéscénie Puy du Fou

De groots opgezette avondshow Cinéscénie is het paradepaardje van het historische themapark Puy du Fou. Het bijna twee uur durende spektakel vindt plaats op een enorm podium met maar liefst 1,200 acteurs en dansers. Vanaf april zullen de drones een extra speciaal effect toevoegen.

Puy du Fou overnachten

Puy du Fou ligt in de Franse kustregio Vendée en is een unieke bestemming voor een korte vakantie. Het themapark beschikt over een aantal eigen sfeervolle hotels, waaronder de Gallo-Romeinse Villa en het Camp du Drap d'Or. Op onze speciale pagina over Puy du Fou vind je ook meer informatie over het aanbod van attracties en shows in Puy du Fou.

Puy du Fou hotels

Camp du Drap dOr

De hotelkamers van het Camp du Drap d’Or zijn losse bungalowtenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

La Villa Gallo Romaine

Waan jezelf in het oude Romeinse Rijk

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Les Iles de Clovis

Overnacht letterlijk op het water

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Logis de Lescure

Kleinschalige en knus

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Puy du Fou tickets