11-09-2016

In het voorjaar van 2017 zal in pretpark Bellewaerde in het Belgische Ieper een unieke nieuwe attractie openen. Het wordt een dubbele rodel achtbaan, waarbij bezoekers plaats nemen in een karretje voor twee personen en tegen elkaar kunnen racen.

Rodelbaan Bellewaerde

De twee rodelbanen liggen naast elkaar en met een hendel bepaal je zelf hoe hard je gaat. Om naar beneden te kunnen roetsjen moet je uiteraard eerst omhoog. Dit gaat middels een wandeltocht over een brug naar een toren van maar liefst 25 meter hoog. De bouwer van de nieuwe attractie is het bedrijf Wiegand en de investering ongeveer 4 miljoen euro. De nieuwe attractie past perfect bij pretpark Bellewaerde, wat eigenlijk een combinatie van een dierentuin en pretpark is. Bezoekers wandelen door de natuurlijke omgeving naar boven en hebben daar een mooi uitzicht over het park. Doordat je zelf je snelheid kunt bepalen is de attractie bovendien geschikt voor jong en oud.

Bellewaerde overnachten

Benieuwd geworden? Vanaf het voorjaar van 2017 kun je de nieuwe attractie naar verwachting gaan beleven. Voor overnachtingsmogelijkheden nabij Bellewaerde hebben wij op onze website verschillende hotels bij Bellewaerde op een rij staan. Vergelijk hier alle aanbieders zodat je de beste prijs kunt reserveren. BIj Bellewaerde overnachten is een goede optie wanneer je alles uit je dag wilt halen. Een bezoek aan de stad Ieper, waar Bellewaerde ligt, is ook zeker de moeite waard. 

Het is ook mogelijk je bezoek aan Bellewaerde te combineren met Plopsaland De Panne, wat op ongeveer 45 minuten rijden ligt. Een verblijf in één van de hotels bij Plopsaland of vakantieparken bij Plopsaland is dus ook een goede optie. Met een bezoek aan Bellewaerde en Plopsaland de Panne maak je er voor jezelf een echte pretpark reis van.

Tickets

Bellewaerde tickets

Entreekaarten Bellewaerde met korting

Hotels

Hotel Kasteelhof ’t Hooghe

Op een paar minuten wandelen van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

B&B The Protea

Bed & Breakfast bij Bellewaerde

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Alliance Hotel Ieper

Op slechts 5 minuten van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Ariane Hotel

Op slechts 10 minuten van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Flanders Lodge Hotel

Bellewaerde op slechts 5 minuten

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Ambrosia

Vlakbij Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie