30-06-2017

Vandaag is in De Efteling de nieuwe attractie Symbolica geopend. Na maanden van bouwen is het dan eindelijk zo ver en kan het hele gezin op audiëntie bij de koning in deze unieke Efteling attractie.

Symbolica: Paleis der Fantasie

De nieuwe Efteling attractie Symbolica is een indoor familie attractie. Bezoekers van Symbolica gaan zogezegd op audiëntie bij de koning. Het bezoek krijgt echter een verrassende wending door de tovernar Pardoes die je door geheime gangen en magische vertrekken in het kasteel leidt. Eenmaal in de wachtrij krijg je de keuze uit drie verschillende belevingen: de heldentour, de schattentour en de muziektour. Elke route heeft weer eigen unieke elementen om te ontdekken. Er is zoveel te zien, en niets is wat het lijkt!

Efteling 65 jaar

Symbolica is de duurste attractie die De Efteling ooit gebouwd heeft en wordt nu geopend in het jaar waarin De Efteling 65 jaar bestaat. Ook het nieuwe vakantiepark Efteling Loonsche Land werd eerder dit jaar al geopend. Voor wie wil blijven slapen bij De Efteling is er nu heel wat keus: het luxe Efteling Hotel, het sprookjesachtige vakantiepark Efteling Bosrijk en het op de natuur geïnspireerde Efteling Loonsche Land. Een meerdaags verblijf bij De Efteling zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om alle attracties te kunnen doen, ook op drukkere dagen.

Efteling Negen Pleinen Festijn

Vanaf vandaag zijn ook de zomeravonden, ofwel het Negen Pleinen Festijn, weer van start gegaan. Deze zomer is De Efteling in juli en augustus elke vrijdag- en zaterdagavond tot 23.00 uur geopend. En doordeweeks en op de zondagavond tot 20.00 uur. Tijdens het Negen Pleinen Festijn geniet je van diverse vormen van live entertainment verspreid over negen pleinen in het pretpark. Uiteraard zijn ook alle attracties gewoon geopend. Wil je na een zomeravond blijven slapen? Kijk dan ook eens bij ons aanbod van goedkope hotels vlakbij De Efteling.

Arrangementen

Winter Efteling arrangement

Winter Efteling tickets met een overnachting