Puy du Fou

 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
 • Image 5
< >

Puy du Fou Hotels
Hotels bij Puy du Fou

Voor een unieke belevenis ga je naar het Franse themapark Puy du Fou. Dit historische themapark ligt in het westen van Frankrijk, in de Vendée regio. Het park is elk jaar geopend van april tot en met september. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar is het na Disneyland Parijs het best bezochte themapark van Frankrijk. In Puy du Fou staat de geschiedenis centraal. Als bezoeker maak je in Puy du Fou een echte reis door de tijd en zie je van alles uit bijvoorbeeld de Romeinse tijd of de Middeleeuwen.

Cinéscénie

Het themapark is ontstaan vanuit een originele show, genaamd Cinéscénie, die werd opgevoerd in de ruïnes van een oud kasteel in de plaats Les Epesses. Ook nu nog wordt de show Cinéscénie tijdens het hoogseizoen regelmatig opgevoerd op een groot podium buiten. Deze spectaculaire show met licht, muziek, water, vuurwerk, duizenden acteurs en honderden paarden is de grootste show van Europa. Een bijzonder detail is dat alle acteurs vrijwilligers zijn uit de naburige dorpen. De show is volledig in het Frans, maar Engelse of Nederlandse vertaling is beschikbaar via hoofdtelefoons. Cinéscénie wordt niet dagelijks op de planken gebracht. Probeer hier dus rekening mee te houden als je je verblijf bij Puy du Fou plant, want dit enorme spektakel wil je niet missen. Het grote podium waarop Cinéscénie te zien is ligt net buiten het themapark Puy du Fou. Tickets moeten dan ook separaat geboekt worden.

Themapark Puy du Fou

In 1989 werd naast de kasteel ruïne waar Cinéscénie wordt opgevoerd het grote themapark Puy du Fou geopend. Inmiddels is het een van de best bezochte pretparken van Frankrijk. Het themapark bestaat voor het grootste gedeelte uit spectaculaire shows en een aantal kleine attracties. Er zijn vijf verschillende shows die allemaal maar liefst 30-40 minuten duren. Een dagvullend programma dus! Zo is er een ridder show die zich afspeelt voor een Middeleeuws kasteel. De viking show wordt opgevoerd bij een groot fort waar een echte Viking boot aanlegt en zit vol speciale (water)effecten. In een bijna niet van echt te onderscheiden amfitheater kun je genieten van een Romeins spektakel met gladiatoren en paarden. De grote vogel show is ook zeer de moeite waard. Honderden vogels tegelijk vliegen over de hoofden van de bezoekers en rond de ruines. Naast al deze shows buiten vind je binnen nog een musketiers show met zwaard vechters, danseressen en paarden. In het hoogseizoen wordt er als het donker is ook nog een prachtige show op het water opgevoerd. Alle shows zijn Franstalig, maar Engelse en Nederlandse vertalingen zijn beschikbaar via hoofdtelefoons. De vijf hoofd shows worden aangevuld met een wisselend programma van kleinere spektakels, zoals een goochelshow, musical show en een poppenshow. Bovendien zijn er voor de kinderen een aantal kleine attracties zoals springende waterstralen, een speelkasteel en een dierenlabyrint. Tussen de shows door is het ook heerlijk wandelen in de natuur van dit prachtige park. Zo is er onder andere een rozentuin en een dierenweide. Ook kun je rond lopen in een mooi nagebouwd Middeleeuws dorp of wat gaan eten in een van de vele thematische restaurants.

 Overnachten bij Puy du Fou

Themapark Puy du Fou ligt in de Franse regio Vendée in het westen van Frankrijk. Deze regio ligt direct aan de kust, ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. Puy du Fou ligt op ongeveer 3 uur rijden van Parijs. Doordat er zo veel te zien en te ontdekken valt in dit unieke pretpark is het een aantrekkelijke bestemming voor een korte vakantie. Puy du Fou heeft een aantal sfeervolle en gethematiseerde hotels die direct naast het themapark liggen, waaronder de Gallo-Romeinse Villa en het Camp du Drap d’Or. Toegang tot themapark Puy du Fou is bij deze hotels bij de prijs inbegrepen. Ook in de directe omgeving van Puy du Fou vind je meer dan voldoende hotels en andere overnachtingsmogelijkheden.Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CS 70 025, 85 590 Les Epesses, Frankrijk

Puy du Fou ligt in de regio Vendée in het Franse plaatsje Les Epesses ten oosten van Nantes. Vanuit Nederland is het 8 uur en 25 minuten rijden vanaf Utrecht, 8 uur en 50 minuten rijden vanaf Amsterdam en 7 uur en 59 minuten rijden vanaf Eindhoven.

Vanaf Nantes is het slechts 58 minuten rijden.

Hotel Les Etaps - Puy du Fou

Puy du Fou - Les Etaps, bar

In de plaats Les Herbiers ligt het eenvoudige, maar nette en betaalbare tweesterren hotel Les Etaps. Het is vanuit hotel Les Etaps ongeveer 10 minuten met de auto naar themapark Puy du Fou. Alle kamers van het hotel zijn verschillend ingericht in een traditionele stijl. De badkamers zijn netj..

Chateau du Boisniard - Puy du Fou

Puy du Fou - Chateau du Boisniard, exterieur 1

In het vijfsterren hotel Chateau du Boisniard overnacht je in een echt kasteel op slechts 5 kilometer afstand van themapark Puy du Fou. De luxe straalt van dit comfortabele hotel af. Hotel Chateau du Boisniard ligt in een groot groen park en beschikt onder andere over een tennisbaan, buitenzw..

Hotel Ibis Les Herbiers - Puy du Fou

Puy du Fou - Ibis Les Herbiers, exterieur 2

Het driesterren hotel Ibis Herbiers is gemakkelijk gelegen direct nabij een afrit van de Franse autosnelweg A87 en ligt op maar 12 kilometer afstand van themapark Puy du Fou. Je rijdt hier in ongeveer 15 minuten naar toe. Hotel Ibis Herbiers beschikt over een mooie groene tuin met terras. Je ..

Hotel Logis Aloe - Puy du Fou

Puy du Fou - Logis Aloe, buitenzwembad

Hotel Logis Aloe is een driesterren hotel op ongeveer 10 kilometer afstand van themapark Puy du Fou. Het is rustig gelegen en heeft een mooi uitzicht op het omringende platteland. Hotel Logis Aloe is zeer geschikt voor gezinnen, aangezien het geschikt over een verwarmd buitenzwembad met daar ..

Camp du Drap d'Or - Puy du Fou

Puy du Fou- Camp du Drap d'Or, overzicht 1

In 2014 opende bij themapark Puy du Fou het Camp du Drap d’Or. Dit hotel is geïnspireerd op de tijd van de Renaissance en de luxe koninklijke vakantieverblijven die Engelse vorsten in die tijd in Frankrijk hadden. Het hotel van Puy du Fou bestaat uit een hoofdgebouw met daarin de receptie ..

De Eilanden van Clovis - Puy du Fou

Puy du fou - De eilanden van clovis, overzicht 2

In het unieke hotel De Eilanden van Clovis (Les Iles du Clovis) overnacht je letterlijk op het water! Het hotel wat bestaat uit verschillende huizen is geïnspireerd op de tijd van de Merovingers (een familie van koningen van het Frankische Rijk in de 5e tot 8

Inter-Hotel La Verriaire - Puy du Fou

Puy du Fou - Inter-Hotel La Verriaire, exterieur 3

Het Inter-Hotel La Verriaire ligt in een rustige omgeving op ongeveer 8 kilometer afstand van themapark Puy du Fou. De bereikbaarheid van dit hotel is door de ligging nabij de afrit van de Franse autosnelweg A87 erg goed. Dit moderne hotel is licht en ruim ingericht en beschikt over een bar e..

Gallo Romeinse Villa - Puy du Fou

Puy du Fou - De Gallo - Romeinse Villa, exterieur 4

De Gallo Romeinse Villa is een van de eigen hotels van themapark Puy du Fou. In deze villa waan je je echt in het oude Romeinse Rijk. Alle details, van de imposante zuilen tot de mooi aangelegde tuinen en de kleding van de medewerkers, kloppen. De Gallo Romeinse Villa beschikt over 100 famili..

Logis de Lescure - Puy du Fou

Puy du Fou - Logis de Lescure, exterieur

Hotel Logis de Lescure biedt een kleinschalige en knusse manier van overnachten bij themapark Puy du Fou. Het is gebouwd en ingericht als een gezellige herberg uit de 18e eeuw en bestaat uit vier verschillende gethematiseerde suites met originele namen zoals de Muzieksalon en het R..