Pretparken België

In België zijn diverse pretparken te vinden. Populaire Belgische pretparken zijn Bobbejaanland, Plopsaland en Walibi Belgium. De meeste pretparken in België richten zich op families met kinderen. Het meeste aanbod van spannende attracties vind je in Walibi Belgium. Dit is ook het pretpark in België met de meeste achtbanen. De meest spectaculaire achtbaan in België staat echter in familie pretpark Plopsaland de Panne: de achtbaan Ride to Happiness by Tomorrowland is met lanceringen, draaiende karretjes, inversies en onride muziek de meest heftige achtbaan in België.

Bellewaerde in het Belgische Ieper is ook zeker het bezoeken waard. Het is namelijk een pretpark en dierentuin in één en dat maakt het park uniek in België. Het park is mooi aangelegd in een groene omgeving en heeft naast het park ook nog een erg leuk overdekt waterpark (Bellewaerde Aquapark) met tal van leuke en spannende glijbanen. Bellewaerde is niet het enige park in België wat naast het pretpark ook nog over een waterpark beschikt. Zo heeft Walibi Belgium Aqualibi en Plopsaland de Panne Plopsaqua als groot waterpark. Op deze manier is het de moeite waard om deze parken minimaal twee dagen en met een overnachting te bezoeken. Je kunt dan zowel het pretpark als het waterpark beleven.

In België vind je met Pairi Daiza overigens ook één van de mooiste dierentuinen ter wereld. De grote verscheidenheid aan bijzondere dieren maakt dit park anders dan een gewone dierentuin en de dieren leven allemaal in prachtig aangelegde en gethematiseerde verblijven. Als bezoeker ga je als het ware op reis en bezoek je gebieden en dieren vanuit de hele wereld.

Pretpark België met overnachting

Wil je een pretpark in België bezoeken en daar overnachten? Dan is Plopsaland de Panne het enige pretpark in België met een eigen pretpark hotel. Het Plopsa Hotel ligt direct naast de ingang van het pretpark. Het Plopsa Hotel heeft leuke gethematiseerde hotelkamers in theaterstijl, suites met al je favoriete Studio 100 figuren als thema, een prima restaurant en als gast bezoek je ook zo het naastgelegen Plopsaqua waterpark.

Als je op een hele bijzondere manier wilt overnachten dan is een verblijf in een hotel of huisje op het Pairi Daiza Resort een echte aanrader. De accommodaties van Pairi Daiza liggen letterlijk in het park en bieden prachtige uitzichten op een aantal dierenverblijven. Zo zijn er hotelkamers met uitzicht (ook onderwaterzicht) op het pinguïn verblijf of het ijsberen verblijf. Er zijn ook een aantal vakantiehuisjes met uitzicht op het leeuwenverblijf of het uitgestrekte beren- en wolvenverblijf. Bij Pairi Daiza overnachten is werkelijk een unieke ervaring.

Tickets pretparken België

Bezoek de pretparken in België met korting door vooraf al online pretpark tickets te scoren. Veel Belgische pretparken bieden korting aan op hun tickets. Zo kun je door te besparen op je tickets je dagje weg al extra leuk beginnen. Vergelijk bij alle aanbieders die wij hebben geselecteerd de korting die je het meeste voordeel oplevert.

Pretpark tickets

Goedkope pretpark tickets

Vind hier de goedkoopste pretpark tickets

Pretpark arrangementen

Plopsaland de Panne

Plopsa Hotel

Officieel Plopsaland Hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Busreis Plopsaland De Panne

Busreis naar Plopsaland

Plopsaland arrangementen

Overnachten bij Plopsaland inclusief tickets

Plopsaqua tickets

Entreekaarten PlopsAqua met korting

Pairi Daiza

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Pairi Daiza tickets

Entreekaarten Pairi Daiza met korting