Beekse Bergen is erg geschikt voor een korte vakantie. Als je blijft overnachten op Lake Resort Beekse Bergen, Safari Resort of het Safari Hotel krijg je unieke voordelen, zoals onbeperkt toegang tot niet alleen het Safaripark en Speelland, maar ook nog diverse andere attracties in de omgeving. Op Lake Resort Beekse Bergen kun je diverse accommodaties boeken, zoals een bungalowtent, Jungalow vakantiehuisje of een heuse safaritent.

In het Safari Resort slaap je letterlijk tussen de dieren want de meeste luxe accommodaties (lodges en boomhutten) liggen direct aan de savanne of de leeuwenvlakte van Safaripark Beekse Bergen. Op het Safari Resort vind je ook het luxe Safari Hotel. Geniet hier van het gemak en comfort wat een hotel vaak te bieden heeft. Blijf bij de Beekse Bergen overnachten en geniet zo meerdere dagen van dit uniek stukje Nederland. Vanaf Beekse Bergen ben je ook in ongeveer 20 minuten rijden bij de ingang van De Efteling. Hoe bijzonder is het om deze parken met elkaar te combineren tijdens je verblijf!... Lees meer

Vakantieparken bij Beekse Bergen

Lake Resort Beekse Bergen

Overnachten op het vakantiepark van Beekse Bergen

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Safari Resort Beekse Bergen

Vakantiehuisjes met uitkijk op een savanne

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Vakantiepark Duinhoeve

Centraal gelegen tussen Safaripark Beekse Bergen en De Efteling

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotels bij Beekse Bergen

Safari Hotel

Safari Hotel met een prachtig uitzicht op een savanne

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Bastion Hotel Tilburg

Vlakbij het centrum van Tilburg

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Hotel Brabant Hilvarenbeek

Op slechts 5 minuten van Beekse Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Hotel De Druiventros

Vlakbij Beekse Bergen en De Efteling

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Van der Valk Hotel Tilburg

Luxe hotel op slechts 5 minuten van Beekse Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

City Hotel Tilburg

Midden in het centrum van Tilburg

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Campings bij Beekse Bergen

FarmCamps Breehees

Unieke ervaring vlakbij Beekse Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Beekse Bergen tickets

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Safaripark Beekse Bergen met korting

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Speelland Beekse Bergen met korting

Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen beleef je altijd een avontuurlijke dag. Je kunt op diverse manieren alle verschillende wilde dieren bekijken: te voet, met de auto, met een bus en met een boot. Safaripark Beekse Bergen heeft een groot aantal dieren, waaronder leeuwen, giraffen, zebra’s, olifanten, gorilla’s en neushoorns. Alle dieren leven op ruime oppervlaktes waarbij zoveel mogelijk hun natuurlijke leefomgeving is nagebootst.

Ook zijn er diverse shows en tijdens de voedertijden geeft een medewerker van het safaripark aan het publiek uitleg over de dieren en hun leefgewoonten. Verspreid door het park liggen enkele grote speeltuinen die zowel voor jong als oud veel klimplezier bieden. Een hapje eten kan ook prima in een van de originele restaurants van Safaripark Beekse Bergen.

Speelland Beekse Bergen

Het kleine pretpark Speelland Beekse Bergen biedt kinderen veel speel- en bij mooi weer ook waterplezier. Speelland ligt aan het grote Victoriameer en heeft een groot zandstrand. In het meer kun je uiteraard zwemmen. Voor de jonge kinderen zijn er ondiepe stukken afgezet om ook veilig te kunnen spelen.

Speelland Beekse Bergen biedt verder een uitgebreid aanbod van attracties, waaronder grote trampolines, waterspeeltoestellen, diverse speeltuinen, een buggy baan, minigolf en een echte stormbaan, diverse waterglijbanen, botsbootjes en waterfietsen. Het hele gezin kan zich hier, zeker met mooi zomers weer, uren vermaken.

Overnachten Beekse Bergen

Bij Beekse Bergen overnachten is een unieke belevenis. Waar in Nederland kun je zo dicht bij de wilde dieren overnachten als bij de Beekse Bergen. Er zijn verschillende soorten accommodaties waar je kunt verblijven. Wij hebben alle mogelijkheden van overnachten bij de Beekse Bergen hier geplaatst. Zo kun je altijd in een handig overzicht je Beekse Bergen arrangement reserveren. Je kunt ook in een hotel bij de Beekse Bergen overnachten. Er liggen een aantal prima hotels bij de Beekse Bergen. Sommige bieden ook een compleet Beekse Bergen arrangement aan waarbij je ook nog tickets krijgt. Wil je tijdens je verblijf helemaal in de sfeer van de Beekse Bergen blijven? Reerveer dan een kamer in het Safari Hotel. Dit is het officiële Beeke Bergen hotel.

Reistijd naar Beekse Bergen

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 30 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 1 uur en 25 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 5 minuten

Beekse Bergen omgeving

Safaripark Beekse Bergen is meer dan een dagvullend park en ook het naastgelegen Speelland Beekse Bergen zorgt bij mooi weer voor urenlang plezier. Verblijf je meerdere dagen op Lake Resort Beekse Bergen of op het Safari Resort dan zijn uitstapjes in de omgeving ook een goede toevoeging aan je korte vakantie bij de Beekse Bergen. Hieronder hebben we een aantal uitstapjes en activiteiten geselecteerd die op korte afstand van de Beekse Bergen liggen en zo voor de nodige afwisseling kunnen zorgen.

Stad Tilburg

Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek wat direct aan Tilburg grenst. In Tilburg zijn diverse leuke uitstapjes te vinden, waaronder een bezoek aan het TextielMuseum of het Natuurmuseum. Wanneer je van shoppen houdt dan ben je in het centrum van Tilburg ook aan het juiste adres. In het centrum van de stad zijn namelijk diverse winkeltjes te vinden voor urenlang shop plezier. Wanneer je eind juli een bezoek brengt aan het centrum van Tilburg is de kans groot dat je een bezoek kunt brengen aan de grootste kermis van de Benelux die hier jaarlijks plaatsvindt.

Golfclub Midden-Brabant

Op tien tot vijftien minuten rijden van Beekse Bergen vind je in Esbeek het golfterrein van Golfclub Midden-Brabant. Golfclub Midden-Brabant heeft een 18-holes golfbaan en diverse oefenfaciliteiten. Het clubhuis bevindt zich in een verbouwde boerderij uit 1926. Een bezoek aan deze golfbaan zorgt voor de nodige afwisseling tijdens je verblijf bij Beekse Bergen.

Stad Den Bosch

De mooie Brabantse stad Den Bosch ligt op een klein half uurtje rijden van Beekse Bergen. Den Bosch is een stad die zeker het bezoeken waard is. De stad staat bekend om zijn mooie binnenstad waar je vele oude gebouwen kunt vinden. Ook de grote Sint Jan kerk is een heuse blikvanger als je in het centrum van Den Bosch bent. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de unieke Binnendieze waar je in de maanden april tot en met oktober met fluisterbootjes een tocht kunt maken door en onder de stad. Dit is zeker een belevenis voor jong en oud! Een aanrader is ook om je dagje Den Bosch te beginnen of te eindigen met een bezoek aan de bekende bakker Jan de Groot waar je de echte Bossche bollen kunt bestellen.

De Efteling

Vanuit Beekse Bergen ben je ook zo bij de ingang van De Efteling. Dit mooie pretpark in Kaatsheuvel is zeker het bezoeken waard, omdat het park geschikt is voor jong en oud. De Efteling heeft zoveel te bieden dat je hier misschien wel twee dagen nodig hebt om alles goed te ontdekken. In de avonduren kun je ook nog een bezoek brengen aan het Efteling Theater. Hier zijn op diverse dagen in de week voorstellingen te zien. Overnachten bij De Efteling kan ook een leuke optie zijn. Het park heeft eigen accommodaties in de vorm van vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) en hotels (Efteling Hotel en Efteling Grand Hotel) en deze zijn allemaal mooi gethematiseerd en aangekleed.

Oliemeulen

Heb je na een dagje in Safaripark Beekse Bergen nog niet genoeg van dieren gekregen dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan het kleinschalige dierenpark De Oliemeulen in Tilburg. In dit dierenparkje vind je vooral diverse soorten reptielen zoals insecten, spinnen en slangen.

Bioscoop Tilburg

In Tilburg zijn verschillende bioscopen te vinden. De twee grootsten zijn die in het centrum van de stad en aan de rand van de stad in het gebied Stappegoor. Heb je zin om na je dagje in Safaripark Beekse Bergen nog even een filmpje te pakken dan kun je hier zeker een geschikte film vinden.

Beekse Bergen geschiedenis

Beekse Bergen heeft twee parken: Speelland Beekse Bergen en Safaripark Beekse Bergen. De twee parken vinden hun oorsprong in de jaren ’60 toen je in Speelland Beekse Bergen, vooral in de zomer, veel vermaak kon vinden rond het grote meer. Het Safaripark Beekse Bergen begon met enkele leeuwenverblijven. Het Safaripark had destijds ook de naam Leeuwenpark Beekse Bergen. Het Leeuwenpark was vanaf het eerste moment meteen een groot succes. Veel bezoekers waren geïnteresseerd om vanuit hun eigen auto de leeuwenverblijven binnen te rijden. Een voor Nederland uniek concept!

Het Safaripark breidde begin jaren ’70 uit met enkele nieuwe diersoorten en verblijven. Ook veranderde de naam van Leeuwenpark Beekse Bergen in Safaripark Beekse Bergen. Een algemene naam waardoor Beekse Bergen zich ook meer op andere diersoorten kon gaan richten. In de jaren ’80 kwamen er weer veel nieuwe diersoorten bij in het Safaripark. Ook opende in die jaren een wandelsafari en kwam er met de roofvogelshow een nieuw spektakel bij. Speelland Beekse Bergen had in de begin jaren ’80 inmiddels een groot aanbod van attracties, waaronder een achtbaan, wildwaterbaan, kabelbaan en diverse kleine attracties speciaal voor kinderen.

Midden jaren ’80 werd Beekse Bergen overgenomen door Libema, dat tegenwoordig meerdere dierentuinen in haar beheer heeft. Libema verkocht een aantal attracties uit het Speelland maar investeerde wel in het Safaripark. Bij Beekse Bergen kwam de mogelijkheid om te overnachten in de vorm van Lake Resort Beekse Bergen. Hier zijn diverse soorten vakantiehuisjes, bungalows en campingplaatsen te vinden. In de jaren die volgden kwamen er nog vele extra dieren en verblijven bij. Ook investeerde Beekse Bergen in de uitbreiding van de wandelsafari, een safaritocht met een boot en diverse klimtoestellen voor kinderen. Safaripark werd op deze manier steeds uitgebreider en dagvullender. Speelland Beekse Bergen vernieuwde diverse attracties en de infrastructuur.

Safaripark Beekse Bergen kreeg in 2011 nog een grote opknapbeurt. Diverse verblijven werden verbeterd en restaurants kregen een vernieuwd uiterlijk. In 2018 opende het park met het Safari Resort een uniek nieuw vakantiepark. Vanuit diverse huisjes heb je een prachtig uitzicht op een savanne of leeuwenverblijf, zodat je de dieren vanaf je terras of vanuit je huisje kunt bekijken. Eveneens openden er in het Safari Resort een paar unieke boomhutten. Ook in dat jaar opende het Safaripark en gorilla verblijf een nieuwe ingang, zodat het park weer klaar is voor de toekomst. In 2022 gaat Vakantiepark Beekse Bergen voortaan als Lake Resort Beekse Bergen door het leven. Ook in dit jaar is de Beekse Bergen begonnen met de bouw van het Safari Hotel. Dit is het eerste Beekse Bergen hotel en ligt aan een savanne in het Safari Resort.

FAQ's Beekse Bergen

Hier zijn de tien meest voorkomende vragen (FAQ's) over Beekse Bergen, samen met de antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Beekse Bergen? Beekse Bergen hanteert verschillende openingstijden, afhankelijk van het seizoen. Het is het beste om de officiële website van Beekse Bergen te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Wat zijn de ticketprijzen voor Beekse Bergen? De ticketprijzen voor Beekse Bergen variëren, afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van de bezoeker en het type ticket (bijvoorbeeld een dagticket of een abonnement). Er zijn ook met enige regelmaat aanbiedingen van goedkope tickets. Bekijk alle actuele aanbiedingen en korting op onze speciale Beekse Bergen tickets pagina.
 • Zijn er speciale kortingen beschikbaar voor kinderen of groepen? Ja, Beekse Bergen biedt verschillende kortingen voor kinderen en groepen. Er zijn speciale tarieven voor kinderen en groepskorting is beschikbaar voor groepen vanaf een bepaald aantal personen. Meer informatie over deze kortingen en actuele aanbiedingen is te vinden op onze speciale pagina: Beekse Bergen aanbieding.
 • Welke dieren kan ik zien in Beekse Bergen? Beekse Bergen biedt een divers scala aan wilde dieren, waaronder leeuwen, giraffen, neushoorns, zebra's, olifanten, gorilla's en nog veel meer. Het park heeft verschillende safariroutes waar je de dieren van dichtbij kunt bewonderen. Vergeet ook niet de populaire autosafari om nog dichter bij verschillende dieren te komen.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Beekse Bergen? Ja, het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Beekse Bergen. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar je maaltijden en snacks kunt kopen.
 • Zijn er speeltuinen voor kinderen in Beekse Bergen? Ja, Beekse Bergen heeft verschillende speeltuinen verspreid over het park. Kinderen kunnen zich vermaken met glijbanen, schommels en klimtoestellen.
 • Zijn er speciale activiteiten en shows in Beekse Bergen? Ja, Beekse Bergen organiseert verschillende activiteiten en shows, zoals roofvogeldemonstraties, voedermomenten en educatieve presentaties. Het schema en de details van deze activiteiten en shows zijn te vinden op de officiële website van Beekse Bergen.
 • Is er parkeergelegenheid bij Beekse Bergen en zijn er kosten verbonden aan parkeren? Ja, er is voldoende parkeergelegenheid bij Beekse Bergen. Er zijn parkeerkosten van toepassing, die je kunt betalen bij de parkeerautomaten of via mobiele betaling.
 • Kan ik overnachten in Beekse Bergen? Ja, Beekse Bergen biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden, waaronder accommodaties op het Lake Resort zoals lodges en kampeerplaatsen. Met het Safari Resort en Safari Hotel zijn er accommodaties met uitzicht op dierenverblijven.
 • Is Beekse Bergen toegankelijk voor mensen met een beperking? Ja, Beekse Bergen streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Het park biedt faciliteiten en services aan om de toegankelijkheid te vergemakkelijken, zoals rolstoeltoegankelijke paden en invalidentoiletten.