Bellewaerde ligt in de Belgische plaats Ieper wat ligt in het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen. Bellewaerde is een bijzonder pretpark omdat het park een combinatie is van een dierentuin en pretpark. In het park zijn diverse dierenverblijven te vinden waar je dieren zoals apen, tijgers, leeuwen en giraffen kunt bekijken. De attracties die er in Bellewaerde te vinden zijn zijn geschikt voor de gehele familie. Sinds 2019 is er met Bellewaerde Aquapark een groot waterpark te vinden direct naast het pretpark. Het Bellewaerde Aquapark zorgt voor de nodige variatie wanneer je meerdere dagen bij Bellewaerde verblijft. Er zijn diverse hotels bij Bellewaerde waar je kunt overnachten.

Bellewaerde ligt op slechts 50 minuten rijden van Plopsaland De Panne. Een verblijf in de buurt van Plopsaland aan de Belgische kust is dus ook een goede mogelijkheid. Zo kun je tijdens je vakantie een bezoek brengen aan zowel Bellewaerde als Plopsaland de Panne. De Belgische kust leent zich ook prima voor een dagje strand of lekker wandelen door de vele gezellige kustplaatsen.... Lees meer

Hotels bij Bellewaerde

Hotel Kasteelhof ’t Hooghe

Op een paar minuten wandelen van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

B&B The Protea

Bed & Breakfast bij Bellewaerde

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Alliance Hotel Ieper

Op slechts 5 minuten van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Ariane Hotel

Op slechts 10 minuten van Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Flanders Lodge Hotel

Bellewaerde op slechts 5 minuten

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Ambrosia

Vlakbij Bellewaerde

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Bellewaerde tickets

Bellewaerde tickets

Entreekaarten Bellewaerde met korting

Bellewaerde

Bellewaerde ligt in het Belgische plaatsje Ieper en is eigenlijk een pretpark en dierentuin in een. Een unieke combinatie die je niet vaak tegen komt en zeker een bezoek waard is. Bellewaerde ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het bekendere Plopsaland De Panne. Je kunt de twee pretparken dan ook prima in een vakantie combineren.

Als je Bellewaerde binnen komt valt direct de charmante uitstraling van het park op. Tussen allerlei groen en bloemen vind je een groot aanbod aan kinderattracties zoals een treintje, luchtballonnetjes en een draaimolen in het themagebied Kidspark vlakbij de hoofdingang van het park. En de olifanten, giraffen en zebra’s lopen hier letterlijk in een verblijf pal naast de attracties!

Bellewaerde is verder verdeeld in een aantal andere themagebieden waaronder Canada, India, Savanne, Jungle, Mexico en Far West. In elk themagebied zijn zowel dierenverblijven als attracties te vinden. Zo zijn er verschillende (kinder)achtbanen, waaronder de spannende indoor achtbaan Huracan. Voor de allerkleinsten is er ook een snelle keverbaan. Voor wie geen hoogtevrees heeft is er de vrije val toren Screaming Eagle of de unieke attractie El Volador waarin je metershoog door de lucht zwaait en draait. Bij mooi weer heb je aan waterattracties ook geen gebrek in Bellewaerde met de Bengal Rapid River, River Splash en de Niagara.

De vele dieren bekijk je in Bellewaerde niet alleen maar van achter een hek. Er zijn unieke attracties zoals Jungle Mission waarbij je in een bootje op ontdekking gaat. Je ziet apen, papegaaien en flamingo’s maar beleeft ook nog eens tegelijkertijd een spannend indianen avontuur. In de Bengal Express neem je plaats in een treintje dat dwars door het leeuwen- en tijgerverblijf rijdt. Nog nooit kwamen deze dieren zo dichtbij! Andere hoogtepunten in Bellewaerde zijn de panters, bizons en de altijd grappige en snelle doodshoofdaapjes.

Verspreid over het pretpark vind je verschillende restaurants voor een snelle hap en diverse locaties waar je terecht kunt voor ijs of een andere lekkere snack.

Bellewaerde Aquapark

Bellewaerde heeft sinds 2019 ook de beschikking over een groot indoor waterpark. Het Bellewaerde Aquapark heeft diverse glijbanen en is een leuke afwisseling wanneer je meerdere dagen het pretpark bezoekt. Ga je meerdere dagen bij Bellewaerde overnachten dan kun je vooraf alvast goedkope tickets bestellen voor het pretpark en Bellewaerde Aquapark. Kijk hiervoor op onze speciale Bellewaerde tickets pagina.

Reistijd naar Bellewaerde

  • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 2 uur en 10 minuten
  • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 50 minuten
  • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 20 minuten

Bellewaerde geschiedenis

Bellewaerde opende voor het eerst haar deuren in 1954. Het park bestond toen uit een vogelpark met enkele kinderattracties, zoals het Kabouterland. De oprichter van Bellewaerde was Albert Florizoone. Eind jaren ’60 veranderde het park in een grote wandelsafari waar je als bezoeker door het park kon wandelen en diverse dieren tegenkwam. In de jaren die volgen breidt het park haar dieren aantal uit. In de jaren ’80 opent Bellewaerde steeds meer echte attracties, waaronder een wildwaterbaan, monorail en kinderachtbaan. Ook koopt het pretpark een flink stuk grond zodat Bellewaerde kan uitbreiden.

De jaren ’90 is een roerige periode. Bellewaerde wordt eerst eigendom van de Walibi groep, maar vervolgens wordt de Walibi groep enkele jaren laten overgenomen door Premier Parks. Premier Parks beheert een hoop pretparken en andere dagattracties. In de jaren die volgen breidt het pretpark uit met de toevoeging van nog meer attracties, maar ook bestaande attracties worden opgeknapt of aangepast naar compleet nieuwe belevingen. In 2004 wordt Bellewaerde door de groep StarParks overgenomen van Premier Parks. De nieuwe eigenaar investeert weer verder in het pretpark met de opening van nog meer nieuwe attracties en shows.

Een nieuwe mijlpaal is de opening in 2019 van een groot indoor waterpark. Bellewaerde Aquapark zorgt ervoor dat bezoekers nu nog meer te beleven hebben in Bellewaerde en het park zo meerdere dagen kunnen bezoeken. Bij Bellewaerde overnachten is, doordat er zoveel valt te beleven, nu nog aantrekkelijker. Op 1 juli 2020 opende Bellewaerde met Wakala een nieuwe familie achtbaan.