Dolfinarium Harderwijk ligt aan het Wolderwijdmeer. Harderwijk beschikt over een gezellige strandboulevard waaraan ook Dolfinarium Harderwijk zich bevindt. De gezellige binnenstad van Harderwijk ligt op loopafstand (ongeveer 10 minuten). Een hotel in Harderwijk is dan ook een goede keuze als je vlak bij het Dolfinarium wilt overnachten. Sommige hotels liggen aan het strand en zijn geschikt voor families. In de wijdere omgeving van het Dolfinarium Harderwijk vind je uiteraard nog veel meer hotels.

Voor een vakantie met het hele gezin kun je terecht in diverse vakantieparken vlakbij het Dolfinarium Harderwijk. Op 10-30 minuten met de auto vind je bijvoorbeeld EuroParcs Resort Zuiderzee, het Landal vakantiepark Waterparc Veluwemeer en Center Parcs De Eemhof. Het Dolfinarium Harderwijk ligt vlakbij het pretpark Walibi Holland (20 minuten rijden). Vanuit een hotel of vakantiepark bij Dolfinarium kun je dus ook nog een bezoek brengen aan dit pretpark. In de wintermaanden, waaronder de kerstvakantie, is het Dolfinarium Harderwijk op bepaalde dagen geopend. Het park is dan extra sfeervol versierd met kerstbomen, lichtjes, kampvuren en een indoor speelparadijs. ... Lees meer

Dolfinarium Harderwijk arrangementen

Dolfinarium Harderwijk arrangement

Overnachting inclusief tickets van het Dolfinarium

Hotels bij Dolfinarium Harderwijk

Beach Hotel Monopole

Prachtig gelegen aan het meer

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Bed & Breakfast Onder de Dekens

Bed & Breakfast bij Dolfinarium

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Best Western Hotel Baars

In hartje Harderwijk

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Bella Ciao

Hotel op slechts 5 minuten van het strand

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Marktzicht

Te voet naar Dolfinarium Harderwijk

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Van der Valk Hotel Harderwijk

Hotel in Harderwijk op loopafstand van het Dolfinarium

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vakantieparken bij Dolfinarium Harderwijk

Landal Waterparc Veluwemeer

Accommodaties aan het water vlakbij Dolfinarium Harderwijk

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Bungalowpark Het Verscholen Dorp

Vakantiepark bij Dolfinarium Harderwijk met buitenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Molecaten Park Flevostrand

Vakantiepark aan het Veluwemeer

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

EuroParcs Bad Hoophuizen

Vakantiepark met veel Watersportfaciliteiten

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Recreatiecentrum De Paalberg

Vakantiepark vlakbij Dolfinarium Harderwijk

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Boks Bungalowpark

Bungalows bij Dolfinarium Harderwijk

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Dolfinarium Harderwijk tickets

Dolfinarium Harderwijk tickets

Entreekaarten Dolfinarium met korting

Dolfinarium Harderwijk

Dolfinarium Harderwijk is een uniek themapark. Dolfinarium Harderwijk heeft geen grote attracties, maar bijzondere presentaties met dolfijnen en andere zeezoogdieren staan hier centraal. Dolfinarium Harderwijk is een van de grootste zeezoogdierparken van Europa. Gedurende de hele dag zijn er mooie en soms ook komische presentaties te zien met diverse waterdieren, zoals dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen en zeehonden. Ook worden er diverse educatieve momenten georganiseerd waarbij de dieren worden gevoerd en er meer informatie wordt gegeven over hun levenswijze.

Wanneer er geen show is zijn de dolfijnen en andere dieren in hun ruime bassins zowel binnen als buiten goed voor de bezoekers te zien. Bij het Roggenrif kunnen kinderen spelenderwijs van alles leren over haaien en roggen en ze zelfs aanraken! In het Noordzee Laboratorium kunnen ze ook spannende proefjes doen. Bij de Krabbenkust kun je met een route over stapstenen in het water op zoek gaan naar krabben, kreeften, anemonen en vissen. Als de kinderen even willen ravotten ga je naar een van de leuke speeltuinen die het Dolfinarium rijk is. De speeltuinen zijn geschikt voor zowel jonge als wat oudere kinderen en ook in deze speeltuinen is het water en zee thema op een leuke manier doorgevoerd.

Dolfinarium Harderwijk beschikt over een eigen stukje strand. Hier kun je even uitwaaien of bij mooi weer genieten van de zon. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen terwijl de ouders genieten van een hapje en drankje op het naastgelegen terras. Ook in de rest van het Dolfinarium Harderwijk vind je verschillende mogelijkheden om te eten, van volledige restaurants tot locaties voor een ijsje of snelle snack.

Tot slot zijn er diverse manieren om in het Dolfinarium Harderwijk nog dichter bij de dieren te komen (tegen betaling). Kies voor een fotomoment met een dolfijn of zeeleeuw of ga onder begeleiding echt met deze dieren het water in.

Waterpret

Het park beschikt over meerdere leuke speeltuinen en de waterspeeltuin Waterpret is daarop een mooie toevoeging. Kinderen kunnen er spelen en tegelijkertijd heerlijk afkoelen tijdens zomerse dagen. Waterspeeltuin Waterpret bestaat uit verschillende spannende glijbanen en andere waterspeelelementen. Ook aan kleine kinderen (vanaf 3 jaar) is gedacht met een speciale kleine glijbaan. Is het mooi weer en bezoek je het Dolfinarium Harderwijk? Vergeet dan zeker niet je zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

Reistijd naar Dolfinarium Harderwijk

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 40 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 50 minuten

Dolfinarium Harderwijk omgeving

Een bezoek aan Dolfinarium Harderwijk is een leuk en educatief dagje weg. Wanneer je meerdere dagen verblijft vlakbij Dolfinarium Harderwijk dan is een uitstapje in de omgeving ook zeker het overwegen waard. Er is voldoende te beleven en hieronder vind je enkele suggesties.

Walibi Holland

Vanaf Dolfinarium Harderwijk is het ongeveer een half uurtje rijden naar Walibi Holland. In Walibi Holland vind je tal van spannende attracties waaronder diverse achtbanen en wildwaterbanen. Een dagje naar Walibi Holland zorgt voor de nodige afwisseling met Dolfinarium Harderwijk. Zo combineer je een dierenpark met een bezoek aan een pretpark. Walibi Holland is geopend in de maanden april tot en met oktober. In oktober organiseert Walibi Holland een zeer populair Halloween evenement. Wanneer je in deze maanden een bezoek brengt aan Dolfinarium Harderwijk dan kun je een bezoek aan de Halloween Fright Nights zeker eens overwegen.

Stad Harderwijk

Een bezoek aan Hanzenstad Harderwijk waar je heerlijk kunt shoppen en dineren is ook zeker de moeite waard. Harderwijk is een veelzijdig stadje met een mooie boulevard, museum en theater. Vanaf Dolfinarium Harderwijk bereik je het centrum van de stad gemakkelijk te voet. Ga bijvoorbeeld na een leuk dagje in Dolfinarium Harderwijk lekker wat eten en drinken in een van de vele restaurants en cafe’s die te vinden zijn in Harderwijk.

Aviodrome

Dit unieke en kleinschalige themapark staat geheel in het teken van vliegtuigen en de luchtvaart. Aviodrome ligt in Lelystad wat op een kleine twintig minuten rijden ligt van Dolfinarium Harderwijk. Ontdek in Aviodrome meer dan honderd oude en nieuwe vliegtuigen, een 4D theater en diverse simulators. Kinderen kunnen er heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Golfbaan Harderwijk

Een lekker balletje slaan kan op de golfbaan van Harderwijk. De golfbaan ligt aan de rand van Flevoland in het plaatsje Zeewolde. Dit ligt op een steenworp afstand van Dolfinarium Harderwijk. Op het terrein van meer dan 50 hectare groot heb je de keuze uit een negen of achttien holes golfbaan.

De Zwaluwhoeve

Ga heerlijk relaxen in wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden. Dit ligt op een kleine tien minuten rijden van Dolfinarium Harderwijk. In wellnessresort de Zwaluwhoeve vind je diverse sauna’s, baden en relaxruimtes. Tussendoor kun je een lekker hapje en drankje nuttigen in een van de restaurants.

Dolfinarium Harderwijk geschiedenis

Dolfinarium Harderwijk opende in 1965 voor het eerst haar deuren. Het park bestond toen uit enkele horeca gelegenheden, speeltuinen en diverse verblijven met verschillende soorten zeezoogdieren. Grote publiekstrekkers waren de dolfijnen die in die tijd, mede door de televisie serie Flipper, razend populair waren. Het park lokte op deze manier grote aantallen bezoekers die allemaal een kijkje wilden nemen bij de dolfijnen. Dit resulteerde ook in de bouw van destijds het grootste overdekte dolfijnen verblijf ter wereld.

Naast het geven van presentaties met dolfijnen en zeeleeuwen waren er ook shows met orka’s. Dolfinarium Harderwijk zette zich vanaf de jaren ’70 ook in om gestrande zeezoogdieren te mogen opvangen, verzorgen en weer terug in de natuur te plaatsen. Ook in die jaren opende het Dolfinarium twee vestigingen in het buitenland, te weten een vestiging in het Belgische Brugge en een vestiging in het Duitse Munster. In 1976 kwam daar met Nova Zembla een groot bassin bij voor walrussen. Het jaar daarna kwam er weer een orka naar Dolfinarium Harderwijk waar ook weer diverse presentaties mee werden getoond.

De jaren ’80 waren roerig en werden gedomineerd door negativiteit. Zo bleek in 1982 Dolfinarium Harderwijk failliet te zijn doordat er in de buitenlandse parken fors minder bezoekers waren gekomen, maar ook het originele park in Harderwijk scoorde geen grote aantallen bezoekers meer. Dolfinarium Harderwijk stootte de vestigingen in het buitenland af en kon hierdoor weer gaan investeren in het oorspronkelijke park. Het park openden al snel een groot zeehondenverblijf en de bezoekersaantallen krabbelde langzaam weer op. Eind jaren ‘80 opende er een groot zeeleeuwen theater waar nog dagelijks diverse shows worden gegeven.

De jaren ’80 staan ook bekend door de diverse overnames. Zo nam ondernemer Martin Eibrink in 1985 het Dolfinarium over van de oprichters en vervolgens in 1989 werd het Dolfinarium weer verkocht, dit keer aan Ruud de Clercq. Deze nieuwe eigenaar gaf aan flink te gaan investeren in het park en deed dat dan ook met de toevoeging van een 3D film theater en het Roggerif waarbij bezoekers in een grote bassin roggen en kleine haaisoorten kunnen aaien. In 1997 opende het Dolfinarium Harderwijk de Lagune waar je zeeleeuwen, dolfijnen en andere soorten vissen kunt vinden.

In 2001 werd het Dolfinarium Harderwijk opnieuw verkocht en dit keer aan de Franse onderneming Compagnie des Alpes. Deze onderneming is eigenaar van meerdere dagattracties. In de jaren die volgden werden er in de koepel nog diverse nieuwe shows opgevoerd. In 2005 vernieuwde het park het walrussen- en bruinvissenverblijf en kwam er een compleet nieuwe ingang. Negen jaar laten in 2014 werd Dolfinarium Harderwijk wederom verkocht en nu aan de Spaanse investeringsgroep Aspro Ocio. Een grote investering in Dolfinarium Harderwijk was de toevoeging van de waterspeelplaats Waterpret. Hier kunnen kinderen vooral met mooi weer plezier maken op de glijbanen en alle andere waterattracties.

FAQ's Dolfinarium Harderwijk

Hier zijn de tien meest voorkomende vragen (FAQ's) over Dolfinarium Harderwijk, samen met de antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Dolfinarium Harderwijk? Dolfinarium Harderwijk hanteert verschillende openingstijden, afhankelijk van het seizoen. Het is het beste om de officiële website van Dolfinarium Harderwijk te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Wat zijn de ticketprijzen voor Dolfinarium Harderwijk? De ticketprijzen voor Dolfinarium Harderwijk variëren, afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van de bezoeker en het type ticket (bijvoorbeeld een regulier ticket, een kinderticket of een familieticket). De meest recente prijzen en aanbiedingen zijn te vinden op onze pagina met Dolfinarium tickets.
 • Zijn er speciale kortingen beschikbaar voor kinderen of groepen? Ja, Dolfinarium Harderwijk biedt speciale kortingen aan voor kinderen en groepen. Er zijn speciale tarieven voor kinderen en groepskorting is beschikbaar voor groepen vanaf een bepaald aantal personen. Meer informatie over deze kortingen is te vinden op onze website.
 • Welke presentaties worden er gegeven in Dolfinarium Harderwijk? Dolfinarium Harderwijk biedt een verscheidenheid aan presentaties met zeezoogdieren, zoals dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen. Er zijn onder andere dolfijnpresentaties, zeeleeuwpresentaties en presentaties over de verschillende diersoorten. Het schema en de details van de presentaties zijn te vinden op de officiële website van Dolfinarium Harderwijk.
 • Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Dolfinarium Harderwijk? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Dolfinarium Harderwijk. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar je maaltijden en snacks kunt kopen.
 • Zijn er speciale activiteiten voor kinderen in Dolfinarium Harderwijk? Ja, Dolfinarium Harderwijk biedt verschillende speciale activiteiten en attracties voor kinderen. Er zijn speeltuinen, interactieve zones en educatieve programma's waar kinderen kunnen spelen en leren over de zeedieren. Met mooi weer kun je gebruik maken van het waterpark Waterpret. Hier zijn diverse waterglijbanen waar je gebruik van mag maken.
 • Kan ik overnachten bij Dolfinarium Harderwijk? Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten bij het Dolfinarium Harderwijk. Er zijn accommodaties beschikbaar, zoals hotels en vakantiehuisjes, in de buurt van het Dolfinarium. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op onze pagina's hotels bij Dolfinarium en vakantieparken bij Dolfinarium.
 • Is er parkeergelegenheid bij Dolfinarium Harderwijk en zijn er kosten verbonden aan parkeren? Ja, Dolfinarium Harderwijk heeft parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers. Er zijn parkeerkosten van toepassing, die je kunt betalen bij de parkeerautomaten op het terrein.
 • Kan ik een bezoek aan Dolfinarium Harderwijk combineren met andere attracties in de omgeving? Ja, Dolfinarium Harderwijk ligt in een gebied met verschillende andere attracties en bezienswaardigheden. Je kunt je bezoek aan Dolfinarium Harderwijk bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Walibi Holland of andere attracties in de regio.
 • Is Dolfinarium Harderwijk toegankelijk voor mensen met een beperking? Ja, Dolfinarium Harderwijk streeft ernaar toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Het park heeft faciliteiten en services om de toegankelijkheid te vergemakkelijken, zoals rolstoeltoegankelijke paden, invalidentoiletten en speciale voorzieningen bij de presentaties.