Efteling hotels zijn er in allerlei soorten en maten. Om voor iedereen wat wils te bieden heeft De Efteling een aantal verschillende eigen hotels. Als eerste werd in 1992 het Efteling Hotel geopend, wat op slechts een paar minuten lopen van een speciale ingang voor de gasten van dit hotel ligt. Met de opening van Efteling Bosrijk (2009) en Efteling Loonsche Land (2017) kwamen er twee mooi in de natuur gelegen vakantieparken bij. Deze Efteling vakantieparken liggen op ongeveer 10-15 minuten lopen van De Efteling en bieden ook hotelkamers aan, voor extra service en comfort. Het grootste en meest luxe Efteling Hotel is het Efteling Grand Hotel (opening 2025), dat letterlijk in het pretpark ligt.

Wanneer je een Efteling arrangement boekt in één van de Efteling hotels profiteer je van een complete beleving waarbij toegang tot De Efteling op elke dag van je verblijf (ook aankomst- en vertrek dag) inbegrepen is. En heb je even genoeg van alle drukte en attracties in het park? Dan kun je gebruik maken van alle faciliteiten van je Efteling hotel. Zo zijn er een paar Efteling hotels die een zwembad hebben.... Lees meer

Vind hier de beste prijs

Efteling Grand Hotel

Het meest luxe Efteling hotel midden in het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Hotel

Sprookjesachtig overnachten

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Bosrijk

Diverse Efteling Bosrijk arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Efteling arrangementen

Efteling overnachten

Overnachten in een officieel Efteling hotel heeft natuurlijk als belangrijkste voordeel dat je zo dicht bij het park bent. Als Efteling hotelgast krijg je extra vroege toegang tot het park, waarbij enkele attracties al speciaal voor de hotelgasten geopend zijn. Zo haal je nog meer uit je dag in De Efteling. Door een verblijf in een Efteling Hotel maak je van je bezoek aan De Efteling direct een echte vakantie. In feite boek je een compleet Efteling arrangement, want onbeperkt entree tot De Efteling en een heerlijk ontbijtbuffet zit bij je verblijf in een van de Efteling hotels inbegrepen.

Efteling hotels

De Efteling heeft verschillende hotels, zodat er altijd een hotel is wat bij je wensen en eisen past. In het Efteling Hotel kun je bijvoorbeeld overnachten in rijk gedecoreerde themasuites, terwijl je bij een verblijf in een hotel van een Efteling vakantiepark gebruik kunt maken van alle faciliteiten van het vakantiepark. In elk Efteling hotel zijn verschillende typen kamers te reserveren, variërend in grootte en luxeniveau. Alle Efteling hotels hebben ook minimaal één eigen restaurant voor ontbijt, lunch en diner.

Efteling Hotel

Het Efteling Hotel is het allereerste hotel van De Efteling en je bent hier aan het juiste adres om sprookjesachtig te overnachten bij De Efteling. Naast de standaardkamers zijn er vele bijzondere themasuites, zoals de Doornroosje Suite, Sprookjesboom Suite, Raveleijn Suite, Roodkapje Suite, Carrousel Suite, Assepoester Suite, Laven Suite, Hans en Grietje Suite, Vliegende Hollander Suite en Pardoes Suite. Wees er op tijd bij om je favoriete suite te kunnen boeken. Het Efteling Hotel ligt op slechts vijf minuten lopen van een speciale hotelingang tot het park. Deze ingang wordt alleen door gasten van het Efteling Hotel gebruikt. Het is er ’s ochtends dus niet zo druk en je staat meteen midden in het park. Het Efteling Hotel beschikt over een eigen restaurant, bar en souvenirwinkel. Bij het restaurant ligt een speelhoek waar kinderen zich lekker even kunnen vermaken.

Hotel Efteling Bosrijk

Vakantiepark Efteling Bosrijk heeft ook hotelkamers, ideaal voor wie wil genieten van de faciliteiten op het vakantiepark en ook van het comfort en de services van een hotel. De hotelkamers van Efteling Bosrijk zijn gelegen in twee verschillende gebouwen op het vakantiepark. De Poorthuys familiekamers bevinden zich in het centrale gebouw waar ook de receptie, het restaurant en zwembad te vinden zijn. Wat rustiger gelegen op het park in de buurt van een aantal speeltuinen ligt het Landhuys, waar je ook familiekamers vindt.

De meeste kamers van het Efteling Bosrijk hotel zijn ruim en voorzien van een aparte slaapkamer voor de kinderen. Efteling Bosrijk beschikt over vele faciliteiten, zoals een restaurant en een leuk zwembad. Verspreid over het park liggen nog diverse speeltuinen en ’s avonds kun je luisteren naar verhaaltjes van Klaas Vaak. Vanuit hotel Efteling Bosrijk is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang van De Efteling.

Hotel Efteling Loonsche Land

Vakantiepark Efteling Loonsche Land beschikt naast vakantiehuisjes ook over diverse hotelkamers. Vooraan op het vakantiepark vind je Hotel Loonsche Land: in dit hotel met meerdere verdiepingen liggen de standaard hotelkamers voor vier, vijf of zes personen. De grotere kamers hebben soms een apart slaapgedeelte voor de kinderen. Hotel Loonsche Land beschikt ook over een receptie en een restaurant met kinderspeelhoek. Verspreid over het park liggen enkele (water)speeltuinen en een kleine kinderboerderij.

Ben je op zoek naar een bijzondere hotelervaring in de natuur? Dan zijn de themakamers van Efteling Loonsche Land iets voor jou. Deze themakamers zijn vrijstaande huisjes voor extra rust en comfort, maar wel met de services van een hotel. Deze themakamers hebben vaak ook een balkon of zitje buiten. Je kunt kiezen voor themakamer Duinzicht (huisje op palen in de duinen), Boomzicht (een soort boomhut) en Waterzicht (een huisje aan het water). Vanaf Efteling Loonsche Land loop je in ongeveer 15 minuten naar de ingang van De Efteling.

Efteling Grand Hotel

Efteling Grand Hotel (opening 2024) is het meest luxe Efteling hotel. De grootse uitstraling en de ligging in De Efteling maken dit hotel tot een complete Efteling beleving. Het Efteling Grand Hotel ligt direct naast de ingang van het park en aan de mooie Vonderplas waar ’s avonds de watershow Aquanura opgevoerd wordt. Vanaf het terras van het Efteling Grand Hotel heb je een mooi zicht op Aquanura. Door de ligging in het pretpark ben je vanuit dit Efteling hotel het snelst bij al je favoriete attracties. Efteling Grand Hotel beschikt over allerlei luxe faciliteiten zoals een zwembad, spa, twee souvenirwinkels en twee restaurants. Verder heeft het Efteling Grand Hotel mooie standaardkamers, maar ook ruimere familiekamers en luxe suites.