In een Europa Park hotel overnachten is eigenlijk wel de beste manier om van Europa Park te genieten. Europa Park in Rust, Duitsland, heeft namelijk een aantal zeer bijzondere hotels. Al deze Europa Park hotels zijn zeer rijk en divers gethematiseerd en voorzien van veel faciliteiten en luxe. Ieder Europa Park hotel heeft zijn eigen restaurant(s) en als gast van een Europa Park hotel kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten van de andere hotels. Bij Europa Park overnachten in één van de Europa Park hotels heeft als voordeel dat je ’s ochtends al eerder een deel van het pretpark in mag via een speciale ingang voor hotelgasten.

Vanuit de meeste Europa Park hotels is het slechts een paar minuten wandelen naar het pretpark. Hotel Kronasar ligt vlakbij Europa Parks waterpark Rulantica en om het pretpark te bereiken kun je gebruik maken van een gratis shuttlebus. Verblijf je liever in een ander hotel in de omgeving van Europa Park kijk dan hier ook voor een overzicht van hotels bij Europa Park.... Lees meer

Hotels

Europa Park

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Arrangement

Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Europa Park Hotels

Europa Park in Rust, Duitsland, heeft vijf Europa Park hotels. Al deze hotels zijn zeer rijk en divers gethematiseerd en voorzien van veel faciliteiten en luxe. De Europa Park hotels hebben allemaal hun eigen restaurant(s) en als gast van een hotel kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten van de andere Europa Park hotels. Een voordeel van overnachten in een Europa Park hotel is dat je ’s ochtends al eerder een deel van het pretpark in mag via een speciale ingang voor hotelgasten. Deze ingang ligt in het Spaanse themagedeelte van Europa Park wat direct naast de Europa Park hotels ligt. In dit themagedeelte zijn dan al enkele attracties speciaal voor hotelgasten eerder geopend, waardoor je de drukte daar alvast voor bent. Vanuit de Europa Park hotels is het slechts een paar minuten wandelen naar het pretpark. Ideaal ook om eens tussen de middag even rustig bij te komen op je hotelkamer of wat te eten en te drinken in een restaurant of bar van een van de hotels. Alle Europa Park hotels hebben naast de standaardkamers ook enkele suites. Verblijf je liever in een hotel in de omgeving van Europa Park kijk dan hier voor een overzicht van hotels bij Europa Park.

Europa Park Hotel Colosseo

Dit prachtige viersterren hotel is geheel in Italiaanse sferen gebouwd. De kamers van Hotel Colosseo liggen in een vijf verdiepingen hoog gebouw rondom een centraal plein (Piazza) met enkele restaurants, terrassen en een bar. Aan de rand van dit centrale plein staat een replica van een boog van het beroemde Colosseum in Rome. Onder deze boog bevinden zich ook enkele wellness faciliteiten waar je als gast van het hotel gebruik van kunt maken. Binnen in de lobby bevinden zich nog een souvenirshop, de receptie en een ijscafe met echt Italiaans ijs. Hotel Colosseo heeft een eigen buitenzwembad en de beschikking over 350 kamers. Hiermee is het het grootse hotel van Europa Park.

Europa Park Hotel Bell Rock

In de zomer van 2012 opende Europa Park dit luxe viersterren hotel dat de stijl van het historische New England als thema heeft. Het hotel heeft 225 zeer ruime kamers, een buiten- en binnenzwembad, wellness en drie restaurants. Een van deze restaurants, Ammolite, is te vinden op de begane grond van een heuse vuurtoren en heeft in 2013 als eerste restaurant bij een attractiepark ter wereld een Michelin-ster ontvangen. In novermber 2014 kwam hier zelfs een tweede ster bij. Hotel Bell Rock ligt het verste af van de speciale ingang van Europa Park voor hotelgasten, via een brug over een watertje loop je door Hotel Colosseo naar deze ingang.

Europa Park Hotel Bell Rock

Europa Park Hotel El Andaluz

Het eerste hotel van de Europa Park Hotels dat opende was in 1995 Hotel El Andaluz. Europa Park was in die jaren zo gegroeid met het aantal attracties en shows dat er met Hotel El Andaluz voor het eerst de mogelijkheid werd geboden om een meerdaags verblijf te reserveren bij Europa Park. Hotel El Andaluz ligt direct tegen het Spaanse themagebied van het pretpark en in die stijl is dit hotel dan ook ingericht. Dit Europa Park hotel heeft 192 gethematiseerde kamers, een buitenzwembad, wellness faciliteiten, meerdere resaturants en een bar waar je na je dag in Europa Park nog even lekker een drankje kunt drinken. Vanuit het hotel is het slechts een paar minuten wandelen naar de speciale ingang van Europa Park voor hotelgasten.

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Naast hotel El Andaluz ligt dit prachtige hotel, ontworpen en gebouwd als een Spaans kasteel uit de Middeleeuwen. Het viersterren Hotel Castillo Alcazar heeft 120 kamers en is na Hotel Santa Isabel het kleinste van alle Europa Park Hotels, wat zorgt voor een heel knusse en extra sfeervolle uitstraling. Doordat het grenst aan het Europa Park Hotel El Andaluz is het eenvoudig mogelijk om ook van alle faciliteiten van dat hotel gebruik te maken. Direct naast Hotel Castillo Alcazar ligt de speciale ingang voor hotelgasten naar het Spaanse themagedeelte van Europa Park, zodat je gemakkelijk en snel het pretpark in en uit kunt gaan.

Europa Park Hotel Santa Isabel

Naast Europa Park Hotel El Andaluz en tegen het Portugese themagedeelte van Europa Park aan ligt het sfeervolle viersterren Europa Park Hotel Santa Isabel. Het hotel, gethematiseerd als een Portugees klooster, opende in 2007 voor het eerst haar deuren en beschikt over ‘slechts’ 290 bedden en is hiermee het kleinste hotel van de Europa Park Hotels. Ben je dus naast de gezellige drukte van het pretpark op zoek naar een rustig hotel om lekker bij te kunnen komen is dit een perfecte keuze. De kamerindeling van Hotel Santa Isabel is vaak voor maximaal zes personen.

Europa Park Hotel Kronasar

In 2019 opende er opnieuw een luxe en mooi hotel bij Europa Park. Europa Park Hotel Kronasar ligt iets verder van het pretpark af, maar wel op loopafstand van het nieuw te openen Rulantica Waterpark van Europa Park. Vanaf Europa Park Hotel Kronasar rijden er op diverse tijden wel gratis shuttle bussen naar de ingang van Europa Park. Dit Europa Park hotel heeft twee eigen restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Hotel Kronasar beschikt over 276 gethematiseerde kamers en ook nog eens 28 themasuites. De hotelkamers zijn geschikt voor maximaal zes personen.