Europa Park maakt door de mooie ligging in zuid Duitsland nabij het mooie Zwarte Woud de ideale bestemming voor een korte vakantie of op doorreis naar Oostenrijk/Zwitserland of Italië. Bij Europa Park overnachten kan in een aantal eigen volledig gethematiseerde hotels zoals het Italiaanse Hotel Colosseo en Hotel Bell Rock in de stijl van New England. Hierdoor blijf je ook na je bezoek aan het pretpark helemaal in de juiste sfeer. Verder is er in het naastgelegen plaatsje Rust een groot aanbod van hotels en voordelige pensions.

Tijdens de wintermaanden is er de Winter Europa Park. Het pretpark is dan op bepaalde dagen geopend. Europa Park is tijdens deze dagen extra sfeervol door de vele lichtjes en kerstversieringen. Naast één of meerdere dagen een bezoek aan het pretpark van Europa Park gebracht te hebben kun je sinds 2019 ook nog een bezoek brengen aan het waterpark van Europa Park. Rulantica, zoals het waterpark heet, is he gehele jaar geopend. Je vindt hier tal van leuke glijbanen en het hele waterpark is fantastisch gethematiseerd.... Lees meer

Arrangementen

Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Hotels

Europa Park

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Europa Park

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Busreis

Europa Park

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park
 • Busreis
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Tickets

Europa Park

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Pensions

Europa Park

Pension Jager

Slechts 15 minuten lopen naar Europa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Vergelijk aanbieders
Europa Park

Pension Neulen

Goedkope accommodatie bij Europa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Vergelijk aanbieders
Europa Park

Pension Sieg

Voordelig hotel bij Europa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 25 - 30 minuten

Campings

Europa Park

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
20 minuten van Europa Park
Europa Park

Camping Herbolzheim

Camping vlakbij Europa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Vergelijk aanbieders

Treinreis

Europa Park

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park
 • Treinreis
Vergelijk aanbieders

Europa Park Duitsland

Europa Park ligt nabij het prachtige Zwarte Woud in Duitsland. Europa Park is één van de populairste  toeristenbestemmingen in Duitsland. Nog nooit zag je in een paar dagen tijd zoveel van Europa! Wandel op je gemak van het Italiaanse, naar het Franse of het Duitse themagebied of breng een bezoek aan aan Griekenland of Rusland. In elk themagebied van Europa Park zijn unieke attracties te vinden voor de hele familie zoals de jungle rondvaart, uitzichttoren Euro-Tower, Voletarium en een echte Zwitserse bobslee baan.

Om lekker af te koelen tijdens de warme zomerdagen beschikt Europa Park Duitsland over een groot aantal waterattracties waaronder de splash battle Whale Adventures, een Tiroler wildwaterbaan en Fjord Rafting in het Scandinavische themagebied. Verder is Europa Park een paradijs voor achtbanen liefhebbers met onder andere de hoge en snelle achtbanen Silver Star (Frankrijk) en Blue Fire (Ijsland) en de gedeeltelijk indoor hangende achtbaan Arthur.

Voor de allerkleinsten is er in Europa Park het themagebied Kinderwereld en Vikingenland, waar zij zich kunnen vermaken met kleine peddelbootjes, glijbanen en nog veel meer. Alleen al met alle attracties kun je meerdere dagen vullen, maar vergeet vooral ook niet te genieten van de mooie uitstraling van Europa Park, de spectaculaire parkshows en natuurlijk de heerlijke restaurants passend bij elke themagebied.

Waterpark Europa Park - Rulantica

Bij Europa Park Duitsland ligt ook waterpark Rulantica, voor nog meer plezier voor de hele familie. Rulantica is een van de grootste waterparken van Europa en is het gehele jaar door te bezoeken, aangezien het bijna volledig overdekt is. Waterpark Rulantica beschikt over 25 verschillende waterattracties, waaronder veel verschillende glijbanen, een wildwaterbaan en een groot golfslagbad.

In Rulantica waan je je in een indrukwekkend Scandinavisch landschap waar allerlei avonturen op je wachten in de acht verschillende themazones. Zo is er in Troll Valley van alles te beleven voor de allerkleinsten en kan een rondje met de hele familie in de ontspannende Mystery River niet ontbreken. Er is ook een buitenbad met voldoende ligstoelen om bij mooi weer van de zon te genieten.

Waterpark Europa Park beschikt over twee restaurants, een cafe en twee zwembad bars. Vanaf waterpark Rulantica kun je over een brug het bijbehorende themahotel Kronasar bereiken.

Waterpark Europa Park - Rulantica

Europa Park overnachten

Blijf bij Europa Park overnachten en geniet zo meerdere dagen van het pretpark en waterpark. Bij Europapark liggen diverse mooie gethematiseerde hotels. Veel op loopafstand van een speiale ingang naar het pretpark. Andere liggen weer dichtbij Rulantica, het waterpark van Europa Park. De hotels van Europa Park zijn enorm luxe en prachtig gethematiseerd. Echter hangt hier wel een behoorlijk prijskaartje aan. Bij Europa Park overnachten in een officieel Europa Park hotel is niet voordelig. Een optie om toch voordelig bij Europa Park te overnachten is om een accommodatie te reserveren in het dorpje Rust. Dit dorpje grenst aan Europa Park en hier zijn tal van mogelijkheden om goedkoop te overnachten. Bestel vervolgens je Europa Park tickets goedkoop online en stel op deze manier je eigen Europa Park arrangement samen.

Reistijd naar Europa Park Duitsland

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 5 uur
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 5 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 6 uur
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 5 uur en 30 minuten

Omgeving Europa Park

In Europa Park is er met het pretpark en waterpark Rulantica zoveel te beleven dat je eigenlijk geen tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Mocht je toch naar de nodige afwisseling verlangen dan hebben wij hieronder enkele uitstapjes geselecteerd die allemaal op korte afstand van Europa Park liggen.

Funny World

Funny World in het Duitse plaatsje Kappel-Grafenhausen is een kleinschalig pretpark waar je diverse kinderattracties kunt vinden. Denk hierbij aan attracties zoals een speeltuin, diverse glijbanen, carrousel en een kinderboerderij. Je vindt Funny World op een kleine tien minuten rijden van Europa Park. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan Funny World bekijk dan eerst even de openingstijden van het pretpark. Het is namelijk niet iedere dag geopend.

Taubergiessen Boottour

Op een paar minuten rijden van Europa Park vind je een groot natuurgebied wat voor het grootste gedeelte bestaat uit water. Hier kun je dan ook met een kleinschalig bootje voor maximaal tien personen een tocht maken door dit mooie gebied. Ontdek de flora en fauna van dit gebied en kom tot rust in de natuur.

Europa Park Golfclub Breisgau

In het plaatsje Breisgau op ongeveer 15 minuten rijden van Europa Park ligt een prachtig aangelegde 18-holes golfbaan waar je lekker een balletje kunt slaan. Wanneer je overnacht in een Europa Park Hotel dan kun je bij de receptie van het hotel een baan reserveren. Doordat je in een Europa Park Hotel overnacht krijg je korting op het reserveren van een baan. Het Europa Park Golfclub Breisgau zorgt voor de nodige sportieve afwisseling wanneer je meerdere dagen bij Europa Park blijft slapen.

Geschiedenis Europa Park

Europa Park opende in de zomer van 1975 in het Duitse plaatsje Rust. Dit was niet de eerste locatie die men op het oog had om het park te openen. In eerste instantie wilde men het park openen in het plaatsje Breisach aan het Europameer. Dit ging destijds niet door, maar hier komt wel de naam Europa Park vandaan. Bij de opening had Europa Park slechts een paar attracties. In de jaren die volgden opende het pretpark ieder jaar wel een nieuwe attractie.

Begin jaren ’80 begint Europa Park een echt themapark te worden door het park te verdelen in diverse Europese landen en ook de attracties, restaurants en winkeltjes in die stijl aan te kleden. Zo opende in 1984 het Nederlandse themagedeelte, in 1988 het Engelse en in 1990 het Franse themagebied. In de jaren ’90 groeit Europa Park hard, opent het met Scandinavië, Spanje, Duitsland en Rusland nieuwe themagebieden en haalt het pretpark voor het eerst meer dan twee miljoen bezoekers in een seizoen.

Door de groei van het park opent het in 1995 met Hotel El Andaluz het eerste Europa Park Hotel. Bezoekers kunnen vanaf nu overnachten bij het pretpark en zo Europa Park meerdere dagen bezoeken. Het grote succes van Hotel El Andaluz doet het park besluiten om in 1999 met Hotel Castillo Alcazar een tweede hotel te openen.Europa Park blijft vervolgens ook nieuwe attracties en shows toevoegen en pakt in 2002 groots uit met de mega achtbaan Silver Star van de Zwitserse achtbaan bouwer Bolliger & Mabillard. Bij opening was Silver Star toen de hoogste achtbaan in Europa. Met de opening van Hotel Colosseo en Hotel Santa Isabel in respectievelijk 2004 en 2007 zet het pretpark vol in op bezoekers die het park meerdere dagen willen bezoeken.

Door het toevoegen van attracties en accommodaties lukt het om de bezoekersaantallen te laten groeien tot ruim boven de 5 miljoen per jaar. In 2009 opent er in het nieuwe themagedeelte IJsland met Blue Fire een sensationele achtbaan. De achtbaan lanceert het karretje dat vervolgens het parcours met hoge snelheid aflegt en diverse keren over de kop gaat. Met de opening van Hotel Bell Rock in 2012 en Hotel Kronasar in 2019 is ook het complete Europa Park resort van extra slaapplaatsen voorzien. Deze bedden zijn nodig doordat Europa Park eind 2019 met Rulantica een gigantisch groot overdekt waterpark heeft geopend. Waterpark Rulantica gaat de boeken in als de grootste en duurste investering ooit van Europa Park.