Pretparken Frankrijk

Frankrijk heeft een aantal mooie en bekende pretparken. Het populairste en meest bezochte pretpark in Frankrijk is natuurlijk het Disneyland park van het Disneyland Parijs Resort. Het Disneyland Parijs Resort heeft naast het Disneyland park ook nog een tweede pretpark, namelijk het Walt Disney Studios park. Disneyland Parijs is uitermate geschikt voor een bezoek van meerdere dagen. Blijven slapen kan dan ook gemakkelijk in één van de vele Disneyland Parijs hotels of vakantieparken in de omgeving.

Vlakbij Disneyland Parijs ligt een ander bekend en populair pretpark, namelijk Parc Asterix. Parc Asterix heeft vergeleken met Disneyland Parijs een groter aanbod van de meer spannende attracties. In Parc Asterix vind je een aantal van de beste achtbanen van Frankrijk. In het westen van Frankrijk ligt het zeer bijzondere park Puy du Fou. Hier staan geen attracties centraal, maar grote en meeslepende shows over beroemde periodes in de geschiedenis. Zeer bijzonder en ook echt het bezoeken waard.

Natuurlijk zijn er in Frankrijk nog vele andere, kleinere pretparken, maar bovengenoemde pretparken zijn toch het meest populair en het meest geschikt voor het hele gezin.

Pretpark Frankrijk waar je kunt overnachten

Er zijn een aantal pretparken in Frankrijk die eigen hotels hebben. Disneyland Parijs is het pretpark in Frankrijk met de meeste eigen hotels. De Disneyland Parijs hotels liggen allemaal op loopafstand van de twee Disney pretparken en alle hotels hebben een eigen stijl en thema. Er zijn zelfs een aantal Disney hotels met een eigen zwembad. Als je liever in een ander soort accommodatie dan een hotel wilt overnachten bij Disneyland Parijs dan is een vakantiepark ook een goede optie. Disney's Davy Crockett Ranch of het nabij gelegen Village Nature Paris zijn dan goede opties.

Parc Asterix beschikt ook over een aantal eigen Parc Asterix hotels. Deze hotels zijn allemaal prachtig gethematiseerd en liggen op loopafstand van het pretpark. Het pretpark betreed je via een speciale ingang voor hotelgasten.

Door hun centrale ligging in Frankrijk zijn zowel Disneyland Parijs als Parc Asterix een perfecte tussenstop onderweg naar je vakantie in bijvoorbeeld zuid Frankrijk of Spanje. Door een paar dagen bij een pretpark te verblijven aan het begin of einde van je vakantie verdeel je de lange autoreis op een leuke manier in twee stukken. 

Puy du Fou lig in de Franse Vendée regio en is zoals gezegd een bijzonder park. In Puy du Fou vind je namelijk heel veel originele en grote shows. Om dit park en alle shows goed of meerdere keren te kunnen bekijken is het aan te raden om Puy du Fou meerdere dagen te bezoeken. Overnachten kan dan in één van de vele en bijzondere Puy du Fou hotels.

Pretpark Frankrijk bezoeken met een busreis

Vanuit Nederland en België rijden er op diverse momenten en vanaf verschillende opstapplaatsen bussen naar pretparken in Frankrijk. De populairste bestemming met het meeste aanbod van busreizen is Disneyland Parijs. Je kunt het park bezoeken als compleet arrangement met overnachting in een hotel, maar ook als dagtocht. De bus vertrekt dan vroeg in de ochtend zodat je op tijd in Disneyland Parijs bent om het park te bezoeken. Laat in de avond vertrekt de bus weer terug naar Nederland. Als je op zoek bent naar een busreis Disneyland Parijs kun je op onze website alle aanbieders vinden.

Pretpark tickets

Goedkope pretpark tickets

Vind hier de goedkoopste pretpark tickets

Pretpark arrangementen

Disneyland Parijs

Busreis Disneyland Parijs

Diverse Disney busreizen inclusief vervoer, tickets en overnachting

Dagtocht Disneyland Parijs

Dagtocht Disneyland Parijs met de bus

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Tickets Disneyland Resort Parijs

Entreekaarten Disneyland Parijs met korting

Treinreis Disneyland Parijs

Met de trein naar Disneyland Parijs

Parc Asterix

Busreis Parc Asterix

Comfortabel met de bus naar Parc Asterix

Parc Asterix arrangement

Overnachten bij Parc Asterix inclusief tickets

Parc Asterix treinreis

Voordelig met de trein naar Parc Asterix

Puy Du Fou

Puy du Fou arrangement

Overnachten bij Puy u Fou inclusief tickets