Heide Park ligt in noord-Duitsland, nabij de steden Hamburg, Bremen en Hannover en vlakbij het prachtige natuurgebied de Luneburger Heide. Het maakt Heide Park een leuke bestemming voor een korte vakantie. Op ongeveer 35 minuten rijden vind je bovendien ook Serengeti Park, een leuke combinatie van een dierentuin (safaripark) en pretpark. De vele attracties en shows van Heide Park zorgen ervoor dat de hele familie zich gemakkelijk twee dagen in het pretpark vermaakt.

Heide Park is ook perfect als meerdaagse tussenstop onderweg naar bijvoorbeeld Denemarken of Zweden. Bij Heide Park overnachten kan in het volledig in piraten stijl gethematiseerde Heide Park Hotel - Abenteuer Hotel of het voordelige vakantiepark Heide Park Holiday Camp. Op ongeveer 15 kilometer afstand van het pretpark vind je ook Center Parcs Bispinger Heide. Wil je dus bij Heide Park overnachten? Dat vind je hier zeker het hotel of vakantiepark dat het beste bij je past.... Lees meer

Hotels

Heide Park

Heide Park Abenteuer Hotel

Officieel Heide Park hotel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Heide Park

Heidehotel Soltauer Hof

Hotel op loopafstand van Heide Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Vergelijk aanbieders
Heide Park

Hotel am Bohmepark

Overnachten vlakbij Heide Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Heide Park

Hotel Park Soltau

Hotel in Soltau
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Heide Park

Hotel Wolterdinger

Op 5 minuten rijden van Heide Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vakantieparken

Heide Park

Heide Park Holiday Camp

Vakantiepark van Heide Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Heide Park

Center Parcs Bispinger Heide

Center Parcs vlakbij Heide Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Heide Park

Serengeti Park Resort

Vakantiepark naast een groot Safaripark
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 30 - 35 minuten

Vergelijk aanbieders
Heide Park

Vakantiepark Heidesee

Vakantiepark vlakbij Heide Park en Serengeti Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 30 - 35 minuten

Arrangementen

Heide Park

Heide Park arrangement

Overnachten bij Heide Park inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Tickets

Heide Park

Heide Park tickets

Entreekaarten Heide Park met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
Vergelijk aanbieders

Heide Park

Heide Park is na Europa Park het grootste pretpark van Duitsland. Het ligt in het noordwesten van Duitsland, in de plaats Soltau (deelstaat Nedersaksen). Heide Park is door het gevarieerde aanbod van attracties geschikt voor de hele familie. Het pretpark is opgedeeld in vier themagebieden met de spannende namen Wild Wild West, Bucht der Piraten, Transsilvanien en Land der Vergessenen.

In Heide Park vind je een groot aantal achtbanen waaronder een echte wing coaster (Flug der Damonen), de dive coaster Krake en de grootste en snelste houten achtbaan van Europa: Colossos. Ook heeft Heide Park een gigantische vrije valtoren (Scream) en verschillende waterattracties. Voor kleine kinderen is er in Heide Park ook genoeg te beleven. Er zijn meer dan voldoende kinderattracties zoals een monorail, trein, bootjes, een kinderachtbaan, schommelschip, mini vrije valtoren, reuzenrad, zweefmolen en een uitzichttoren. Ook de mooie attracties in het op de populaire film Hoe Tem Je Een Draak gebaseerde gebied zullen bij jonge kinderen tot de verbeelding spreken.

Naast dit uitgebreide attractie aanbod ben je in Heide Park ook aan het goede adres voor verschillende shows voor jong en oud. Ook voor een lekker hapje en drankje kun je uiteraard bij de verschillende horecagelegenheden in het park terecht.

Reistijd naar Heide Park

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 4 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 4 uur en 5 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 4 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 4 uur en 50 minuten

Omgeving Heide Park

Voor wanneer je na een dagje Heide Park ook de omgeving van het pretpark wilt ontdekken hebben wij hier een aantal leuke uitstapjes geplaatst. Een goede tip om met kinderen te overnachten bij Heide Park is door een vakantiehuisje in Center Parcs Bispinger Heide te reserveren. Op Center Parcs vind je natuurlijk voldoende leuke activiteiten en kun je in het grote overdekte zwembad ook nog heerlijk zwemmen.

Soltau Therme

Wil je voor of na een gezellig dagje Heide Park even tot rust komen van alle spannende attracties dan kan dit in het wellness centrum Soltau Therme. Je vindt hier op korte afstand van het pretpark diverse zoutwaterbaden, zwembaden, sauna’s en relax ruimtes. Je kunt hier ook lekker dineren in het restaurant dat een mooi uitzicht biedt op het zwembad.

Designer Outlet Soltau

Wanneer je even lekker wilt gaan shoppen dan kun je een bezoek brengen aan de Designer Outlet Soltau. Deze ligt op korte afstand (slechts 10 minuten) van Heide Park en hier vind je diverse winkels van enkele bekende ketens. Designer Outlet Soltau is niet erg groot van opzet, maar er zijn voldoende winkels te vinden voor een leuke middag shoppen.

Golfpark Soltau

Ben je een fanatiek golfer dan kun eens een lekker balletje gaan slaan op de 27-holes golfbaan van Golfpark Soltau. Op een gebied van 70 hectare kun je in een zeer bosrijke omgeving alle banen gaan ontdekken. Golfpark Soltau vind je op een klein kwartiertje rijden van pretpark Heide Park.

Toy Museum Soltau

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van het speelgoed? Dan kun je tijdens je verblijf bij Heide Park een bezoek brengen aan het speelgoedmuseum in Soltau. Je vind hier een grote collectie van oude en nieuwe poppen, treinen en bordspellen. Een bezoek aan het Toy Museum is leuk voor jong en oud. Voor de afstand hoef je het ook zeker niet te laten, omdat het Toy Museum Soltau op slechts 8 minuten rijden van Heide Park ligt.

Serengeti Park

Wanneer je een klein half uurtje richting het Duitse Hodenhagen rijdt vind je aldaar het Serengeti Park. Het Serengeti Park is een groot safaripark waar je diverse wilde dieren kunt bekijken. Het park heeft ook een aantal attracties en je kunt er zelfs in het Serengeti Park Resort blijven overnachten. Een bezoek aan het Serengeti Park kan ook gemakkelijk wanneer je met de auto weer op de terugweg bent naar Nederland. Je komt er op je terugreis van Heide Park namelijk praktisch langs.

Geschiedenis Heide Park

Het Duitse Heide Park opende in 1978 op de plaats waar voorheen een klein dierenpark was gevestigd. In het openingsjaar had het park slechts een paar kleine attracties, maar toch wisten enkele tienduizenden bezoekers het pretpark te vinden. Al snel opende het park een groot theater inclusief een bassin waar een aantal jaren een dolfijnenshow opgevoerd werd. Een dolfijnenshow was in die tijd door de populaire tv show Flipper een bekend fenomeen in diverse pretparken.

Begin jaren ’80 opende er een grote wildwaterbaan en een voor die tijd grote achtbaan. Deze achtbaan kreeg de naam Big Loop en werd gebouwd door het Nederlandse Vekoma dat enkele jaren eerder in De Efteling de stalen achtbaan Pyhton opende. De jaren die volgden opende het park nog diverse nieuwe attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Het pretpark werd op deze manier steeds dagvullender en interessanter voor meer bezoekers. De bezoekersaantallen stegen dan ook gestaag in die jaren.

Ook in de jaren ’90 bleef het pretpark uitbreiden en perfectioneren. Een mooie toevoeging bijvoorbeeld was het Nederlandse themagedeelte dat opende in 1990. Ook de toevoeging van een wildwaterbaan in 1992 was een belangrijke investering. Tot de dag van vandaag krijgt deze attractie een hoge waardering van bezoekers. Eind jaren’90 kwam er met Limit nog een Vekoma achtbaan in het pretpark. Het spectaculaire aan deze achtbaan is dat je onder de baan in een karretje hangt. Dit type attractie zie je in meerdere Europese pretparken.

In 2001 waren alle ogen gericht op Heide Park omdat het pretpark met Colossos de destijds hoogste en snelste houten achtbaan ter wereld opende. Een jaar later werd Heide Park overgenomen door Tussaud Group dat later weer verkocht werd aan Merlin Entertainments. In 2003 investeerde het pretpark in de hoge vrije valtoren Scream die gebouwd werd door het Zwitserse Intamin. Deze attractie is echt voor durfals omdat het hoogste punt meer dan 100 meter hoog is en de snelheid bijna 100 km/u bedraagt.

Heide Park ziet de bezoekersaantallen groeien en besluit in 2005 om een eerste vorm van accommodatie bij het pretpak toe te voegen. Het park opent dan met het Heide Park Holiday Camp een groot vakantiepark direct naast het pretpark. Door het succes van dit vakantiepark opent Heide Park in 2007 Hotel Port Royal (tegenwoordig het Heide Park Abenteuer Hotel) met ruim 150 kamers en enkele luxe suites. Gasten die bij Heide Park overnachten hebben dus de keuze tussen het Heide Park vakantiepark of Heide Park hotel.

Heide Park overnachten

Datzelfde jaar mag er weer een achtbaan toegevoegd worden aan het aanbod van Heide Park. Met Desert Race opent het park een lanceerachtbaan. In iets meer dan 2 seconden lanceert de achtbaan het karretje naar een snelheide boven de 100 km/u. Meer spektakel opende in 2011 door de opening van de dive coaster Krake. Dit achtbaan type is met Baron 1898 enkele jaren later ook in De Efteling te vinden. Ook de toevoeging van de wing coaster Flug der Damonen in 2014 bleef onder liefhebbers niet onopgemerkt. Uniek aan deze achtbaan is dat de stoeltjes naast de achtbaanrails hangen waardoor het lijkt alsof je vliegt. Met de opening van Fenix in Toverland heeft Nederland ook zo’n achtbaan type. Heide Park blijft het attractie aanbod in de jaren die volgen uitbreiden en vernieuwen.