Legoland Florida ligt in het midden van de Amerikaanse staat Florida, op minder dan een uur rijden van Orlando. Een bezoek aan de pretpark hoofdstad Orlando, met bijvoorbeeld Walt Disney World, Universal Orlando Resort en SeaWorld Orlando, is dan ook eenvoudig te combineren met een aantal dagen verblijf bij Legoland Florida.

Legoland Florida heeft eigen hotels: het luxe en gethematiseerde LEGOLAND Hotel en Pirate Island Hotel. Naast Legoland hotels kun je ook nog overnachten in Legoland Florida vakantiepark. Ook in de directe omgeving vind je verschillende geschikte hotels bij Legoland Florida... Lees meer

Hotels bij Legoland Florida

Legoland Florida Hotel

Legoland Hotel direct naast de ingang van Legoland Florida

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Econo Lodge Winter Haven

Prima hotel in de omgeving van Legoland Florida

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Lake Roy Beach Inn

Op 5 minuten lopen van Legoland Florida

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hampton Inn Winter Haven

Hotel vlakbij Legoland Florida

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Florida vakanties

Vliegtickets naar Legoland Florida

Amsterdam - Florida

Legoland Florida tickets

Legoland Florida tickets

Entreekaarten Legoland Florida met korting

Vakantiepark Legoland Florida

Legoland Beach Retreat

Prachtig Lego vakantiepark naast Legoland Florida

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Florida

Legoland Florida ligt in de plaats Winter Haven. Het is een van de grootste Legoland pretparken ter wereld. Legoland Florida werd geopend in oktober 2011. Hiervoor was op dezelfde plek het minder bekende pretpark Cypress Gardens te vinden. Hieraan herinnert nog een klein gedeelte van het huidige Legoland pretpark: de botanische tuin van het oude park is behouden en leuk voor een ontspannende wandeling tussen alle attracties door.

In Legoland Florida zijn alle themagebieden en attracties natuurlijk gebaseerd op het populaire LEGO speelgoed. De themagebieden in het Legoland pretpark in Florida hebben aansprekende namen zoals LEGO Kingdoms, Land of Adventure, Lego City and Pirates’ Cove. In LEGO Kingdoms staat een heus Lego kasteel met daarin de spannende kinderachtbaan The Dragon. Ook kun je hier een ritje maken op je eigen Lego ridderpaard. Andere achtbanen zijn de hangende achtbaan Flying School en de houten achtbaan Coastersaurus. Andere spectaculaire en snelle attracties zijn Project X and Aquazone Wave Racers.

Ook jongere kinderen kunnen zich heel goed vermaken in Legoland Florida. In de attractie Safari Trek neem je plaats in de karakteristieke Lego autootjes en rij je langs verschillende dieren gemaakt van Lego blokken. En in draaimolen The Grand Carousel neem je plaats op je favoriete Lego paard. Veel herkenning zullen de allerjongsten vinden in Duplo Valley. Hier maak je een ritje in de bekende Duplo trein of in een Duplo tractor. Onderweg zie je natuurlijk al je favoriete Duplo dieren en figuren. Om even af te koelen kun je spelen in de Duplo waterspeelplaats of in de overdekte speeltuin DUPLO Farm. Leuk voor de hele familie is de uitkijktoren Island in the Sky en de live Water Ski Show in Pirates’ Cove. Na afloop kun je hier ook met een LEGO figuur op de foto.

In themagebied Miniland USA zijn met meer dan dertig miljoen Lego steentjes bekende Amerikaanse plaatsen in miniatuur versie na gebouwd. Uiteraard kijk je ook in de souvenirwinkels van het park je ogen uit tussen alle Lego speelsets en andere merchandise. Ook is het mogelijk om losse blokjes of figuren aan te schaffen in de Pick-a-Brick store of de Minifigure Market.

Legoland Florida Waterpark

Naast het Legoland pretpark vind je sinds 2012 ook het Legoland Florida Waterpark. Het Legoland Florida Waterpark staat geheel in het teken van allerlei verschillende waterattracties en is dus perfect om een dagje af te koelen in het tropische klimaat van Florida. Er is een groot golfslagbad en er zijn verschillende spectaculaire glij- en wildwaterbanen. Ook het Legoland Waterpark is natuurlijk geheel gethematiseerd met bijvoorbeeld Lego palmbomen en de Build-a-Raft lazy river waar je met grote Lego blokken je eigen vaartuig kunt maken. De waterspeelplaatsen Joker-Soaker voor de oudere kinderen en Duplo Safari voor de kleinere kinderen maken het compleet.

Peppa Pig pretpark

Vlakbij Legoland Florida ligt sinds 2022 het eerst Peppa Pig pretpark ter wereld. De animatieserie Peppa Pig gaat over het beroemde varkentje Peppa en haar familie. In dit Peppa Pig pretpark, wat onderdeel is van Legoland Florida Resort, staan voornamelijk attracties geschikt voor de allerkleinste. 

Reistijd naar Legoland Florida

 • Met de auto vanaf Orlando - ongeveer 50 minuten
 • Met de auto vanaf Miami - ongeveer 3 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Tampa - ongeveer 1 uur en 5 minuten
 • Met de auto vanaf Jacksonville - ongeveer 3 uur

Legoland Florida geschiedenis

Legoland Florida, in Winter Haven Florida, opende op 15 oktober 2011 voor het eerst haar deuren op de locatie waar voorheen het failliet geraakte pretpark Cypress Gardens te vinden was. Cypress Gardens was een pretpark waar je veel bloemenpracht, enkele attracties en een populaire waterskishow kon vinden. Door de grote concurrentie van Walt Disney World, SeaWorld Orlando en Universal Orlando Resort moest het park haar deuren in 2009 sluiten. Begin 2010 werd het pretpark verkocht aan Merlin Entertainments die hier een Legoland pretpark van wilden gaan maken. Bij de opening in 2011 was dit niet alleen het vijfde Legoland pretpark ter wereld, maar ook meteen het grootste.

Bij de opening van Legoland Florida had het park een vijftigtal attracties die veelal in een Lego thema waren aangekleed. De belangrijkste attractie van Cypress Gardens, de waterskishow, werd vanaf toen opgevoerd met levensgrote lego poppen. Slechts enkele maanden na de officiële opening opende al het Legoland Florida Water Park met tal van glijbanen en zwembaden. Tevens kwamen er in dat jaar in Legoland Florida nieuwe themagebieden met attracties, winkeltjes en restaurants bij.

Om meer bezoekers naar Legoland Florida te trekken besluit het park om een eigen Legoland Florida Hotel te openen in 2015 en enkele jaren later in 2017 opent er met het Legoland Beach Retreat een groot vakantiepark waar gasten kunnen overnachten in gethematiseerde vakantiehuisjes. In datzelfde jaar opent het park een darkride, Lego Ninjago: The Ride. Deze attractie is gebaseerd op de populaire animatie serie van tv. Helaas sluit er in 2017 met Island in the Sky ook een iconische attractie in het park. Legoland Florida blijft investeren in het pretpark door de opening van een groot The Lego Movie World themagebied in 2019 en de opening van het nieuwe Legoland Pirate Island Hotel in 2020.

In 2022 opent Legoland Florida het allereerste Peppa Pig pretpark ter wereld. Dit Peppa Pig pretpark, dat uitermate geschikt is voor jonge kinderen is onderdeel van Legoland Florida Resort.

FAQ's Legoland Florida

Hier zijn de 10 meest gestelde vragen (FAQ's) over Legoland Florida, inclusief antwoorden.

 • Wat is Legoland Florida? Legoland Florida is een themapark en resort gewijd aan de wereld van Lego, met attracties, shows en interactieve ervaringen voor het hele gezin.
 • Waar is Legoland Florida gevestigd? Legoland Florida bevindt zich in Winter Haven, Florida, ongeveer 45 minuten ten zuiden van Orlando.
 • Welke attracties zijn er in Legoland Florida? Legoland Florida heeft achtbanen, waterattracties, shows, speelzones en meer. Populaire attracties zijn onder andere The Dragon, Coastersaurus, Lost Kingdom Adventure en LEGO NINJAGO The Ride.
 • Wat zijn de openingstijden van Legoland Florida? De openingstijden van Legoland Florida variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen is het park geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Raadpleeg de officiële website voor de meest actuele openingstijden.
 • Kan ik online tickets kopen voor Legoland Florida? Ja, je kunt online tickets kopen voor Legoland Florida via de onze website. Dit bespaart tijd en mogelijk krijg je speciale aanbiedingen of kortingen. Beijk het actuele aanbod op onze Legoland Florida tickets pagina.
 • Welke accommodaties zijn er bij Legoland Florida? Legoland Florida heeft eigen themahotels zoals het Legoland Florida Hotel en het Lego Castle Hotel, dat naast het park ligt. Daarnaast zijn er in de omgeving van Winter Haven verschillende hotels en resorts waar je kunt verblijven. Bekijk op onze hotels bij Legoland Florida pagina alle beschikbare hotels.
 • Zijn er restaurants en eetgelegenheden in Legoland Florida? Ja, Legoland Florida heeft verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van diverse gerechten en snacks, van snacks tot volledige maaltijden.
 • Biedt Legoland Florida speciale voorzieningen voor mensen met een beperkte mobiliteit? Ja, Legoland Florida streeft ernaar toegankelijk te zijn voor alle bezoekers. Het park biedt faciliteiten en services voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals rolstoeltoegankelijke paden en speciale toegang tot attracties.
 • Hoever ligt Legoland Florida van Walt Disney World af? Legoland Florida ligt op ongeveer 45 minuten rijden ten zuiden van Walt Disney World in Orlando, Florida. Houd rekening met voldoende reistijd, afhankelijk van het verkeer.
 • Welke pretparken liggen er bij Legoland Florida? In de buurt van Legoland Florida liggen Legoland Florida Resort, het Peppa Pig Pretpark en het Legoland Waterpark. Deze parken bieden allemaal unieke attracties en entertainment voor bezoekers van alle leeftijden.