Legoland Florida ligt in het midden van de Amerikaanse staat Florida, op minder dan een uur rijden van Orlando. Een bezoek aan de pretpark hoofdstad Orlando, met bijvoorbeeld Walt Disney World, Universal Orlando Resort en SeaWorld Orlando, is dan ook eenvoudig te combineren met een aantal dagen verblijf bij Legoland Florida.

Direct naar de beste Orlando/Florida aanbiedingen

Sinds 2015 beschikt Legoland Florida over een eigen hotel: het luxe en gethematiseerde LEGOLAND Hotel. Ook in de directe omgeving vind je verschillende geschikte hotels bij Legoland Florida.... Lees meer

Hotels

Legoland Florida

Legoland Hotel Florida

Legoland Hotel direct naast de ingang van Legoland Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Vergelijk aanbieders
Legoland Florida

Econo Lodge Winter Haven

Prima hotel in de omgeving van Legoland Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Legoland Florida

Lake Roy Beach Inn

Op 5 minuten lopen van Legoland Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Legoland Florida

Hampton Inn Winter Haven

Hotel vlakbij Legoland Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Reizen

Legoland Florida

Florida vliegreis

Diverse vliegreizen naar Orlando, Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting
Vliegtickets
Legoland Florida

Vliegtickets naar Legoland Florida

Amsterdam - Florida
 • Vliegreis
 • Incl. tickets

Tickets

Legoland Florida

Tickets Legoland Florida

Entreekaarten Legoland Florida met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Vakantiepark

Legoland Florida

Legoland Beach Retreat

Prachtig Lego vakantiepark naast Legoland Florida
 • Vliegreis
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Florida

In de plaats Winter Haven, Florida ligt Legoland Florida. Het is een van de grootste Legoland pretparken ter wereld. Legoland Florida werd geopend in oktober 2011. Hiervoor was op dezelfde plek het minder bekende pretpark Cypress Gardens te vinden. Hieraan herinnert nog een klein gedeelte van het huidige Legoland pretpark: de botanische tuin van het oude park is behouden en leuk voor een ontspannende wandeling tussen alle attracties door.

In Legoland Florida zijn alle themagebieden en attracties natuurlijk gebaseerd op het populaire LEGO speelgoed. De themagebieden in het Legoland pretpark in Florida hebben aansprekende namen zoals LEGO Kingdoms, Land of Adventure, Lego City and Pirates’ Cove. In LEGO Kingdoms staat een heus Lego kasteel met daarin de spannende kinderachtbaan The Dragon. Ook kun je hier een ritje maken op je eigen Lego ridderpaard. Andere achtbanen zijn de hangende achtbaan Flying School en de houten achtbaan Coastersaurus. Andere spectaculaire en snelle attracties zijn Project X and Aquazone Wave Racers.

Ook jongere kinderen kunnen zich heel goed vermaken in Legoland Florida. In de attractie Safari Trek neem je plaats in de karakteristieke Lego autootjes en rij je langs verschillende dieren gemaakt van Lego blokken. En in draaimolen The Grand Carousel neem je plaats op je favoriete Lego paard. Veel herkenning zullen de allerjongsten vinden in Duplo Valley. Hier maak je een ritje in de bekende Duplo trein of in een Duplo tractor. Onderweg zie je natuurlijk al je favoriete Duplo dieren en figuren. Om even af te koelen kun je spelen in de Duplo waterspeelplaats of in de overdekte speeltuin DUPLO Farm. Leuk voor de hele familie is de uitkijktoren Island in the Sky en de live Water Ski Show in Pirates’ Cove. Na afloop kun je hier ook met een LEGO figuur op de foto.

In themagebied Miniland USA zijn met meer dan dertig miljoen Lego steentjes bekende Amerikaanse plaatsen in miniatuur versie na gebouwd. Uiteraard kijk je ook in de souvenirwinkels van het park je ogen uit tussen alle Lego speelsets en andere merchandise. Ook is het mogelijk om losse blokjes of figuren aan te schaffen in de Pick-a-Brick store of de Minifigure Market.

Legoland Florida Waterpark

Naast het Legoland pretpark vind je sinds 2012 ook het Legoland Florida Waterpark. Het Legoland Florida Waterpark staat geheel in het teken van allerlei verschillende waterattracties en is dus perfect om een dagje af te koelen in het tropische klimaat van Florida. Er is een groot golfslagbad en er zijn verschillende spectaculaire glij- en wildwaterbanen. Ook het Legoland Waterpark is natuurlijk geheel gethematiseerd met bijvoorbeeld Lego palmbomen en de Build-a-Raft lazy river waar je met grote Lego blokken je eigen vaartuig kunt maken. De waterspeelplaatsen Joker-Soaker voor de oudere kinderen en Duplo Safari voor de kleinere kinderen maken het compleet.

Reistijd naar Legoland Florida

 • Met de auto vanaf Orlando - ongeveer 50 minuten
 • Met de auto vanaf Miami - ongeveer 3 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Tampa - ongeveer 1 uur en 5 minuten
 • Met de auto vanaf Jacksonville - ongeveer 3 uur

Legoland Florida geschiedenis

Legoland Florida, in Winter Haven Florida, opende op 15 oktober 2011 voor het eerst haar deuren op de locatie waar voorheen het failliet geraakte pretpark Cypress Gardens te vinden was. Cypress Gardens was een pretpark waar je veel bloemenpracht, enkele attracties en een populaire waterskishow kon vinden. Door de grote concurrentie van Walt Disney World, SeaWorld Orlando en Universal Orlando Resort moest het park haar deuren in 2009 sluiten. Begin 2010 werd het pretpark verkocht aan Merlin Entertainments die hier een Legoland pretpark van wilden gaan maken. Bij de opening in 2011 was dit niet alleen het vijfde Legoland pretpark ter wereld, maar ook meteen het grootste.

Bij de opening van Legoland Florida had het park een vijftigtal attracties die veelal in een Lego thema waren aangekleed. De belangrijkste attractie van Cypress Gardens, de waterskishow, werd vanaf toen opgevoerd met levensgrote lego poppen. Slechts enkele maanden na de officiële opening opende al het Legoland Florida Water Park met tal van glijbanen en zwembaden. Tevens kwamen er in dat jaar in Legoland Florida nieuwe themagebieden met attracties, winkeltjes en restaurants bij.

Om meer bezoekers naar Legoland Florida te trekken besluit het park om een eigen Legoland Hotel te openen in 2015 en enkele jaren later in 2017 opent er met het Legoland Beach Retreat een groot vakantiepark waar gasten kunnen overnachten in gethematiseerde vakantiehuisjes. In datzelfde jaar opent het park een darkride, Lego Ninjago: The Ride. Deze attractie is gebaseerd op de populaire animatie serie van tv. Helaas sluit er in 2017 met Island in the Sky ook een iconische attractie in het park. Legoland Florida blijft investeren in het pretpark door de opening van een groot The Lego Movie World themagebied in 2019 en de opening van het nieuwe Legoland Pirate Island Hotel in 2020.