Legoland Windsor Resort is één van de populairste pretparken in Engeland. Jaarlijks komen hier vele miljoenen bezoekers heen waaronder ook veel Nederlanders. Het attractieaanbod van Legoland Engeland is aardig uitgebreid en veelal aangekleed in een vrolijke Lego of Duplo thema. Zo vind je hier enkele attracties van LEGO Ninjago, een compleet themagedeelte van Lego Friends en voor de allerkleinsten een groot Duplo themagedeelte. Met mooi weer kun je in het Duplo themagebied van Legoland Engeland ook zelfs een bezoek brengen aan het waterspeelgedeelte.

Direct naar de beste Legoland Engeland aanbiedingen

Bij Legoland Windsor Resort overnachten kan in het Legoland Hotel Windsor of het Legoland Castle Hotel. Vanaf deze twee hotels loop je gemakkelijk Legoland Windsor binnen. Als hotelgast mag je in de ochtend ook nog eens half uur voor officiële opening van het pretpark naar binnen en zijn er alvast enkele attracties geopend die je kunt bezoeken. Legoland Windsor kun je ook prima combineren met een bezoek aan de stad Windsor (15 minuten rijden) met onder andere het beroemde Windsor Castle en natuurlijk de hoofdstad van Engeland: Londen (30 minuten rijden)... Lees meer

Legoland Windsor arrangementen

Legoland Windsor arrangement

Overnachten bij Legoland Windsor inclusief entreekaarten

Hotels bij Legoland Windsor

Legoland Windsor Castle Hotel

Lego Hotel op loopafstand van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Windsor Hotel

Officieel Legoland Hotel grenzend aan het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Alma House Bed & Breakfast

Bed & Breakfast vlakbij Legoland Windsor

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Holiday Inn Express Windsor

Hotel in gelegen in het historische stadje Windsor

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Park Farm

Slechts 5 minuten rijden van Legoland Windsor en Windsor Castle

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Legoland Widsor tickets

Legoland Windsor tickets

Entreekaarten Legoland Windsor met korting

Legoland Engeland

In Legoland Engeland vind je attracties die vooral geschikt zijn voor kinderen tot en met 12 jaar. Je vindt hier bijvoorbeeld geen grote enge achtbanen of attracties waar je meerdere keren over de kop gaat. Legoland Windsor is hierdoor prima geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die helemaal fan zijn van de populaire bouwsteentjes LEGO. De attracties in het park hebben bijna allemaal een leuk Lego uiterlijk dat kinderen meteen zal aanspreken. Zo is er een groot themagedeelte in het pretpark speciaal gewijd aan het populaire Lego Ninjago.

Een leuke spannende attractie in Legoland Windsor is Haunted House Monster Party, zeker het bezoeken waard! Een andere populaire attractie is de Pirate Falls in het Piraten themagedeelte van het pretpark. In Pirate Falls zit je in een boomstammetje dat door een wilde rivier vaart en eindigt met een grote val naar beneden. Onderweg zie je allerlei bijpassende bouwwerken van Lego. Wat zeker een unieke attractie is en dus ook het bezoeken waard is de attractie Atlantis. Hierin ga je met een groep in een onderzeeër en vaar je, wat lijkt, onder water waarbij je van heel dichtbij allerlei vissen (waaronder ook haaien) kunt aanschouwen, opnieuw ook gecombineerd met leuke Lego bouwwerken. 

Legoland Windsor Resort

Legoland Windsor Resort heeft zelf twee hotels die direct naast het pretpark liggen. Hier vandaan wandel je 's ochtends gemakkelijk het pretpark in. Wil je tussen de middag even bijkomen van alles wat Legoland Windsor te bieden heeft? Dan wandel je vanuit het park ook gemakkelijk even terug naar je kamer. Lunchen kan in het pretpark zelf, maar ook prima in het Legoland Hotel en het Legoland Castle Hotel. Tijdens het lunchen in een Legoland Hotel kunnen ouders even rustig zitten en kunnen kinderen spelen in de speeltuin buiten of binnen gaan bouwen met echte Lego.

Aan het einde van je dag in Legoland Windsor kun je ook lekker gaan dineren in één van de Legoland hotels. Let wel op dat het druk kan zijn, dus reserveer tijdig een tafel. Als afsluiting van je dag kun je als hotelgast aan het begin van de avond kijken naar het entertainment wat aangeboden wordt. In het Legoland Hotel vind je ook een kleinschalig zwembad met een waterspeelgedeelte. Hier mag je als gast van de twee Legoland hotels gebruik van maken. Het gebruik is wel beperkt en dient ook van te voren gereserveerd te worden.

Legoland Windsor Resort omgeving

De omgeving van Legoland Windsor Resort is ook zeker de moeite waard. Wat dacht je van een bezoek aan het prachtige plaatsje Windsor waar Windsor Castle toch wel het hoogtepunt is? Dwarrel door deze mooie oude stad waar je vele winkeltjes en restaurants kunt vinden. Kinderen zullen een bezoek aan de Thames met de vele zwanen ook erg leuk vinden. Natuurlijk kun je een verblijf bij Legoland Windsor ook prima combineren met één of meerdere dagen een bezoek aan de grote stad Londen. Ook andere pretparken zoals Chessington World of Adventures (45 minuten met de auto) of Thorpe Park (25 minuten met de auto) zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Legoland Windsor Resort.

Legoland Windsor Resort is ook een prima bestemming als tussenstop wanneer je met de auto op doorreis bent naar andere delen in Engeland. Legoland Windsor Resort ligt namelijk op slechts korte afstand rijden van Folkestone waar de tunnel vanuit Frankrijk (Calais) aankomt. Reis je liever met de boot dan kun je deze nemen vanaf Duinkerke of Calais in Frankrijk tot je eindbestemming in Engeland Dover.