12-02-2019

De Efteling gaat de populaire kinderattractie De Oude Tuffer vernieuwen. De Ouder Tuffer is al sinds 1984 in Ruigrijk te vinden en een favoriete attractie voor veel kleine kinderen. De verbouwing start op 18 februari en duurt tot half april.

Nieuwe voertuigen

Met de verbouwing neemt De Efteling afscheid van de bekende T-Fordjes die sinds de opening het traject volgen. Deze rood, blauw en geel gekleurde wagentjes maken plaats voor compleet nieuwe auto’s en ook enkele Pick-ups. Nieuw is ook dat deze vervoersmiddelen interactief zijn en met behulp van een toeter diverse elementen in scènes en tijdens de rit in beweging kunnen zetten.

Capaciteit

De bedoeling is dat de attractie een hogere capaciteit gaat krijgen dan dat De Oude Tuffer momenteel heeft. Een manier om dit doel te bereiken is de attractie te gaan voorzien van een dubbel instapsysteem. Nu is het zo dat er telkens één T-Fordje klaar staat om bezoekers te laten plaatsnemen. Straks zijn dat twee voertuigen.

Twee kinderattracties gesloten

Het vernieuwen van De Oude Tuffer valt gedeeltelijk samen met de aanpassingen in Carnaval Festival. Dat betekent dat er in de periode maart tot en met half april twee populaire kinderattracties zijn gesloten. Natuurlijk is er voor de jongste bezoekers aan De Efteling nog steeds voldoende te beleven maar het is wel handig om in gedachten te houden.

Tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Arrangementen