05-01-2019

Binnenkort sluit Disney’s Hotel New York voor een langdurige opknapbeurt. Tijdens deze renovatie krijgt het hotel een compleet nieuw thema. Na de verbouwing opent dit Disney Hotel als een Marvel hotel volledig gethematiseerd naar diverse bekende superhelden van Marvel.

Disney’s Hotel New York

Disney’s Hotel New York opende, net zoals het Disneyland park (destijds Euro Disney), het uitgaanscentrum Disney Village (destijds Festival Disney) en vijf andere Disney hotels, haar deuren in 1992. Na de renovatie van enkele andere Disney hotels is het nu de beurt aan Disney’s Hotel New York. De sluiting betreft een behoorlijke lange periode omdat het hotel wordt voorzien van een nieuw thema; de wereld van superhelden Marvel.

Marvel in Disney

Sinds Disney de rechten heeft gekocht van de succesvolle strip- en filmhelden van Marvel brengt het deze helden gefaseerd in de pretparken. Zowel in de pretparken in Amerika als Azië zijn de eerste shows en attracties geopend. In 2018 was er in Parijs al een grote Marvel Superhelden show, kon je op de foto met een aantal helden en zie je in de winkeltjes diverse Marvel gerelateerde merchandise. Ook verschillende restaurants en eettentjes brachten speciale Marvel gethematiseerde snacks of gerechten. In de toekomst kunnen we vooral in het Disney's Studios Park veel meer Marvel attracties gaan verwachten.

Eerste Marvel Hotel

De ombouw van Disney’s Hotel New York betekent het allereerste Marvel gethematiseerde hotel bij een Disney pretpark. Het is leuk dat het pretpark resort bij Parijs hiermee wereldwijd de primeur heeft. Het hotel krijgt compleet vernieuwde kamers, restaurants, winkeltjes en incheckbalie. Ook de beeldbepalende buitenkant wordt meegenomen in de werkzaamheden.

Boeken van een hotel bij Disneyland Parijs

Disney’s Hotel New York is een groot hotel met 565 kamers. Doordat dit nu tijdelijk wegvalt en niet boekbaar is, zullen alle andere hotels ook sneller vol zitten. Hierdoor zou het kunnen zijn dat er tijdens de verbouwing van het hotel weinig tot geen aanbiedingen zijn voor een verblijf in een officieel Disney Hotel. De hotels zullen door het wegvallen van een hoop kamers toch wel vrij vol zitten nu. Wil je dit jaar goedkoop overnachten bij Disney dan ben je het beste af in een hotel in de omgeving van het pretpark, omdat deze hotels sterk met elkaar concurreren.

Arrangementen

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Busreis

Busreis Disneyland Parijs

Diverse Disney busreizen inclusief vervoer, tickets en overnachting

Dagtocht Disneyland Parijs

Dagtocht Disneyland Parijs met de bus