13-05-2019

Efteling vernieuwt PandaDroom en opent eind 2019 de vernieuwde 4D attractie Fabula. PandaDroom werd 17 jaar geleden op 19 juni 2002 door Prins Bernhard officieel geopend. PandaDroom was een unieke samenwerking met het Wereld Natuur Fonds waarbij de kosten van ruim 17 miljoen euro met elkaar gedeeld werden. Eind dit jaar verloopt de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en De Efteling grijpt deze gelegenheid aan om PandaDroom voor een groot deel aan te passen.

Doorn in het oog

PandaDroom kon als attractie nooit echt overtuigen bij de fanatieke Efteling fans. Voor veel fans was PandaDroom een echte doorn in het oog. De hoop dat Fabula nu wel meer bij De Efteling zal passen heerst dan nu ook enorm. Naast een compleet nieuwe film en muziek zullen de souvenirshop en het restaurant ook een flinke opknapbeurt krijgen.

Indoor speelhal

Het enige wat niet aangepast gaat worden is het indoor speelgedeelte dat je direct na de hoofdshow betreedt. De zogenaamde Dierenwereld heeft veel speeltoestellen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en ontdekken. Zeker bij slecht weer is deze locatie erg populair.

Aanpassing restaurant

Van de investering van ruim 3,5 miljoen euro gaat ook een flink gedeelte in het aanpassen en vernieuwen van het aangrenzende restaurant zitten. Er worden nieuwe gerechten toegevoegd en het binnengedeelte wordt aangepast. Nieuw is de toevoeging van een groot terras buiten de attractie aan de Pardoes Promenade. Deze locatie is strategisch, omdat bijna alle bezoekers hier hun dagje Efteling beginnen en eindigen. Het restaurant zal hierdoor zeker een flinke omzetgroei gaan zien.

Tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Arrangementen