15-07-2017

Gisteren heeft Disney bekend gemaakt dat er een heus Star Wars Hotel komt als onderdeel van het Walt Disney World Resort in Florida. Disney maakte dit bekend tijdens een fan event in Anaheim, Californië.

Star Wars Hotel

In het nieuwe Star Wars Hotel zullen gasten een unieke Star Wars beleving krijgen. Op de eerste vrijgegeven concept tekeningen is bijvoorbeeld te zien hoe gasten zich kunnen kleden in echte Star Wars pakken en vanuit het raam van je hotelkamer zul je een prachtig uitzicht hebben op ‘de ruimte’. Het Star Wars Hotel wordt een uniek avontuur voor de echte fans: elke minuut van je verblijf kom je Star Wars figuren, verhalen en decors tegen in het hotel. Er is nog geen openingsdatum voor het Walt Disney World Star Wars Hotel bekend gemaakt. Het wordt een van de ‘luxury hotels’ van Walt Disney World Hotels net zoals bijvoorbeeld Disney’s Animal Kingdom Lodge, Disney’s Beach Club Resort en Disney’s Grand Floridian Resort.

Ligging van het Star Wars hotel

Het nieuwe Star Wars Hotel van Walt Disney World Resort in Florida zal waarschijnlijk in de buurt van pretpark Hollywood Studios komen te liggen, waar in 2019 ook een heel Star Wars themagebied met de naam Star Wars: Galaxy’s Edge zal openen. Disney heeft afgelopen nacht (Nederlandse tijd) ook aangekondigd dat er in het nieuwe Star Wars themagebied twee bijzondere en mooi gethematiseerde attracties zullen komen.

Andere nieuwigheden

De bekendmakingen over het Star Wars Hotel en het nieuwe Star Wars themagebied waren onderdeel van D23 Expo: een regelmatig terugkerend Disney fan event in Anaheim, Californië waar belangrijke personen vanuit de Walt Disney Company aanwezig waren en spraken over de toekomstige ontwikkelingen in de verschillende pretparken van Disney overal ter wereld. Zo wordt dichterbij huis, in Disneyland Parijs, bijvoorbeeld het bestaande Hotel New York omgebouwd tot The Art of Marvel Hotel, geïnspireerd op de bekende Marvel actiehelden zoals Iron Man en Spiderman.