Parc Asterix is door het grote attractie aanbod en de vele leuke shows een meer dan dagvullend pretpark. Een goed idee is dan om in de omgeving van Parc Asterix te overnachten om zo twee dagen plezier te kunnen beleven in het park. Parc Asterix is handig gelegen aan de Franse autosnelweg A1 en ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Parijs. Dit maakt het een perfecte bestemming in combinatie met een stedentrip Parijs of als meerdaagse tussenstop op weg naar zuid Frankrijk of Spanje.

Het resort van Disneyland Parijs ligt op ongeveer een half uur rijden van Parc Asterix. Op het terrein van het park vind je de Parc Asterix Hotels La Cité Suspendue en het gezellige Hotel Des Trois Hiboux in een mooie bosrijke omgeving en met een eigen ingang naar het pretpark. Als je op zoek bent naar een hotel bij Parc Asterix dan vind je in de directe omgeving uiteraard ook veel andere mogelijkheden. Sommige hotels hebben zelfs de beschikking over een binnenzwembad. Dit kan voor een leuke afwisseling zorgen bij een bezoek aan Parc Asterix.... Lees meer

Hotels

Parc Asterix

Hotel Des Trois Hiboux

Officieel hotel van Parc Asterix
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Parc Asterix

Hotel Les Quais De Lutece

Viersterren hotel van Parc Asterix
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Parc Asterix

La Cité Suspendue

Parc Asterix Hotel op loopafstand van het pretpark
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Parc Asterix

Kyriad Design Enzo Roissy

Slechts 5 minuten van Parc Asterix
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Parc Asterix

Novotel Survilliers Saint Witz

Hotel in Saint Witz bij Parc Asterix
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Parc Asterix

Premiere Classe Roissy Survilliers

Parc Asterix ligt op 5 minuten rijden
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Arrangementen

Parc Asterix

Parc Asterix arrangement

Overnachten bij Parc Asterix inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Tickets

Parc Asterix

Parc Asterix tickets

Entreekaarten Parc Asterix met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Treinreis

Parc Asterix

Treinreis Parc Asterix

Voordelig met de trein naar Parc Asterix
 • Treinreis
Vergelijk aanbieders

Parc Asterix

Parc Asterix is voor wie een keer een ander pretpark zoekt in de omgeving van Parijs een goede keuze! In plaats van de geijkte combinatie van de stad Parijs en de pretparken van Disneyland Parijs kan ook een bezoek gebracht worden aan dit leuke park in de stijl van de bekende stripfiguren Asterix en Obelix. Minder bekend, maar zeker niet minder leuk. En de echte pretpark fans bezoeken gewoon beide parken in één vakantie!

Parc Asterix is verdeeld in zes themagebieden: Egypte, Het Romeinse Rijk, Welkom in Gallie, De Vikingen, Het oude Griekenland en Reis door de tijd. Voor echte durfals zijn er verschillende achtbanen in het park te vinden, waaronder de hangende achtbaan Oziris, de snelle houten achtbaan Tonnere de Zeus en Goudurix, een achtbaan met maar liefst zeven loopings. Er zijn ook een aantal verfrissende waterattracties, namelijk de Menhir Express, Romus et Rapidus en Grand Splash. Verder staat Parc Asterix bekend om de vele en kwalitatief goede shows. Zo is er een stuntshow en een show met echte dolfijnen.

Ook de kleine kinderen worden niet vergeten in Parc Asterix en kunnen onder andere een ritje maken in autootjes, verschillende draaimolens, vliegtuigjes en een trein. Elke dag kun je bovendien je favoriete figuren uit de Asterix en Obelix verhalen ontmoeten in het Gallische dorp voor een foto of een praatje. Wie van een lekker hapje en drankje houdt kan terecht in de vele leuk gethematiseerde restaurants in het pretpark. 

Reistijd naar Parc Asterix

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 3 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 4 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 4 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 3 uur en 5 minuten

Geschiedenis Parc Asterix

Parc Asterix opende op 30 april 1989 voor het eerst haar deuren. Vanaf dag één was Parc Asterix al razend populair. Blikvanger van het pretpark bij opening was de stalen achtbaan Goudurix van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Goudurix heeft zeven inversies en behaalt een topsnelheid van 90 km/u. Een andere populaire attractie bij opening was de wildwaterbaan La Descente du Styx (tegenwoordig: Romus et Rapidus), die zeker bij warme dagen voor de nodige afkoeling kon zorgen. In de jaren die volgden opende Parc Asterix diverse attracties om het aanbod nog completer te maken.

In 1997 opende er met de houten achtbaan Tonnerre de Zeus weer een zeer spectaculaire attractie in het pretpark. De houten achtbaan behaalt een snelheid van 84 km/u en heeft een lengte van maar liefst 1233 meter! Twee jaar later in 1999 opende het eerste Parc Asterix Hotel: Hotel Des Trois Hiboux. Bezoekers kunnen vanaf toen op korte afstand van Parc Asterix overnachten. Op deze manier kunnen bezoekers ook gemakkelijk het pretpark twee dagen bezoeken. Parc Asterix blijft attracties toevoegen, maar ook verdwijnen er door de jaren heen een paar. Een belangrijke toevoeging is die van de achtbaan Oziris in 2012. Deze attractie gebouwd door Bolliger&Mabillard behaalt een snelheid van 90 km/u en heeft in totaal vijf inversies. Parc Asterix investeerde hier ruim 20 miljoen euro in.

Doordat de bezoekersaantallen van Parc Asterix blijven groeien besloot het pretpark om in 2018 een nieuw hotel te openen. Hotel La Cité Suspendue telt bij opening 150 kamers die geschikt zijn voor maximaal vijf personen. Verder staat er met Les Quais de Lutèce nog een derde hotel op de planning.