Phantasialand zorgt door de combinatie van veel attracties, shows en gezellige restaurants ervoor dat je eigenlijk twee dagen de tijd moet nemen om dit pretpark volledig te kunnen beleven. Een bezoek aan de Duitse steden Keulen en Bonn kan een leuke toevoeging zijn aan je korte vakantie. Phantasialand heeft drie sfeervolle eigen hotels die direct tegen het pretpark aan liggen en een eigen ingang naar het park hebben. Naast het themagedeelte China Town ligt het mooie en luxe Hotel Ling Bao en aan het Afrikaanse themagedeelte grenst Hotel Matamba. Het derde Phantasialand hotel is Hotel Charles Lindbergh welke geopend is in 2020 in het nieuwe themagedeelte Rookburgh.

In de wintermaanden is Phantasialand op diverse dagen geopend. Phantasialand Wintertraum is dan zeer sfeervol en zeker in de avond als het donker is zie je de duizenden prachtig verlichte attracties en gebouwen. In de wintermaanden is Phantasialand Wintertraum één van de sfeervolste pretparken die dan geopend zijn.... Lees meer

Arrangementen

Phantasialand

Phantasialand arrangement

Overnachten bij Phantasialand inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting

Hotels

Phantasialand

Phantasialand Hotel Ling Bao

Prachtig Chinees gethematiseerd Phantasialand hotel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Phantasialand

Phantasialand Hotel Matamba

Phantasialand hotel met een Afrikaans thema
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Phantasialand

H+ Bruhl-Koln

Hotel vlakbij Phantasialand
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Bed & Breakfast
Phantasialand

Haus am See B&B

Goedkoop overnachten bij Phantasialand
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Phantasialand

Hotel am Stern

Op slechts 5 minuten van Phantasialand
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Phantasialand

Schlosshotel Domane Walberberg

Origineel overnachten in een kasteel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders

Tickets

Phantasialand

Phantasialand tickets

Entreekaarten Phantasialand met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Treinreis

Phantasialand

Treinreis Phantasialand

Voordelig met de trein naar Phantasialand
 • Treinreis
Vergelijk aanbieders

Phantasialand

Phantasialand ligt in het Duitse plaatsje Bruhl, vlakbij Keulen. Je waant je in Phantasialand in een compleet andere wereld, of beter gezegd in zeven werelden! Het pretpark is namelijk ingedeeld in zeven themagebieden: Berlijn, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Elk themagebied heeft zijn eigen charme. Op de Berlijnse boulevard zie je bijvoorbeeld een aantal bekende gebouwen uit de Duitse hoofdstad. In het Deep in Africa gedeelte kun je muziek maken op traditionele Afrikaanse trommels of meedoen met Afrikaanse dansers.

Het attractie aanbod in Phantasialand is heel gevarieerd, waardoor er voor kinderen en volwassen van elke leeftijd veel te beleven valt. Voor de echte durfals is er een groot aantal achtbanen, waaronder de spectaculaire hangende achtbaan Black Mamba, Taron (lanceer achtbaan), Winja’s Fear & Force (spinning coaster) en een indoor achtbaan. Maar ook juist voor kleine kinderen is het aanbod meer dan voldoende met bijvoorbeeld verschillende draaimolens, zweefmolens, een monorail en een mini reuzenrad. Andere publiekstrekkers van Phantasialand zijn de attracties Maus au Chocolat, een unieke interactieve 3D attractie waarbij je muizen moet verjagen, Hotel Tartuff, Chiapas en Tolocan.

Verder heeft Phantasialand een uitgebreid aanbod van shows en entertainment. Zorg dat je naast het bezoeken van alle attracties voldoende tijd overhoudt om alle verschillende opties qua eten en drinken te ontdekken. In themagebied Berlijn kun je genieten van traditioneel Duitse gerechten, terwijl je in China Town kunt kiezen uit veel verschillende Oosterse specialiteiten.

Reistijd naar Phantasialand

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur en 10 minuten

Geschiedenis Phantasialand

Het Duitse Phantasialand opende haar deuren voor het eerst in april 1967. Het idee voor Phantasialand kwam van de bekende poppenspeler Richard Schmitt. Hij wilde een gebied ontwikkelen waar hij bezoekers kon ontvangen in zijn ontworpen sprookjesbos. Naast het sprookjesbos opende Phantasialand in haar eerste jaar ook enkele attracties. Het eerste jaar was meteen een succes. Phantasialand werd bezocht door honderdduizenden bezoekers. Het jaar daarna opende er met de 1001 nacht gondelbaan een nieuwe attractie. Met de opening van de Gerbirgsbahn, destijds een van de grootste achtbanen in Europa, zette het park ook in op liefehebbers van actie en snelheid.

In de jaren die volgden opende het pretpark met Geister Rikscha en Silbermine nog twee unieke darkrides. In beide attracties waren vele bewegende poppen en decors te vinden. In 1988 waren alle ogen gericht op Phantasialand met de opening Space Center (nu Temple of the Nighthawk) wat destijds de grootste overdekte achtbaan ter wereld was. De achtbaan zorgde voor een verdere stijging van de bezoekaantallen. In de jaren ’90 openden er vele grote attracties die iedere keer weer voor een impuls aan nieuwe bezoekers zorgden. Voorbeelden van bekende attracties die in de jaren ’90 openden zijn Hollywood Tour, vliegsimulator Galaxy, achtbaan Colorado Adventure en de spannende attractie Mystery Castle.

Een probleem van Phantasialand is dat het pretpark maar een beperkte grootte heeft qua oppervlakte en dat het park hierdoor eerst een attractie moet verwijderen voordat er een nieuwe attractie gebouwd kan worden. Begin jaren 2000 worden er attracties verwijderd uit het park en komen daar met Wuze Town, River Quest en Feng Ju Palace nieuwe attracties bij. In 2003 investeert Phantasialand ook in een luxe hotel dat in het Chinese themagedeelte komt te liggen. Het destijds geopende hotel met de naam Hotel PhantAsia kreeg in 2007 de nieuwe naam Hotel Ling Bao.

Phantasialand

Een grote investering in 2006 is de achtbaan Black Mamba van de achtbaanbouwer Bolliger & Maillard. De achtbaan is mooi gelegen in het nieuwe themagedeelte Deep in Africa waar in 2008 ook het tweede hotel van Phantasialand haar deuren opent. Hotel Matamba is geheel in Afrikaanse sfeer ingericht en er zijn zelfs kamers met een mooi uitzicht op de achtbaan Black Mamba. Een mooie toevoeging was er in 2011 met de attractie Maus au Chocolat. Hierbij zit je een karretje en mik je op een scherm waarbij je in een bakkerij diverse muizen moet wegschieten. Een soortgelijke attractie vinden we met Toy Story Midway Mania ook in Walt Disney World.

Een paar jaar later in 2014 kan Phantasialand weer een zeer spectaculaire attractie toevoegen. Dit keer is dat de waterattractie Chiapas waarbij je gedurende ongeveer zes minuten een vaart maakt in een gebied dat Mexicaans is gethematiseerd. Bij de laatste vrije val behaal je een snelheid van rond de 75 km/u. Phantasialand blijft investeren in het pretpark en pakt wederom uit met een enorme publiekstrekker. In een nieuw themagedeelte Klugheim opent Phantasialand in 2016 twee nieuwe achtbanen en enkele eettentjes. In de achtbaan Taron die gebouwd werd door het Zwitserse Intamin bevinden zich twee lanceringen waarbij je een topsnelheid van maar liefst 117 km/u behaald.

Phantasialand blijft ook de komende jaren investeren en opent in 2020 met Hotel Charles Lindbergh een derde hotel in het nieuwe themagebied Rookburgh. Ook hier opent Phantasialand weer een nieuwe sensationele achtbaan waarbij je als bezoeker in het karretje hangt.