Phantasialand zorgt door de combinatie van veel attracties, shows en gezellige restaurants ervoor dat je eigenlijk twee dagen de tijd moet nemen om dit pretpark volledig te kunnen beleven. Een bezoek aan de Duitse steden Keulen en Bonn kan een leuke toevoeging zijn aan je korte vakantie. Phantasialand heeft drie sfeervolle eigen hotels die direct tegen het pretpark aan liggen en een eigen ingang naar het park hebben. Naast het themagedeelte China Town ligt het mooie en luxe Phantasialand Hotel Ling Bao en aan het Afrikaanse themagedeelte grenst Phantasialand Hotel Matamba. Het derde Phantasialand hotel is Hotel Charles Lindbergh welke geopend is in 2020 in het nieuwe themagedeelte Rookburgh.

In de wintermaanden is Phantasialand op diverse dagen geopend. Phantasialand Wintertraum is dan zeer sfeervol en zeker in de avond als het donker is zie je de duizenden prachtig verlichte attracties en gebouwen. In de wintermaanden is Phantasialand Wintertraum één van de sfeervolste pretparken die dan geopend zijn.... Lees meer

Phanatsialand arrangementen

Phantasialand arrangement

Overnachten bij Phantasialand inclusief tickets

Hotels bij Phantasialand

Phantasialand Hotel Ling Bao

Prachtig Chinees gethematiseerd Phantasialand hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Phantasialand Hotel Matamba

Phantasialand hotel met een Afrikaans thema

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Carea Schlosshotel Domane Walberberg

Origineel overnachten in een kasteel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

H+ Bruhl-Koln

Hotel vlakbij Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Haus am See B&B

Goedkoop overnachten bij Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel am Stern

Op slechts 5 minuten van Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Phantasialand tickets

Phantasialand tickets

Entreekaarten Phantasialand met korting

Phantasialand treinreis

Treinreis Phantasialand

Voordelig met de trein naar Phantasialand

Phantasialand

Phantasialand ligt in het Duitse plaatsje Bruhl, vlakbij Keulen. Je waant je in Phantasialand in een compleet andere wereld, of beter gezegd in zeven werelden! Het pretpark is namelijk ingedeeld in zeven themagebieden: Berlijn, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Elk themagebied heeft zijn eigen charme. Op de Berlijnse boulevard zie je bijvoorbeeld een aantal bekende gebouwen uit de Duitse hoofdstad. In het Deep in Africa gedeelte kun je muziek maken op traditionele Afrikaanse trommels of meedoen met Afrikaanse dansers.

Het attractie aanbod in Phantasialand is heel gevarieerd, waardoor er voor kinderen en volwassen van elke leeftijd veel te beleven valt. Voor de echte durfals is er een groot aantal achtbanen, waaronder de spectaculaire hangende achtbaan Black Mamba, Taron (lanceer achtbaan), Winja’s Fear & Force (spinning coaster) en een indoor achtbaan. Maar ook juist voor kleine kinderen is het aanbod meer dan voldoende met bijvoorbeeld verschillende draaimolens, zweefmolens, een monorail en een mini reuzenrad. Andere publiekstrekkers van Phantasialand zijn de attracties Maus au Chocolat, een unieke interactieve 3D attractie waarbij je muizen moet verjagen, Hotel Tartuff, Chiapas en Tolocan.

Verder heeft Phantasialand een uitgebreid aanbod van shows en entertainment. Zorg dat je naast het bezoeken van alle attracties voldoende tijd overhoudt om alle verschillende opties qua eten en drinken te ontdekken. In themagebied Berlijn kun je genieten van traditioneel Duitse gerechten, terwijl je in China Town kunt kiezen uit veel verschillende Oosterse specialiteiten.

Phantasialand overnachten

Phantasialand heeft zoveel attracties en shows dat een meerdaags bezoek zeker aan te raden is. Bij Phantasialand overnachten is dan een slimme optie zodat je optimaal gebruik kunt maken van de openingstijden. Phantasialand heeft zelf een aantal zeer mooie en luxe gethematiseerde hotels. Deze liggen letterlijk in het pretpark. Kijk voor een compleet overzicht van alle officiele hotels met uitgebreide omschrijvingen en informatie op de speciale Phantasialand hotels pagina. Naast de officiele hotels zijn er in de directe omgeving van het pretpark nog diverse andere hotels waar je kunt overnachten. Kijk hiervoor op de hotels bij Phantasialand pagina.

Reistijd naar Phantasialand

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur en 10 minuten

Phantasialand geschiedenis

Het Duitse Phantasialand opende haar deuren voor het eerst in april 1967. Het idee voor Phantasialand kwam van de bekende poppenspeler Richard Schmitt. Hij wilde een gebied ontwikkelen waar hij bezoekers kon ontvangen in zijn ontworpen sprookjesbos. Naast het sprookjesbos opende Phantasialand in haar eerste jaar ook enkele attracties. Het eerste jaar was meteen een succes. Phantasialand werd bezocht door honderdduizenden bezoekers. Het jaar daarna opende er met de 1001 nacht gondelbaan een nieuwe attractie. Met de opening van de Gerbirgsbahn, destijds een van de grootste achtbanen in Europa, zette het park ook in op liefehebbers van actie en snelheid.

In de jaren die volgden opende het pretpark met Geister Rikscha en Silbermine nog twee unieke darkrides. In beide attracties waren vele bewegende poppen en decors te vinden. In 1988 waren alle ogen gericht op Phantasialand met de opening Space Center (nu Crazy Bats) wat destijds de grootste overdekte achtbaan ter wereld was. De achtbaan zorgde voor een verdere stijging van de bezoekaantallen. In de jaren ’90 openden er vele grote attracties die iedere keer weer voor een impuls aan nieuwe bezoekers zorgden. Voorbeelden van bekende attracties die in de jaren ’90 openden zijn Hollywood Tour, vliegsimulator Galaxy, achtbaan Colorado Adventure en de spannende attractie Mystery Castle.

Een probleem van Phantasialand is dat het pretpark maar een beperkte grootte heeft qua oppervlakte en dat het park hierdoor eerst een attractie moet verwijderen voordat er een nieuwe attractie gebouwd kan worden. Begin jaren 2000 worden er attracties verwijderd uit het park en komen daar met Wuze Town, River Quest en Feng Ju Palace nieuwe attracties bij. In 2003 investeert Phantasialand ook in een luxe hotel dat in het Chinese themagedeelte komt te liggen. Het destijds geopende hotel met de naam Hotel PhantAsia kreeg in 2007 de nieuwe naam Phantasialand Hotel Ling Bao.

Phantasialand

Een grote investering in 2006 is de achtbaan Black Mamba van de achtbaanbouwer Bolliger & Maillard. De achtbaan is mooi gelegen in het nieuwe themagedeelte Deep in Africa waar in 2008 ook het tweede hotel van Phantasialand haar deuren opent. Phantasialand Hotel Matamba is geheel in Afrikaanse sfeer ingericht en er zijn zelfs kamers met een mooi uitzicht op de achtbaan Black Mamba. Een mooie toevoeging was er in 2011 met de attractie Maus au Chocolat. Hierbij zit je een karretje en mik je op een scherm waarbij je in een bakkerij diverse muizen moet wegschieten. Een soortgelijke attractie vinden we met Toy Story Midway Mania ook in Walt Disney World.

Een paar jaar later in 2014 kan Phantasialand weer een zeer spectaculaire attractie toevoegen. Dit keer is dat de waterattractie Chiapas waarbij je gedurende ongeveer zes minuten een vaart maakt in een gebied dat Mexicaans is gethematiseerd. Bij de laatste vrije val behaal je een snelheid van rond de 75 km/u. Phantasialand blijft investeren in het pretpark en pakt wederom uit met een enorme publiekstrekker. In een nieuw themagedeelte Klugheim opent Phantasialand in 2016 twee nieuwe achtbanen en enkele eettentjes. In de achtbaan Taron die gebouwd werd door het Zwitserse Intamin bevinden zich twee lanceringen waarbij je een topsnelheid van maar liefst 117 km/u behaald.

Phantasialand blijft ook de komende jaren investeren en opent in 2020 met Hotel Charles Lindbergh een derde hotel in het nieuwe themagebied Rookburgh. Ook hier opent Phantasialand met F.L.Y. weer een nieuwe sensationele achtbaan waarbij je als bezoeker in het karretje hangt.

FAQ's Phantasialand

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ (veelgestelde vragen) over Phantasialand, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Phantasialand? De openingstijden van Phantasialand variëren gedurende het jaar. Het park is over het algemeen tussen april en oktober geopend. In de wintermaanden is Phantasialand vaak in de kerstvakantie geopend. Het is het beste om de officiële website van Phantasialand te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Phantasialand? Phantasialand tickets kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Je kunt ook tickets ter plaatse kopen aan de kassa.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets van Phantasialand? Ja, Phantasialand biedt vaak kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Dit kan variëren, dus het is het beste om onze website te raadplegen of te kijken naar eventuele lopende promoties. Kijk hiervoor op de Phantasialand tickets pagina.
 • Welke attracties zijn er in Phantasialand? Phantasialand biedt een breed scala aan attracties, waaronder spannende achtbanen, spectaculaire shows, waterattracties en familieattracties. Enkele populaire attracties zijn Black Mamba, Taron, Chiapas en Raik.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Phantasialand? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Phantasialand. Er zijn ook diverse eetgelegenheden in het park waar je maaltijden en snacks kunt kopen.
 • Biedt Phantasialand accommodaties voor overnachting? Ja, Phantasialand heeft verschillende hotels waar gasten kunnen verblijven. De Phantasialand hotels zijn Hotel Ling Bao, Hotel Matamba en Hotel Charles Lindbergh. Deze hotels bieden comfortabele accommodaties en een unieke thematische ervaring.
 • Wat zijn de faciliteiten in de Phantasialand hotels Ling Bao, Matamba en Charles Lindbergh? De Phantasialand hotels Ling Bao, Matamba en Charles Lindbergh bieden verschillende faciliteiten, zoals restaurants, bars, zwembaden en ontspanningsruimtes. Gasten kunnen genieten van een ontspannen verblijf in een prachtige omgeving. Voor meer informatie kun je op de speciale hotel pagina's op onze website kijken.
 • Kan ik mijn verblijf in de Phantasialand hotels combineren met toegang tot het park? Ja, gasten die verblijven in de Phantasialand hotels Ling Bao, Matamba en Charles Lindbergh kunnen profiteren van speciale arrangementen inclusief toegang tot het park tijdens hun verblijf. Reserveer je Phantasialand arrangement op onze handige pagina.
 • Zijn er speciale maatregelen en voorzieningen voor gasten met een beperking in Phantasialand? Phantasialand streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor gasten met een beperking. Er zijn speciale voorzieningen, zoals aangepaste attracties en rolstoeltoegankelijke paden, om een comfortabel bezoek te garanderen.
 • Welke achtbanen zijn er in Phantasialand? Phantasialand heeft verschillende opwindende achtbanen, waaronder populaire attracties zoals Taron, Black Mamba en F.L.Y. Deze achtbanen bieden een spannende en unieke ritervaring voor avontuurlijke bezoekers.