Plopsa Coo ligt in de mooie Belgische Ardennen en deze combinatie zorgt voor een leuke bestemming voor een lang weekend weg of korte vakantie. Wanneer je bij je verblijf voordelig een meerdagenpas aanschaft, bijvoorbeeld bij Center Parcs Ardennen, kun je Plopsa Coo meerdere keren bezoeken. Op die manier kun je er ook voor kiezen om ’s ochtends enkele uren naar Plopsa Coo te gaan en daarna een van de vele avontuurlijke activiteiten in de omgeving te doen, zoals kayakken, hiken, of een bezoek brengen aan de bekende plaats Spa of de beroemde grotten van de Ardennen. Bij Plopsa Coo overnachten kan in diverse vakantieparken in de Ardennen of hotels in de omgeving.... Lees meer

Hotels bij Plopsa Coo

Hostellerie La Maison

Hotel in een 18e-eeuwse herenhuis in Stavelot

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Dufays

Hotel in Stavelot

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotel val de Cascade

Hotel in het plaatsje Stavelot

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Romantik Hotel Le Val d Ambleve

Hotel bij Plopsa Coo me sauna en hammam

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotel L Auberge

Hotel op 20 minuten rijden van Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

La Villa des Fleurs

Hotel in Spa vlakij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Vakantieparken bij Plopsa Coo

Vakantiepark Domaine Long Pre

Vakantiepark bij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Landal Village les Gottales

Landal vakantiepark vlakbij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Center Parcs Ardennen

Center Parcs vlakbij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Bungalowpark Les Doyards

Bungalowpark in de Ardennen bij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Plopsa Coo tickets

Plopsa Coo

In de Belgische plaats Coo, in de Ardennen en tegenover de beroemde watervallen, ligt het Studio 100 pretpark Plopsa Coo. Door de mooie ligging is zelfs een wandeling door het bosrijke park al een beleving. Je vindt in Plopsa Coo natuurlijk ook allerlei attracties en shows die geïnspireerd zijn op bekende Studio 100 personages en programma’s zoals Mega Mindy, K3 en Piet Piraat.

Het uiteenlopende aanbod van attracties maakt Plopsa Coo geschikt voor zowel jonge als ook wat oudere kinderen. Sommige attracties, zoals de K3 Autorijschool en de Vliegende Fietsen van Mega Mindy, lijken sterk op het originele pretpark Plopsaland de Panne (aan de Belgische kust). Plopsa Coo heeft echter ook een aantal verrassende attracties zoals de ronddraaiende achtbaan Vicky the Ride, een bobslee en een minigolf baan. De stoeltjeslift is ook een bijzonder en populair onderdeel van Plopsa Coo. De stoeltjeslift brengt je meer dan 200 meter hoog de Ardense heuvels in, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het pretpark en de omgeving.

Bijna alle attracties van Plopsa Coo zijn buiten, wat het een pretpark maakt voor de lente, zomer en vroege herfst. Bij warm weer kun je afkoelen in een van de twee waterattracties van het park. In de Dino Splash zoef je in een rubberbootje van meerdere glijbanen en kun je oog in oog komen te staan met een dino. En de Maya Splash is een boomstammetjes attractie die lijkt te beginnen als een boottocht door de mooie Ardense bossen, maar waarbij je plotseling vaart maakt en meters naar beneden glijdt. De allerkleinsten kunnen op een veilige manier het water opzoeken door te varen in de Mini-Pedalos, kleine bestuurbare bootjes. Voor hen is er ook nog een leuke speeltuin en grote carrousel.

Tot slot zijn er op diverse dagen in het hoogseizoen verschillende shows te zien met bijvoorbeeld Maya de Bij.

Reistijd naar Plopsa Coo

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 55 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur en 5 minuten

Plopsa Coo geschiedenis

Plopsa Coo is onderdeel van de Studio 100 Groep en is ontstaan na de overname van het pretpark Telecoo in 2005. Telecoo als pretpark is ontstaan doordat het park vlakbij een toeristische trekpleister, de watervallen van Coo, ligt. Veel mensen kwamen hierheen om de watervallen te bekijken en om hier even lekker wat te drinken in het aangrenzende restaurant. Om meer mensen naar het park te trekken kwamen er meerdere attracties bij zoals draaimolens en een kabelbaan.

Eind 2005 werd Telecoo overgenomen door Studio 100 dat toentertijd met Plopsaland De Panne al een pretpark uitbaatte. De naam veranderde in Plopsa Coo en het pretpark knapte attracties op en kreeg een aantal nieuwe attracties. De meeste attracties zijn creatief in het thema gebracht van de bekende televisie personages van Studio 100. In de jaren die volgden opende Plopsa Coo nog enkele nieuwe attracties, zoals de spannende achtbaan Vicky the Ride. Plopsa Coo blijft in de jaren die volgen altijd attracties aanpassen en toevoegen om het pretpark zo compleet mogelijk te maken.

FAQ's Plopsa Coo

Hier is een overzicht van de tien meest voorkomende FAQ's van Plopsa Coo, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Plopsa Coo? De openingstijden van Plopsa Coo variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Plopsa Coo voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Plopsa Coo? Tickets voor Plopsa Coo kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Kijk op onze speciale Plopsa Coo tickets pagina voor kortingen en aanbiedingen.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Plopsa Coo biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder andere te vinden zijn op de website van het park, in samenwerking met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke attracties zijn er in Plopsa Coo? Plopsa Coo biedt een verscheidenheid aan attracties voor jong en oud. Van spannende achtbanen zoals Vicky The Ride en Dino Splash tot kindvriendelijke attracties zoals De Grote Golf, er is voor ieder wat wils.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Plopsa Coo? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Plopsa Coo. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Plopsa Coo en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Plopsa Coo. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Plopsa Coo streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijke paden, aangepaste toiletten en speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Plopsa Coo voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Zijn er shows en entertainment in Plopsa Coo? Ja, Plopsa Coo biedt regelmatig shows en entertainment gedurende de dag. Dit kan onder andere een meet-and-greet met de bekende Plopsa-figuren, een theatershow of een live optreden zijn. Raadpleeg het parkprogramma bij aankomst voor de exacte tijden en locaties.
 • Zijn er verblijfsmogelijkheden in de buurt van Plopsa Coo? Ja, in de buurt van Plopsa Coo zijn er verschillende accommodaties beschikbaar, zoals hotels, vakantieparken en campings. Je kunt op onze website meer informatie vinden over de beschikbare opties en eventuele arrangementen.
 • Zijn er eetgelegenheden in Plopsa Coo? Ja, Plopsa Coo heeft verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, snacks of verfrissende drankjes. Er zijn diverse opties, variërend van fastfood tot restaurants met zitplaatsen.