Plopsaland De Panne ligt vlakbij de Belgische kust. Plopsaland, waterpark Plopsaqua en de zee lenen zich dus perfect voor een korte vakantie! Lekker uitwaaien aan het strand of zwemmen in Plopsaqua of de zee. De kusttram is een leuke manier om je te verplaatsen en verschillende badplaatsen aan te doen. Ook in De Panne en bij Plopsaland heeft de kusttram een aantal haltes. Sinds 2021 kun je bij Plopsaland overnachten in het Plopsa Hotel en op de Plopsaland camping Plopsa Village. Het Plopsa Hotel ligt direct naast de ingang van Plopsaland de Panne en is prachtig gethematiseerd. Op Plopsa Village camping kun je met je eigen camper of caravan overnachten. In de directe omgeving van Plopsaland en in het centrum van De Panne bevinden zich vele hotels en appartementen.

Bij Plopsaland overnachten kan ook op een camping bij Plopsaland of een vakantiepark bij Plopsaland. Ben je op zoek naar korting op Plopsaland tickets of een Plopsaland arrangement neem dan eens een kijkje op de desbetreffende pagina. Op de Plopsaland arrangement pagina hebben we ook een aanbieder van een Plopsaland busreis geselecteerd. Vanuit Nederland rijdt er op diverse tijden en van verschillende opstapplaatsen een bus richting De Panne. Vanuit De Panne is het overigens slechts 50 minuten rijden naar het prachtige pretpark Bellewaerde in Ieper.... Lees meer

Plopsaland arrangementen

Plopsaland arrangementen

Overnachten bij Plopsaland inclusief tickets

Hotels bij Plopsaland

Plopsa Hotel

Officieel Plopsaland Hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

B&B De Verloren Gernoare

Bed & Breakfast bij Plopsaland De Panne

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Ara Dune Hotel

Een kindvriendelijk hotel bij Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel aan Zee

Hotel aan de Markt van De Panne

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Hotel Cajou

Slechts 5 minuten rijden van Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Hotel Cecil

Hotel in het centrum van De Panne

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Vakantieparken bij Plopsaland

Plopsa Village

Het vakantiepark van Plopsaland de Panne met huisjes en een camping

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Vakantiepark met subtropische zwembad vlakbij Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Vakantiecentrum Domein Westhoek

Vakantiepark rustig gelegen in de duinen op 15 minuten van Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Vakantiedomein Hoge Duin

Vakantiepark op een klein kwartiertje van Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Vakantiedorp Marinapark

Vrijstaande vakantiehuisjes met een grote tuin

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Vakantiepark Jonckershof

Vakantiepark aan het strand

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Meer informatie

Center Parcs Park De Haan

Center Parcs bij Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 35 - 40 minuten

Meer informatie

Campings bij Plopsaland

Camping Nieuwpoort

Camping vlakbij Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Camping Westende

Camping op 20 minuten rijden van Plopsaland

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Meer informatie

Plopsaland tickets

Plopsaqua tickets

Entreekaarten PlopsAqua met korting

Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne (België) kun je terecht voor plezier voor het hele gezin. Aangezien er zowel veel binnen- als buitenattracties zijn kun je je hier bij elk weertype prima vermaken. Voor de oudere kinderen zijn er spannende attracties zoals de achtbanen The Ride to Happiness en Anubis the ride en de waterattracties Supersplash en Wickie the battle. Verder is er een groot aanbod aan kinderattracties zoals de Bloemenmolen, de Kikkers, de Safari autootjes, de Eenden en de Konijnen. Kleine kinderen zullen hun ogen uit kijken in de vrolijke attractie Het bos van Plop, waarin Kabouter Plop en zijn vriendjes overal verstopt zitten.

Voor kleine durfallen zijn er verschillende kinderachtbanen, waaronder eentje in K3 thema. Je kunt ook een ritje maken rondom het kasteel van Koning Samson in de drakenachtbaan. Verspreid over het park liggen drie themaspeeltuinen. Twee hiervan liggen bij een heerlijk terras zodat de ouders lekker wat kunnen eten of drinken terwijl de kinderen spelen. Bij slecht weer is het goed toeven in het overdekte Mayaland. In dit vrolijk gekleurde speelparadijs vind je diverse klimtoestellen, een aantal kleine attracties en een reusachtig groot Ballenbad wat voor uren plezier kan zorgen.

Veel attracties in Plopsaland De Panne zijn gebaseerd op de populaire Studio 100 figuren zoals Maya de Bij, Wicky de Viking, Bumba en natuurlijk Kabouter Plop zelf. Uiteraard kun je je favoriete figuren ook ontmoeten en er mee op de foto. Bovendien zijn er op bepaalde dagen shows met diverse Studio 100 karakters.

Plopsaqua

In 2015 is naast pretpark Plopsaland De Panne het overdekte waterpark Plopsaqua geopend. Dit unieke subtropisch zwemparadijs staat geheel in het teken van Studio 100 held Wickie de Viking. In het vrolijk gekleurde waterpark Plopsaqua vind je onder andere een golfslagbad, een discobad, een waterspeeltuin en diverse glijbanen voor jong en oud, zoals de spectaculaire vrije val glijbaan Sky Drop. Even relaxen kan bovendien ook nog in de een sauna. Bij mooi weer kun je gebruik maken van de ligweide bij het buitenbad. Peuters en kleuters zullen niet weg te krijgen zijn uit het kinderbad met allerlei speelelementen en zelfs tv-schermen met hun favoriete Studio 100 tekenfilms. Voor de oudere kinderen is de snelle wildwaterbaan waarschijnlijk het leukste onderdeel. Met het waterpark Plopsaqua biedt Plopsaland De Panne zo een extra dag vermaak aan haar bezoekers, bij mooi en slecht weer.

Plopsa Hotel

Bij Plopsaland overnachten kan sinds 2020 in het Plopsa Hotel. Het Plopsa Hotel ligt tussen de hoofdingang van het pretpark en waterpark Plopsaqua. Overnachten in het Plopsa Hotel kan in kamers die geschikt zijn voor maximaal zes personen. Er zijn zelfs een aantal volledig gethematiseerde kamers en suites van bekende Studio 100 figuren, zoals de Maya de Bij themakamer, K3 themakamer en de Wickie de Viking themakamer. Ook de standaardkamers van het Plopsa Hotel zijn erg leuk ingericht in theaterstijl en met verschillende Studio 100 decoraties en foto's. Een overnachting in het Plopsa Hotel is altijd inclusief toegang tot Plopsaland en Plopsaqua. Het hotel beschikt over een restaurant waar je in de ochtend van een heerlijk ontbijt kunt genieten. In de avond kun je hier terecht voor een heerlijk diner. 's Middags of na het diner kun je nog een drankje doen in de bar of in de mooie lobby. Parkeren bij het Plopsa Hotel is gratis.

Plopsa Village Camping

Plopsa Village, de officiële Plopsaland camping, is in het voorjaar van 2021 geopend. Op camping Plopsa Village kun je terecht met je eigen tent, caravan of camper op één van de ruime standplaatsen. Het grootste voordeel aan deze Plopsaland camping is dat hij direct naast pretpark Plopsaland De Panne ligt en vlak aan de Belgische kust. Een ideale bestemming dus voor een korte of langere (zomer)vakantie met het gezin.

Reistijd naar Plopsaland De Panne

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 2 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 3 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 30 minuten

Plopsaland geschiedenis

Plopsaland de Panne is ontstaan nadat de Studio 100 Groep een pretpark genaamd Melipark had overgenomen in 1999. Melipark opende al in 1935 voor het eerst haar deuren (door oprichter Alberic Florizoone) als een locatie waar bezoekers heen konden komen om meer te weten te komen over de wereld van de bij en honing. Melipark had toen enkel een speeltuin en doolhof als attracties. Melipark draaide op deze manier enkele jaren door tot dat in 1952 het park uitbreidde met een vogeltuin en een sprookjesbos. Meer attracties volgden eind jaren ’70 en begin jaren ’80. Melipark groeide op deze manier uit tot een heus pretpark.

In de jaren ’90 had Melipark het moeilijk en verloor het bezoekers aan andere dagattracties in de omgeving. Melipark, wat toen nog steeds in handen was van de familie Florizoone, werd verkocht aan de Studio 100 Groep. Studio 100 was toen bekend van de bekende tv personages Samson & Gert en Kabouter Plop. In 2000 opende het park met enkele nieuwigheden als Plopsaland De Panne. In de jaren die volgden openden er steeds meer attracties en winkeltjes, allemaal in stijl van bekende Studio 100 figuren. De meest sensationele toevoeging was in 2009 met de opening van de Gerstlauer achtbaan Anubis The Ride, waarin je gelanceerd wordt en meerdere keren over de kop gaat. Een andere belangrijke toevoeging kwam in 2015 toen het park 15 jaar bestond. Er werd toen met Plopsaqua een groot waterpark geopend wat de basis zou zijn om van Plopsaland De Panne een meerdaagse bestemming te maken. Met de opening van Heidi The Ride in 2017 kwam er een houten achtbaan van Great Coaster International bij in een eveneens nieuw themadeel Heidiland.

Met de opening in 2021 van het Plopsa Hotel en Plopsa Village (een Plopsaland camping) gaat er een lang gekoesterde droom van Plopsaland in vervulling om eigen accommodaties waar gasten meerdere dagen kunnen verblijven te kunnen aanbieden. Het Plopsa Hotel heeft diverse prachtig gethematiseerde kamers en een luxe restaurant waar je heerlijk kunt dineren. Het Plopsaland de Panne hotel ligt direct naast de ingang van het pretpark en het waterpark Plopsaqua. Overnachten in je eigen caravan, camper of tent kan op de Plopsa Village camping. In dit zelfde jaar opende Plopsaland de spectaculaire achtbaan: The Ride to Happiness by Tomorrowland. Deze extreme achtbaan met draaiende karretjes en diverse andere spannende elementen is de attractie voor jong volwassenen. Deze doelgroep heeft hiermee weer een extra reden om naar Plopsaland de Panne te reizen.

FAQ's Plopsaland de Panne

Hier is een overzicht van de tien meest voorkomende FAQ's van Plopsaland de Panne, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Plopsaland de Panne? De openingstijden van Plopsaland de Panne variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Plopsaland De Panne voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Plopsaland de Panne? Tickets voor Plopsaland de Panne kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Vind op onze speciale Plopsaland tickets pagina diverse aanbieders waar je de hoogste korting kunt scoren.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Plopsaland de Panne biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder andere te vinden zijn op de website van het park, in samenwerking met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke attracties zijn er in Plopsaland de Panne? Plopsaland De Panne biedt een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Van spannende achtbanen zoals Anubis The Ride, The Ride to Happiness en Heidi The Ride tot kindvriendelijke attracties zoals de attracties in Maya land en Wickie The Battle, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet de verschillende shows en entertainmentopties die het park te bieden heeft.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Plopsaland de Panne? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Plopsaland de Panne. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Plopsaland de Panne en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Plopsaland de Panne. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Plopsaland de Panne streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijke paden, aangepaste toiletten en speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Plopsaland de Panne voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Wat is PlopsAqua? PlopsAqua is het waterpark naast Plopsaland de Panne. Hier kun je genieten van diverse waterattracties, glijbanen en ontspanningsmogelijkheden. Het is de perfecte aanvulling op je dag in Plopsaland de Panne en biedt plezier voor het hele gezin.
 • Welke verblijfsmogelijkheden zijn er bij Plopsaland de Panne? Plopsaland de Panne biedt verschillende verblijfsaccommodaties aan, zoals het Plopsa Hotel en Plopsa Village. Het Plopsa Hotel biedt comfortabele kamers en speciale arrangementen voor een complete Plopsa ervaring. Plopsa Village is een vakantiepark met diverse accommodaties, zoals vakantiehuizen en vakantietenten, waar je kunt verblijven tijdens je bezoek aan het park.
 • Zijn er eetgelegenheden in Plopsaland de Panne? Ja, Plopsaland de Panne heeft verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, snacks of verfrissende drankjes. Er zijn diverse opties, variërend van fastfood tot restaurants met zitplaatsen.