Jaarlijks brengen veel toeristen die vakantie vieren in Salou of een van de andere Spaanse badplaatsen aan de Costa Dorada en de Costa Brava een bezoek aan PortAventura World. PortAventura World beschikt over diverse eigen hotels. Hotel PortAventura, Hotel Colorado Creek en Hotel Gold River liggen direct naast PortAventura en hebben een eigen ingang naar het pretpark speciaal voor hotelgasten. Hotel El Paso en Hotel Caribe liggen iets verder weg. Net als in het pretpark is ook hier de thematisering rijk doorgevoerd.

Voor hotelgasten beschikt PortAventura World over een eigen strand (met zwembaden en een restaurant) in Salou. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel in Salou in de directe omgeving van het Spaanse pretpark. Of boek een complete Salou vakantie of een verblijf in een van de naastgelegen badplaatsen en bezoek van daar uit het pretpark en waterpark van PortAventura World. Het aanbod van Salou vakanties is groot en varieert van logies, ontbijt, halfpension tot all-inclusive. Er zijn eigen vervoer reizen te boeken, maar ook een busreis Salou of met het vliegtuig. ... Lees meer

Hotels

Incl. entreekaarten
PortAventura World

PortAventura Hotel PortAventura

Hotel naast de ingang van PortAventura Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Incl. entreekaarten
PortAventura World

PortAventura Hotel Colorado Creek

Hotel van PortAventura in stijl van het Wilde Westen
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Incl. entreekaarten
PortAventura World

PortAventura Hotel Gold River

Hotel gethematiseerd naar het Wilde Westen
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Incl. entreekaarten
PortAventura World

PortAventura Hotel Mansion de Lucy

Hotel gethematiseerd als een Victoriaans herenhuis
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Incl. entreekaarten
PortAventura World

PortAventura Hotel El Paso

Hotel met Mexicaanse invloeden
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

PortAventura World

H10 Salauris Palace

Vanaf dit hotel kun je te voet naar PortAventura World
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Campings

PortAventura World

Camping Playa Cambrils Don Camilo

Camping op 10 minuten van PortAventura World
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

PortAventura World

Camping La Torre del Sol

Camping in Salou vlakbij PortAventura World
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Tickets

Waterpark
PortAventura World

Tickets Costa Caribe Aquatic Park

Entreekaarten waterpark Costa Caribe met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
Ferarri Land
PortAventura World

Tickets Ferarri Land

Entreekaarten Ferarri Land met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
Pretpark
PortAventura World

Tickets PortAventura World

Entreekaarten PortAventura World met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Vakanties

PortAventura World

Vakantie Salou

Diverse vakanties naar het Spaanse Salou
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

PortAventura World

PortAventura World is het grootste pretpark resort van Spanje en het PortAventura pretpark staat ook in de top 10 van best bezochte pretparken in Europa. De ligging is geweldig, namelijk in de bekende Spaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada. Barcelona ligt op ongeveer 100 kilometer afstand. Als je hier op vakantie bent mag een bezoek aan PortAventura World niet ontbreken. Door de vele attracties en shows en het naastgelegen waterpark Aquatic Park is het zeker aan te raden een meerdaags bezoek te brengen.

Pretpark PortAventura is ingedeeld in zes verschillende en mooi uitgewerkte themagebieden: Mediterranea, Polynesië, China, Mexico, de Far West en SesamoAventura. Dit laatste themagebied is geheel gebaseerd op alle bekende figuren uit het wereldberoemde Sesamstraat en beschikt over een groot aantal kinderattracties zoals vliegtuigjes, een trein en de kinderachtbaan Tami Tami. Bovendien kun je bij de bekende Magische Boom met je favoriete Sesamstraat figuren op de foto.

Maar PortAventura is zeker niet alleen voor kleine kinderen! Het pretpark beschikt namelijk ook over een aantal geweldige en unieke achtbanen. Als je het park binnenkomt kun je vanaf het grote Mediterraanse meer al direct een aantal top attracties, waaronder de achtbanen Furius Baco en Dragon Khan en de vrije valtoren Hurakan Condor, zien liggen. In het Chinese themagebied ligt Shambala, één van de grootste achtbanen van Europa. Verder heeft PortAventura twee houten achtbanen (Stampida en Tomahawk) en natuurlijk mogen in het heerlijke Spaanse klimaat ook waterattracties niet ontbreken. In het Far West themagebied vind je de boomstambaan Zilver River Flume en de wildwaterbaan Grand Canyon Rapids.

Naast genieten van alle attracties moet je in PortAventura ook zeker de tijd nemen om een aantal shows te bezoeken in de verschillende themagebieden. De spectaculaire avondshow FiestAventura met vuurwerk, licht, muziek en water heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Verder is het ook zeker de moeite waard om diverse gethematiseerde restaurants eens rustig uit te proberen.

PortAventura Caribe Aquatic Park

PortAventura Caribe Aquatic Park is het waterpark van PortAventura World. Aquatic Park ligt direct naast het pretpark en ademt een echte Caribische sfeer. Het waterpark beschikt over zowel een binnen- als een buitengedeelte. Er zijn maar liefst twaalf verschillende glijbanen, enkele andere waterattracties en een leuk gethematiseerde speeltuin voor de kleintjes. Uiteraard kun je in PortAventura Caribe Aquatic Park ook lekker zwemmen in een van de zwembaden of luieren in een van de comfortabele strandstoelen. Door de palmbomen en allerlei tropische planten waan je je daadwerkelijk in de Cariben.

Ferrari Land

Direct naast het PortAventura park en PortAventura Caribe Aquatic Waterpark ligt Ferrari Land. In Ferrari Land staan snelheid en actie centraal en dat uiteraard rond het bekende automerk Ferrari. Je vindt diverse spannende attracties in Ferrari Land, zoals Red Force, de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Ook zijn er twee vrije valtorens en er is een heus race circuit. Ook zijn er diverse manieren om het Ferrari gevoel te beleven in bijvoorbeeld een simulator of door een soort museum met de Ferrari historie. Voor kinderen is er een speeltuin met diverse glijbanen in een Ferrari thema.

Reistijd naar PortAventura World

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 13 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 14 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 14 uur en 45 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 13 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Barcelona - ongeveer 1 uur en 20 minuten

Geschiedenis PortAventura World

In 1995 opende in het Spaanse Salou Port Aventura. Het pretpark was meteen het grootste pretpark van Spanje en opende met tal van spectaculaire attracties. De meest in het oog springende attractie was de stalen achtbaan Dragon Khan gebouwd door Bolliger & Mabillard. De achtbaan opende met een record van acht inversies. Andere attracties bij opening waren de waterattracties Silver River Flume en de Grand Canyon Rapids. Port Aventura was vanaf dag een razend populair onder alle toeristen die op vakantie gingen naar Salou en omgeving. Twee jaar na de officiële opening van het pretpark opende het park de dubbele houten achtbaan Stampida welke een topsnelheid van 85 km/u behaalt.

Voor de jongere bezoekers opende Port Aventura een jaar later de kinderachtbaan Tami Tami. Eind jaren ’90 introduceerde het pretpark de avondshow FiestAventura die vele jaren daarna nog steeds voor verwondering zorgt. Vanaf begin jaren 2000 ligt de nadruk erop om van het pretpark als dagattractie naar een compleet resort te komen. Een eerste aanzet was al gedaan met het openen van Hotel PortAventura en in 2002 opent het resort met Costa Caribe een compleet waterpark. Bij opening waren er een golfslagbad, indoor zwembad en diverse glijbanen te vinden die voor de nodige spanning en afkoeling konden zorgen. Direct naast het waterpark opent ook Port Aventura Hotel Caribe. Vanuit dit Port Aventura hotel kun je te voet naar het waterpark.

Vanaf het seizoen 2002 tot en met 2004 was er een naamswijziging in Universal Mediterranea en daarna in 2005 naar PortAventura. In het seizoen 2005 opent het pretpark met Hurakan Condor de hoogste attractie van het pretpark. Hurakan Condor is een vrije val attractie van maar liefst 96 meter hoog. In de jaren die volgden opende PortAventura met Furioas Baco een sensationele achtbaan, drie golfterreinen en in 2009 alweer het vierde themahotel: Hotel Gold River. Enkele jaren later in 2012 opent het pretpark de megacoaster Shambhala, wederom een achtbaan gebouwd door Bolliger & Mabillard. Bij opening was Shambhala de hoogste, en snelste achtbaan van Europa.

Het pretpark blijft groeien in bezoekersaantallen en opent in 2017 met Ferrari Land een derde pretpark. In Ferrari Land openen diverse attracties en de grootste publiekstrekker is de achtbaan Red Force die het stokje van hoogste en snelste achtbaan van Europa overnam van Shambhala. Ferrari Land is na de opening van Ferrari World in Abu Dhabi het eerste Ferrari pretpark van Europa. In 2019 komen de jongste bezoekers weer aan bod met de opening van een Sesamstraat themagebied en kunnen gasten overnachten in het nieuwe viersterren Hotel Colorado Creek.