PortAventura World wordt vaak bezocht door toeristen die vakantie vieren in Salou of één van de andere Spaanse badplaatsen aan de Costa Dorada en de Costa Brava. PortAventura World beschikt over diverse eigen hotels. Hotel PortAventura, Hotel Colorado Creek, Masion de Lucy en PortAventura Hotel Gold River liggen direct naast PortAventura en hebben een eigen ingang naar het pretpark speciaal voor hotelgasten. PortAventura Hotel El Paso en PortAventura Hotel Caribe liggen iets verder weg. Net als in het pretpark is ook hier de thematisering rijk doorgevoerd.

Voor hotelgasten beschikt PortAventura World over een eigen strand (met zwembaden en een restaurant) in Salou. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel in Salou in de directe omgeving van het Spaanse pretpark. Of boek een complete Salou vakantie of een verblijf in een van de naastgelegen badplaatsen en bezoek van daar uit het pretpark en waterpark van PortAventura World. Het aanbod van Salou vakanties is groot en varieert van logies, ontbijt, halfpension tot all-inclusive. Er zijn eigen vervoer reizen te boeken, maar ook een busreis Salou of met het vliegtuig. ... Lees meer

Hotels bij PortAventura World

PortAventura Hotel PortAventura

Hotel naast de ingang van PortAventura Park

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Colorado Creek

Hotel van PortAventura in stijl van het Wilde Westen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Gold River

Hotel gethematiseerd naar het Wilde Westen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Mansion de Lucy

Hotel gethematiseerd als een Victoriaans herenhuis

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Caribe

PortAventura Hotel met een zeer groot zwembad met wit zand

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel El Paso

Hotel met Mexicaanse invloeden

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Campings bij PortAventura World

Camping Playa Cambrils Don Camilo

Camping op 10 minuten van PortAventura World

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Camping La Torre del Sol

Camping in Salou vlakbij PortAventura World

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

PortAventura World tickets

Tickets Costa Caribe Aquatic Park

Entreekaarten waterpark Costa Caribe met korting

Tickets Ferarri Land

Entreekaarten Ferarri Land met korting

Tickets PortAventura World

Entreekaarten PortAventura World met korting

Vakanties naar Salou

PortAventura World

PortAventura World is het grootste pretpark resort van Spanje en het PortAventura pretpark staat ook in de top 10 van best bezochte pretparken in Europa. De ligging is geweldig, namelijk in de bekende Spaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada. Barcelona ligt op ongeveer 100 kilometer afstand. Als je hier op vakantie bent mag een bezoek aan PortAventura World niet ontbreken. Door de vele attracties en shows en het naastgelegen waterpark Aquatic Park is het zeker aan te raden een meerdaags bezoek te brengen.

PortAventura is ingedeeld in zes verschillende en mooi uitgewerkte themagebieden: Mediterranea, Polynesië, China, Mexico, de Far West en SesamoAventura. Dit laatste themagebied is geheel gebaseerd op alle bekende figuren uit het wereldberoemde Sesamstraat en beschikt over een groot aantal kinderattracties zoals vliegtuigjes, een trein en de kinderachtbaan Tami Tami. Bovendien kun je bij de bekende Magische Boom met je favoriete Sesamstraat figuren op de foto.

Maar PortAventura is zeker niet alleen voor kleine kinderen! Het pretpark beschikt namelijk ook over een aantal geweldige en unieke achtbanen. Als je het park binnenkomt kun je vanaf het grote Mediterraanse meer al direct een aantal top attracties, waaronder de achtbanen Furius Baco en Dragon Khan en de vrije valtoren Hurakan Condor, zien liggen. In het Chinese themagebied ligt Shambala, één van de grootste achtbanen van Europa. Verder heeft PortAventura twee houten achtbanen (Stampida en Tomahawk) en natuurlijk mogen in het heerlijke Spaanse klimaat ook waterattracties niet ontbreken. In het Far West themagebied vind je de boomstambaan Zilver River Flume en de wildwaterbaan Grand Canyon Rapids.

Naast genieten van alle attracties moet je in PortAventura ook zeker de tijd nemen om een aantal shows te bezoeken in de verschillende themagebieden. De spectaculaire avondshow FiestAventura met vuurwerk, licht, muziek en water heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Verder is het ook zeker de moeite waard om diverse gethematiseerde restaurants eens rustig uit te proberen.

PortAventura Caribe Aquatic Park

PortAventura Caribe Aquatic Park is het waterpark van PortAventura World. Aquatic Park ligt direct naast het pretpark en ademt een echte Caribische sfeer. Het waterpark beschikt over zowel een binnen- als een buitengedeelte. Er zijn maar liefst twaalf verschillende glijbanen, enkele andere waterattracties en een leuk gethematiseerde speeltuin voor de kleintjes. Uiteraard kun je in PortAventura Caribe Aquatic Park ook lekker zwemmen in een van de zwembaden of luieren in een van de comfortabele strandstoelen. Door de palmbomen en allerlei tropische planten waan je je daadwerkelijk in de Cariben.

Ferrari Land

Direct naast het PortAventura park en PortAventura Caribe Aquatic Waterpark ligt Ferrari Land. In Ferrari Land staan snelheid en actie centraal en dat uiteraard rond het bekende automerk Ferrari. Je vindt diverse spannende attracties in Ferrari Land, zoals Red Force, de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Ook zijn er twee vrije valtorens en er is een heus race circuit. Ook zijn er diverse manieren om het Ferrari gevoel te beleven in bijvoorbeeld een simulator of door een soort museum met de Ferrari historie. Voor kinderen is er een speeltuin met diverse glijbanen in een Ferrari thema.

Reistijd naar PortAventura World

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 13 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 14 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 14 uur en 45 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 13 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Barcelona - ongeveer 1 uur en 20 minuten

PortAventura World geschiedenis

PortAventura opende in 1995 in het Spaanse Salou, Costa Dorada. PortAventura was meteen het grootste pretpark van Spanje en opende met tal van spectaculaire attracties. De meest in het oog springende attractie was de stalen achtbaan Dragon Khan gebouwd door Bolliger & Mabillard. De achtbaan opende met een record van acht inversies. Andere attracties bij opening waren de waterattracties Silver River Flume en de Grand Canyon Rapids. Port Aventura was vanaf dag een razend populair onder alle toeristen die op vakantie gingen naar Salou en omgeving. Twee jaar na de officiële opening van het pretpark opende het park de dubbele houten achtbaan Stampida welke een topsnelheid van 85 km/u behaalt.

PortAventura opende speciaal voor jonge bezoekers een jaar later de kinderachtbaan Tami Tami. Eind jaren ’90 introduceerde het pretpark de avondshow FiestAventura die vele jaren daarna nog steeds voor verwondering zorgt. Vanaf begin jaren 2000 ligt de nadruk erop om van het pretpark als dagattractie naar een compleet resort te komen. Een eerste aanzet was al gedaan met het openen van Hotel PortAventura en in 2002 opent het resort met Costa Caribe een compleet waterpark. Bij opening waren er een golfslagbad, indoor zwembad en diverse glijbanen te vinden die voor de nodige spanning en afkoeling konden zorgen. Direct naast het waterpark opent ook Port Aventura Hotel Caribe. Vanuit dit Port Aventura hotel kun je te voet naar het waterpark.

Vanaf het seizoen 2002 tot en met 2004 was er een naamswijziging in Universal Mediterranea en daarna in 2005 naar PortAventura. In het seizoen 2005 opent het pretpark met Hurakan Condor de hoogste attractie van het pretpark. Hurakan Condor is een vrije val attractie van maar liefst 96 meter hoog. In de jaren die volgden opende PortAventura met Furioas Baco een sensationele achtbaan, drie golfterreinen en in 2009 alweer het vierde themahotel: Hotel Gold River. Enkele jaren later in 2012 opent het pretpark de megacoaster Shambhala, wederom een achtbaan gebouwd door Bolliger & Mabillard. Bij opening was Shambhala de hoogste, en snelste achtbaan van Europa.

PortAventura World blijft groeien in bezoekersaantallen en opent in 2017 met Ferrari Land een derde pretpark. In Ferrari Land openen diverse attracties en de grootste publiekstrekker is de achtbaan Red Force die het stokje van hoogste en snelste achtbaan van Europa overnam van Shambhala. Ferrari Land is na de opening van Ferrari World in Abu Dhabi het eerste Ferrari pretpark van Europa. In 2019 komen de jongste bezoekers weer aan bod met de opening van een Sesamstraat themagebied en kunnen gasten overnachten in het nieuwe viersterren Hotel Colorado Creek.

FAQ's PortAventura World

Hier zijn de 10 meest gestelde vragen (FAQ's) over PortAventura World, inclusief antwoorden.

 • Welke hotels heeft PortAventura World? PortAventura World heeft verschillende hotels, waaronder Hotel PortAventura, Hotel Caribe, Hotel El Paso, Hotel Gold River en Hotel Colorado Creek. Elk hotel biedt unieke thematisering en faciliteiten en liggen allemaal vlakbij de pretparken en waterpark.
 • Welke parken zijn er in PortAventura World? PortAventura World bestaat uit twee pretparken en één waterpark: PortAventura Park en Ferrari Land zijn de pretparken en Caribe Aquatic Park is het waterpark. Elk park heeft zijn eigen unieke attracties en entertainment.
 • Wat zijn de openingstijden van PortAventura Park? De openingstijden van de PortAventura parken kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen. Over het algemeen openen de parken tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 18:00 uur en middernacht. Het is raadzaam om de officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie.
 • Hoe kom ik bij PortAventura World met het openbaar vervoer? PortAventura World is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn trein- en busverbindingen vanuit verschillende steden in de omgeving, waaronder Barcelona en Tarragona. Vanuit Salou is PortAventura World ook te voet bereikbaar dit is wel afhankelijk van de ligging van je accommodatie in Salou.
 • Kan ik online tickets kopen voor PortAventura World? Ja, je kunt online tickets kopen voor PortAventura World via onze website. Dit bespaart tijd en je kunt mogelijk profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen. Kijk hiervoor op de handige PortAventura World tickets pagina.
 • Welke kinderattracties zijn er in PortAventura World? PortAventura World heeft een verscheidenheid aan kinderattracties, waaronder Sesamstraat gerelateerde attracties in SésamoAventura, zoals Magic Fish en Tami-Tami.
 • Zijn er restaurants en eetgelegenheden in PortAventura World? Ja, PortAventura World heeft een breed scala aan restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van diverse gerechten en snacks. Van internationale keukens tot traditionele Spaanse gerechten, er is voor elk wat wils.
 • Biedt PortAventura World speciale voorzieningen voor mensen met een beperkte mobiliteit? Ja, PortAventura World streeft ernaar toegankelijk te zijn voor alle bezoekers. De PortAventura World hotels en parken hebben faciliteiten en services voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals rolstoeltoegankelijke paden en aangepaste kamers.
 • Welke achtbanen zijn er in PortAventura World? PortAventura World heeft verschillende spannende achtbanen, waaronder Shambhala, Dragon Khan, Furius Baco, Stampida en Tomahawk. Deze achtbanen bieden een verscheidenheid aan sensaties, van snelheid en loopings tot bochten en steile afdalingen. In Ferarri Land staat de achtbaan Red Force. Dit is de hoogste achtbaan in Europa.
 • Hoe ver ligt PortAventura World van Barcelona af? PortAventura World ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Barcelona. De reistijd kan variëren, afhankelijk van het verkeer en het gekozen vervoermiddel. Met de auto of trein duurt het meestal ongeveer een uur om van Barcelona naar PortAventura World te reizen.