Hansa Park is het enige Duitse pretpark dat aan zee ligt en daardoor alleen al zeker een bezoek waard. Je kunt hier genieten van een heerlijke vakantie waarin je een bezoek aan Hansa Park combineert met een aantal andere toeristische trekpleisters in de regio zoals het Gottorp kasteel en de oude stad van Lubeck. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in de duinen of fietsen langs zee. Het ligt ook mooi op de route als tussenstop als je onderweg bent naar je vakantiebestemming in Denemarken of Zweden. Hansa Park heeft een eigen vakantiepark, Hansa Park Resort, met verschillende typen vakantiehuisjes. Vakantiepark Hansa Park Resort am Meer is zeer rustig gelegen midden in de natuur en direct aan zee. Ook zijn in de directe omgeving van Hansa Park een aantal gezinsvriendelijke (strand)hotels en campings aan het strand te boeken.... Lees meer

Vakantieparken

Hansa Park

Hansa Park Resort am Meer

Diverse Hansa Park Resort arrangementen
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Hansa Park

Vakantiepark Scharbeutz - Ostsee

Gelegen aan een prachtig strand
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Vergelijk aanbieders
Hansa Park

DanCenter Ostsee Strandpark Grömitz

Vakantiepark aan de Ostsee
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Vergelijk aanbieders
Hansa Park

Ferienpark Weissenhäuser Strand

Vakantiepark bij Hansa Park met subtropisch zwembad
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 30 - 35 minuten

Hansa Park

DanCenter Großenbrode - Fehmarnsund Ostsee

Direct gelegen aan de Baltische zee
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 35 - 40 minuten

Vergelijk aanbieders
Hansa Park

Landal Travemünde

Landal vakantiepark op een uurtje van Hansa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 50 - 55 minuten

Hotels

Hansa Park

Schaferkate Sierksdorf

Appartementen op 5 minuten lopen van Hansa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Hansa Park

Hotel Sierksdorf

Hotel in Sierksdorf vlakbij het strand
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Hansa Park

Hotel Meerzeit

Op 5 minuten rijden van Hansa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Hansa Park

Strandhotel Fontana

Hotel op 15 minuten rijden van Hansa Park
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Vergelijk aanbieders

Hansa Park

In de meest noordelijke Duitse deelstaat, Schleswig-Holstein, ligt het pretpark Hansa Park. Minder bekend in Nederland, maar daardoor niet minder leuk! Het attractie- en showaanbod van Hansa Park is gevarieerd en de ligging aan de Oostzee (ook wel Baltische Zee) maakt het een leuke vakantiebestemming.

Het pretpark is ingedeeld in een aantal verschillende themagebieden, waaronder Abenteuerland, Alter Jahrmarkt, Bonanza-City, Mexiko, Kinderland en Wikingerland. In Abenteuerland vind je zoals de naam al doet vermoeden vele avontuurlijke attracties in de stijl van cowboys en indianen. Zo kun je in draaiende bakjes rond een totempaal ‘dansen’ of een ritje maken in de spannende achtbaan Crazy Mine. Themagebied Alter Jahrmarkt doet met de vrolijke kleuren en gezellige terrassen het meest denken aan een grote kermis. Je vindt hier onder andere een groot aantal kinderattracties zoals een zweefmolen, safari jeeps, vliegtuigjes en grote schommels. De hele familie kan zich vermaken in het schommelschip Fliegender Hollander of in het reuzenrad.

In themagebied Bonanza-City herleeft het Wilde Westen. Kinderen kunnen varen in een typisch indianenbootje of als een echte cowboy een rondje maken in de paardenbaan Pony Post. In het themagebied Mexiko vind je een aantal spannende en unieke attracties zoals de Torre del Mar, een maar liefst 73 meter hoge zweefmolen, en Die Glocke, een levensgrote schommelende bel met mooie vuur- en watereffecten. In Kinderland vind je botsauto’s, een ballenbak, glijbanen en kunnen kinderen geschminkt worden. In Wikingerland vallen vooral de grote waterglijbaan Barracuda Slide en Die Schlange von Midgard, een leuke familieachtbaan in Viking stijl op. Verspreid over de verschillende themagebieden liggen ook een aantal grote achtbanen voor de echte durfals. De stalen achtbaan met looping Nessie is een klassieker en de lanceerachtbaan Fluch von Novgorod gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in maar een seconde.

Bij mooi weer kun je in Hansa Park terecht in een van de vele waterattracties waaronder de waterachtbaan Super Splash, de wildwaterbaan Rio Dorado en de boomstamattractie Wildwasserfahrt. Hansa Park staat ook bekend om alle shows en entertainment. Zo is er onder meer een parade, verschillende circus shows, live muziek, een 4D bioscoop en ’s avonds een kleurige special effect laser show.

Reistijd naar Hansa Park

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 5 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 4 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 5 uur en 5 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 6 uur

Geschiedenis Hansa Park

Hansa Park opende in 1977 als Hansaland in het Duitse Sierksdorf. Op deze locatie was voorheen de Duitse variant van Legoland, dat tegenwoordig in Gunzburg is te vinden. Het park nam in 1987 afscheid van de naam Hansaland en opende dat seizoen met de nieuwe naam Hansa Park. In het openingsjaar waren er slechts een paar attracties, waaronder een wildwaterbaan. Hansa Park opende in de jaren die volgden diverse kleine attracties totdat in 1980 de grote achtbaan Nessie opende; destijds de grootste looping achtbaan van Europa. In de jaren ’80 opent het park een groot theater en wat andere kleine toevoegingen.

In 1997 bestaat Hansa Park 20 jaar en opent het park het nieuwe themagedeelte Piratenland waar diverse attracties te vinden zijn. In de jaren die volgden opende het park ieder jaar wel een nieuwe toevoeging. In 2007 kreeg het pretpark met de opening van Hansa Park Resort am Meer er een groot vakantiepark bij. Vanaf toen konden bezoekers Hansa Park meerdere dagen bezoeken en overnachten op loopafstand van de ingang.

In 2009 opende de volgende grote nieuwe toevoeging. Toen opende namelijk de sensationele achtbaan Fluch von Novgorod. De achtbaan met een snelheid van 100 km/u werd gebouwd door Gerstlauer en heeft een uniek element in de rit. Tijdens de lift naar boven maakt het karretje nog een korte vrije val naar beneden. De achtbaan is een regelrechte hit bij bezoekers. Zes jaar later stond alweer de volgende grote nieuwe toevoeging klaar. Hansa Park opende toen met een investering van ruim 26 miljoen euro de geweldige achtbaan Der Schwur des Karnan. Met een hoogte van 73 meter en een maximale snelheid van 127 km/u was dit meteen de hoogste en snelste achtbaan van Hansa Park.

Door deze toevoegingen blijft het pretpark groeien in bezoekersaantallen en komen er ook steeds meer buitenlandse gasten naar het pretpark toe.