Tripsdrill

Tripsdrill ligt in de plaats Cleebronn, op ongeveer 40 kilometer afstand van Stuttgart en de Duitse autosnelweg A8. Andere steden in de omgeving zijn Ulm, Heilbronn en Augsburg. De groene omgeving vol met bos en wijngaarden leent zich uitstekend voor een korte vakantie. Ook ligt het pretpark prima op de route als je onderweg bent naar Oostenrijk/Zwitserland of Italië. In het Tripsdrill Natur Resort wat direct naast het wildpark ligt is een beperkt aantal accommodaties (herderwagens en boomhutten) te boeken. Deze zijn doorgaans snel vol, dus wees er op tijd bij. Als de accommodaties van het Tripsdrill Natur Resort vol zijn of je verblijft liever in een dorp of stad dan zijn er in de omgeving van Tripsdrill ook voldoende hotels om te overnachten.... Lees meer

Hotels

Tripsdrill

Hotel Adler Botenheim

Op een kleine 5 minuten rijden van Tripsdrill
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Tripsdrill

Hotel Gasthof Lamm

Op een rustige locatie in Horrheim
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Vergelijk aanbieders
Tripsdrill

Hotel Restaurant Herzogskelter

Hotel vlakbij Tripsdrill
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Vakantieparken

Tripsdrill

Vakantiepark Tripsdrill

Vakantiepark met boomhutten en herderswagens
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Arrangementen

Incl. Tickets
Tripsdrill

Tripsdrill arrangement

Overnachten bij Tripsdrill inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting
Vergelijk aanbieders

Tripsdrill

Tripsdrill is het oudste pretpark van Duitsland en ligt in het plaatsje Cleebronn in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. Bij de opening in 1929 bestond het park alleen uit een molen (de Altweibermuhle) met daarin onder andere een glijbaan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een pretpark met meer dan 100 attracties! Tripsdrill ademt de sfeer van de regio omstreeks 1880: oude tijden herleven hier. Dit is ook terug te zien in veel van de uniek gethematiseerde attracties waarin je als bezoeker onder andere in wastonnen, badkuipen en meelzakken vervoerd wordt. De oude molen heeft ook nog steeds een plaats in het park. De ligging in de rustige en groene omgeving midden tussen de Duitse wijngaarden maakt de uitstraling van dit charmante pretpark compleet. Het attractie aanbod van Erlebnispark Tripsdrill is heel divers. Zo zijn er veel attracties voor kleine kinderen, waaronder een ritje in een draaiende wasmand, een rondje met een eendenboot op het meer of een ritje in een big, konijn of egel door het groene platteland. De kinderachtbaan Razende Duizendpoot biedt vermaak voor jong en oud. Bij slecht weer kunnen jonge kinderen klimmen en klauteren in een indoor speelparadijs van maar liefst 1000 vierkante meter. De hele familie zal genieten van attracties zoals de hindernisbaan in de molen, een grote zweefmolen, draaiende koffiekopjes, een ritje in een trouwkoets of een van de leuke waterattracties in Tripsdrill. Wie niet bang is om nat te worden kan spelen in de watertuin of plaats nemen in een van de wildwaterbanen. De grootste wildwaterbaan, Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen, brengt je in een badkuip langs de ‘verjongingsbron’ en glijdt van grote hoogten naar beneden. Ook achtbanen fans komen in Tripsdrill voortaan aan hun trekken. De achtbaan G’sengte Sau gaat met hoge snelheid door een Middeleeuws kasteel. Een hoogtepunt van het park is de avontuurlijke houten achtbaan Mammut uit 2008. In 2013 werd de lanceerachtbaan Karacho toegevoegd. Vlakbij deze twee achtbanen ligt ook een leuke speeltuin met zandbak waar de jongere gezinsleden zich kunnen vermaken. Naast een ritje in de vele attracties is het ook zeker een aanrader om gewoon even lekker rond te slenteren in het park bijvoorbeeld door de gezellig aangelegde dorpsstraat of een bezoekje te brengen aan het park museum en de wijnproeverij. De verschillende restaurants in Tripsdrill bieden vooral veel heerlijke lokale specialiteiten.

Tripsdrill Wildparadies

Zelfs na een bezoek aan alle attracties van Erlebnispark Tripsdrill gaat de pret gewoon door! Je entreeticket voor het pretpark geeft je namelijk ook toegang tot het Tripsdrill Wildparadies, een wildpark met meer dan 1000 dieren waaronder beren, vossen, wolven, wilde zwijnen en roofvogels . Ook lopen er vele herten die zich gemakkelijk laten aaien en voeren. In het bos ligt een mooie avonturenspeelplaats voor de kinderen en er is ook een vogelshow.