Puy du Fou ligt in de Franse regio Vendée in het westen van Frankrijk. Deze regio ligt direct aan de kust, ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. Puy du Fou ligt op ongeveer 3 uur rijden van Parijs. Doordat er zo veel te zien en te ontdekken valt in Puy du Fou is het een aantrekkelijke bestemming voor een korte vakantie. Bij Puy du Fou overnachten geef je tevens de mogelijkheid om dit fantastische park meerdere dagen te bezoeken. En door de vele shows is dit ook zeker aan te raden.

Direct naar de beste Puy du Fou aanbiedingen

Puy du Fou heeft een aantal sfeervolle en gethematiseerde hotels die direct naast het themapark liggen, waaronder de Gallo-Romeinse Villa en het Camp du Drap d’Or. In een officieel Puy du Fou hotel overnachten zorgt ervoor dat je je gehele verblijf in de sfeer van het park blijft. Toegang tot themapark Puy du Fou is bij deze hotels bij de prijs inbegrepen. Ook in de directe omgeving van Puy du Fou vind je meer dan voldoende hotels en andere overnachtingsmogelijkheden.... Lees meer

Hotels

Puy du Fou

Camp du Drap dOr

De hotelkamers van het Camp du Drap d’Or zijn losse bungalowtenten
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Puy du Fou

Les Iles de Clovis

Overnacht letterlijk op het water
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Puy du Fou

La Villa Gallo Romaine

Waan jezelf in het oude Romeinse Rijk
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Puy du Fou

Logis de Lescure

Kleinschalige en knus
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Vergelijk aanbieders
Puy Du Fou

Chateau du Boisniard

Luxe overnachten vlakbij Puy Du Fou
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Puy Du Fou

Hotel La Verriaire

Overnachten bij Puy Du Fou
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Puy Du Fou

Hotel Logis Aloe

Slechts 15 minuten van Puy Du Fou
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Puy Du Fou

Hotel Ibis Les Herbiers

Hotel op 20 minuten van Puy Du Fou
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Tickets

Puy du Fou

Tickets Puy du Fou

Entreekaarten Puy Du Fou met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Arrangementen

Puy du Fou

Puy du Fou arrangement

Overnachten bij Puy u Fou inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting
Vergelijk aanbieders

Puy du Fou

Voor een unieke belevenis ga je naar het Franse themapark Puy du Fou. Dit historische themapark ligt in het westen van Frankrijk, in de Vendée regio. Het park is elk jaar geopend van april tot en met oktober. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar is het na Disneyland Parijs het best bezochte themapark van Frankrijk. In Puy du Fou staat de geschiedenis centraal. Als bezoeker maak je in Puy du Fou een echte reis door de tijd en zie je van alles uit bijvoorbeeld de Romeinse tijd of de Middeleeuwen.

In 1989 werd naast de kasteel ruïne waar Cinéscénie wordt opgevoerd dit grote themapark geopend. Inmiddels is het een van de best bezochte pretparken van Frankrijk. Het themapark bestaat voor het grootste gedeelte uit spectaculaire shows en een aantal kleine attracties. Er zijn verspreid over het park verschillende shows die allemaal maar liefst 30-40 minuten duren. Een dagvullend programma dus! Zo is er een ridder show die zich afspeelt voor een Middeleeuws kasteel. De viking show wordt opgevoerd bij een groot fort waar een echte Viking boot aanlegt en zit vol speciale (water)effecten. In een bijna niet van echt te onderscheiden amfitheater kun je genieten van een Romeins spektakel met gladiatoren en paarden. De grote vogel show is ook zeer de moeite waard. Honderden vogels tegelijk vliegen over de hoofden van de bezoekers en rond de ruines. Naast al deze shows buiten vind je binnen nog een musketiers show met zwaard vechters, danseressen en paarden. In het hoogseizoen wordt er als het donker is ook nog een prachtige show op het water opgevoerd.

Alle shows zijn Franstalig, maar Engelse en Nederlandse vertalingen zijn beschikbaar via hoofdtelefoons. De vijf hoofd shows worden aangevuld met een wisselend programma van kleinere spektakels, zoals een goochelshow, musical show en een poppenshow. Bovendien zijn er voor de kinderen een aantal kleine attracties zoals springende waterstralen, een speelkasteel en een dierenlabyrint. Tussen de shows door is het ook heerlijk wandelen in de natuur van dit prachtige park. Zo is er onder andere een rozentuin en een dierenweide. Ook kun je rond lopen in een mooi nagebouwd Middeleeuws dorp of wat gaan eten in een van de vele thematische restaurants.

Cinéscénie

Puy du Fou is ontstaan vanuit een originele show, genaamd Cinéscénie, die werd opgevoerd in de ruïnes van een oud kasteel in de plaats Les Epesses. Ook nu nog wordt de show Cinéscénie tijdens het hoogseizoen regelmatig opgevoerd op een groot podium buiten. Deze spectaculaire show met licht, muziek, water, vuurwerk, duizenden acteurs en honderden paarden is de grootste show van Europa. Een bijzonder detail is dat alle acteurs vrijwilligers zijn uit de naburige dorpen. De show is volledig in het Frans, maar Engelse of Nederlandse vertaling is beschikbaar via hoofdtelefoons. Cinéscénie wordt niet dagelijks op de planken gebracht. Probeer hier dus rekening mee te houden als je je verblijf bij Puy du Fou plant, want dit enorme spektakel wil je niet missen. Het grote podium waarop Cinéscénie te zien is ligt net buiten het themapark Puy du Fou. Tickets moeten dan ook separaat geboekt worden.

Puy du Fou hotels

Bij Puy du Fou overnachten is zeker aan te raden. In Puy du Fou is namelijk zoveel te doen en te ontdekken dat je hier makkelijk meerdere dagen heen kunt gaan. Ook geeft dit je de mogelijkheid om je favoriete Puy du Fou show nogmaals te bezoeken. Puy du Fou speelt met hun eigen gethematiseerde hotels slim op in. De hotels van Puy du Fou zijn allemaal makkelijk te bereiken vanuit het park. Op deze manier kun je er tijdens je bezoek aan het park ook voor kiezen om in je kamer op adem te komen en even lekker uit te rusten.

Dineren in een restaurant van één van deze Puy du Fou hotels is ook een hele belevenis. Je kunt hier in een mooi gethematiseerde omgeving lekkere gerechten bestellen en heerlijk napraten na een dag in het park. Zo sluit je je dag in Puy du Fou culinair af.

Reistijd naar Puy du Fou

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 7 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 8 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 8 uur en 25 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 6 uur en 50 minuten

Geschiedenis Puy du Fou

Puy du Fou ligt in de Franse Vendee regio op een kleine 4 uur rijden van Parijs. Het themapark opende in 1989 voor het eerst haar deuren nadat er in de ruïnes naast het park sinds 1978 met Cinescenie al een grote show te zien was. Deze show was zo razend populair dat er werd besloten om meerdere shows en activiteiten te openen in het nieuwe park. In de jaren ’90 opent Puy du Fou ieder jaar wel een nieuwe grote show om het aanbod van het park verder uit te breiden. Ook voegt het park een nagebouwde Middeleeuwse stad toe in 1995 waar een aantal winkeltjes en ruimtes waar diverse ambachten worden uitgeoefend te vinden zijn. Twee jaar later in 1997 komt er een heuse viking show bij en wordt het terrein en de tribune van Cinescenie uitgebreid. De tribune van de show biedt dan plaats aan meer dan 14.000 toeschouwers.

In 2001 opent Puy du Fou het grote Romeinse stadion waar voorstellingen met gladiatoren te zien zijn. Ook in dat jaar ontvangt het bijzondere themapark haar 7 miljoenste bezoeker. Puy du Fou blijft populair en de bezoekersaantallen blijven stijgen in de jaren die volgen. In 2003 opent de show Le Bal des Oiseaux Fantomes met tientallen verschillende vogels. In 2004 opent er vlakbij de ingang een dorpje gebaseerd op gebouwen uit 1900. In 2006 komt er in het Grand Carrousel theatergebouw de voorstelling Mousquetaire de Richelieu, een show met dans, zang, acteurs en echte paarden.

Vanaf 2007 kun je ook overnachten bij Puy du Fou. In dat jaar opent de Gallo-Romeinse Villa. Hier overnacht je in een grote Romeinse villa op loopafstand van het themapark. In dit rijk gethematiseerde hotel met ruim 100 kamers word je ontvangen door medewerkers die in nagemaakte kledij lopen van ruim 2000 jaar geleden. Alle kamers zijn voorzien van de nodige luxe en een uitgebreid ontbijt en diner kun je nuttigen in het restaurant. Er volgen in de jaren die volgen nog een paar nieuwe shows, maar ook een tweede hotel in 2009. Vanaf dat jaar kunnen bezoekers overnachten in het Puy du Fou hotel Logis de Lescure. Ook in 2009 opent het park in het grote meer midden in het park de watershow Les Orgues de Feu. Overnachten bij Puy du Fou blijft immens populair en dit resulteert in de opening van alweer het derde hotel: Les Iles de Clovis. Overnachten doe je hier in huisjes die op het water zijn gebouwd, een unieke toevoeging aan het themapark.

De volgende grote toevoeging was in 2013 de show Les Chevaliers de la Table Ronde waar een show wordt gepresenteerd naar het verhaal van Koning Arthur. In 2014 is er weer een toevoeging in nieuwe accommodaties bij Puy du Fou in de vorm van Camp du Drap d’Or. Hier kun je overnachten in een van de 100 luxe tenten voor maximaal vijf personen. In 2016 komt er met de show Le Dernier Panache een van de grootste investeringen in een nieuwe voorstelling in het park bij en een jaar later in 2017 opent er weer een nieuw themahotel in de vorm van een groot kasteel uit de Middeleeuwen genaamd La Citadelle. In dit hotel vind je ruim 100 kamers waar gezinnen weer heerlijk kunnen overnachten. Op de grote binnenplaats van het hotel vind je het restaurant Ecuyer Tranchant voor heerlijke gerechten. Puy du Fou blijft nieuwe shows en ervaringen toevoegen en blijft hierdoor ook groeien in bezoekersaantallen. Inmiddels is Puy du Fou het tweede drukst bezochte park van Frankrijk.