SaeWorld Orlando in Florida, Amerika is één van de grootste zeezoogdierenpark in de wereld. Het is daarom aan te raden in ieder geval één volle dag uit te trekken voor elk SeaWorld Orlando pretpark (SeaWorld, waterpark Aquatica of Discovery Cove) dat je wilt bezoeken. Ook bevinden zich in een straal van nog geen half uur rijden van SeaWorld Orlando zich de pretparken van Walt Disney World en Universal Orlando Resort.

Wanneer je SeaWorld Orlando meerdere dagen gaat bezoeken dan is bij SeaWorld overnachten een slimme optie. De mogelijkheden om te overnachten in de omgeving van SeaWorld Orlando zijn haast oneindig en je kunt dan ook snel het overzicht verliezen. Wij maakten een selectie uit de vele hotels in en bij Orlando die vaak aantrekkelijk geprijsd zijn. Vergelijk hieronder alle hotels bij SeaWorld Orlando en kies de accommodatie die het beste bij je past.... Lees meer

ARRANGEMENTEN

Hotels bij SeaWorld Orlando

Renaissance Orlando bij Seaworld

Gelegen op loopafstand van SeaWorld Orlando

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Double Tree Hilton Orlando

Hotel op loopafstand van SeaWorld Orlando

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Fairfield Inn Suites

Gratis pendeldienst naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Springhill Suites Kissimmee

Springhill Suites ligt op loopafstand van SeaWorld Orlando

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Days Inn Convention Center

Hotel bij het Convention Center van Orlando en SeaWorld Orlando

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Legacy Vacation Resort

Appartementen vlakbij SeaWorld Orlando

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Florida vakanties

Vliegtickets Orlando

Amsterdam - Orlando

SeaWorld Orlando tickets

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een totaal andere beleving dan de andere pretparken in Orlando en omgeving. De mix van attracties, indrukwekkende shows en educatieve elementen is uniek. In SeaWorld Orlando staan natuurlijk de oceaan en haar bewoners centraal. Niet te missen in SeaWorld Orlando zijn de vele shows. Van een komische zeeleeuwen show tot een betoverende voorstelling met dolfijnen, er is voor ieder wat wils. Ook de show met de imposante orka’s moet je natuurlijk niet overslaan. Voor echte dierenliefhebbers vinden er gedurende de dag in SeaWorld Orlando verschillende (educatieve) activiteiten plaats, zoals voederdemonstraties. Ook krijg je op verschillende plekken in het park, zowel boven als onder water, een kijkje in de verblijven van onder andere dolfijnen, orka’s, pinguïns, zeeleeuwen en haaien.

Maar ook liefhebbers van echte pretpark attracties komen hier aan hun trekken. In SeaWorld Orlando vind je namelijk ook spectaculaire achtbanen, zoals Kraken Unleashed, Mako, Ice Breaker en Manta. Op warme dagen koel je lekker af in de mooi gethematiseerde waterattractie Journey to Atlantis. Bovendien is het mogelijk om tegen extra betaling in SeaWorld Orlando verschillende extra’s te boeken zoals de Dolphin Encounter of de Dolphins Up-close Tour waarbij je in een groep onder begeleiding van een professional interactie krijgt met de dolfijnen.

De sfeer in SeaWorld Orlando is altijd tropisch door de aankleding met vele kleurrijke planten en palmbomen. Ook voor een bijzonder diner ben je in SeaWorld Orlando aan het juiste adres. In het restaurant Sharks Underwater Grill ben je bijvoorbeeld slechts door een glazen wand gescheiden van echte haaien!

Waterpark Aquatica en Discovery Cove

Naast het grote SeaWorld Orlando pretpark liggen nog twee unieke bestemmingen waar je eenvoudig een dag door kunt brengen. In waterpark Aquatica Orlando vind je spectaculaire glijbanen, wildwaterbanen en waterspeeltuinen voor jong en oud. Ook is er een groot tropisch golfslagbad. Zoals je van een SeaWorld waterpark mag verwachten zie je ook waterpark Aquatica Orlando op verschillende plaatsen zeedieren terug. In de lazy river drijf je bijvoorbeeld in een band door een onderwater tunnel vol tropische vissen en dolfijnen. En de glijbaan Dolphin Plunge is van doorzichtig materiaal waardoor je midden tussen de dolfijnen heen glijdt. 

Wanneer je altijd al eens echt met dolfijnen hebt willen zwemmen kun je terecht in Discovery Cove. Onder begeleiding van een professional kun je hier met de dolfijnen het water in. Ook snorkelen tussen tropische vissen, interacties met de vrolijke otters, het voeren van tropische vogels en gewoon relaxen op het strand en zwemmen in de natuurlijke waters zijn bij de prijs van je leerzame en bijzondere dag bij Discovery Cove inbegrepen.

SeaWorld Orlando overnachten

Wil je goedkoop bij SeaWorld Orlando overnachten dan is qua locatie het gebied rondom de International Drive een aanrader. Deze 15 kilometer lange weg met vele hotels, restaurants, bars en winkels (waaronder de bekende outlet shopping malls) is een bezienswaardigheid op zich. Afhankelijk van waar aan deze lange weg je hotel zich bevindt is het zo’n 1-10 minuten met de auto naar SeaWorld Orlando en Aquatica. Ook de attractieparken van het Universal Orlando Resort en waterpark Volcano Bay liggen op slechts enkele minuten rij afstand. Wanneer je verblijft in een hotel aan de International Drive is het bovendien ook maar zo’n 20-25 minuten rijden naar de pretparken en waterparken van het Walt Disney World Resort. Een ideale plek dus om je pretpark vakantie in Florida door te brengen.

Een andere optie is om in de nabijgelegen plaats Kissimmee te verblijven. Hier liggen aan de US192 (doorgaande weg) hotels van alle bekende Amerikaanse ketens en bovendien ook enkele supermarkten, souvenirwinkels en vele restaurants. Een gezellige plek om te overnachten op slechts enkele kilometers afstand van Walt Disney World Resort. Naar SeaWorld Orlando is het vanuit daar ongeveer 15-20 minuten met de auto. Wie liever wat meer ruimte heeft doet er goed aan een kijkje te nemen op de verschillende websites waarop vakantiewoningen in Orlando en omgeving worden verhuurd. Zeker met een groter gezelschap kan dit een comfortabele en goedkope manier van overnachten zijn.

Reistijd naar SeaWorld Orlando

 • Met de auto vanaf Orlando - ongeveer 20 minuten
 • Met de auto vanaf Miami - ongeveer 3 uur en 25 minuten
 • Met de auto vanaf Tampa - ongeveer 1 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Jacksonville - ongeveer 2 uur en 20 minuten

SeaWorld Orlando geschiedenis

SeaWorld Orlando opende in 1973 voor het eerst haar deuren na het grote succes van het in 1964 geopende SeaWorld San Diego aan de andere kant van Amerika. In de beginjaren had SeaWorld Orlando enkele dierenverblijven, een aantal shows (waaronder een dolfijnenshow) en met onder andere de Sky Tower ook enkele attracties. Een grote nieuwe toevoeging aan de reeds bestaande shows was de opening van het orka show stadion in 1984. Hier werden in een bassin van ruim 26 miljoen liter water dagelijks shows opgevoerd met orka’s. In de jaren ’90, na het toevoegen van een zeeleeuwen theater in 1990, voegt SeaWorld Orlando met de simulator Wild Artic in 1995 en Journey to Atlantis in 1998 enkele attracties toe.

Het toevoegen van attracties aan het park bleek een goede zet te zijn en dit resulteerde in de opening van de spectaculaire achtbaan Kraken in 2000. Bij de opening op 1 juni was dit met 47 meter de hoogste en met ruim 1200 meter de langste achtbaan in de staat Florida. Ook in 2000 opent er vlakbij SeaWorld een nieuw park genaamd Discovey Cove. In dit park kunnen bezoekers zwemmen met dolfijnen en meer te weten te komen over diverse zeezoogdieren. In 2008 opent SeaWorld Orlando met Aquatica Orlando een groot waterpark wat samen met het huidige park en Discovery Cove ervoor zorgt dat bezoekers tijdens hun Florida vakantie nu langer en meerdere dagen een bezoek aan SeaWorld Orlando kunnen brengen. Er volgen dat jaar nog een aantal andere nieuwe kleine attracties en shows en in 2009 opent SeaWorld Orlando een gigantische nieuwe achtbaan. In dat jaar opent op 22 mei de achtbaan Manta van achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De attractie krijgt in 2009 lovende recensies van diverse achtbaanfanaten. De volgende attractie die opende was Turtle Trek in 2012 en de indoor attractie Antarctica: Empire of the Penguin in 2013.

SeaWorld Orlando heeft in de jaren steeds meer concurrentie gekregen van de andere pretparken in Orlando, waaronder Walt Disney World en Universal Orlando Resort. Ook de documentaire Blackfish uit 2013 geregisseerd door Gabriela Cowperthwaite deed het park geen goed. SeaWorld Orlando daalde met bezoekersaantallen en besloot om enkele shows aan te passen en de komende jaren nog meer spectaculaire en unieke attracties te openen. Een eerste aanzet was de opening van Mako, een super snelle en hoge achtbaan met haaien als thema. Ook de opening van de wildwaterbaan Infinity Falls in 2018 en de opening van een groot Sesamstraat themagedeelte speciaal voor kinderen in 2019 moet de bezoekersaantallen weer doen groeien. In 2022 opent er met Ice Breaker weer een spannende lanceer achtbaan en in 2023 de unieke achtbaan Pipeline: The Surf Coaster.

FAQ's SeaWorld Orlando

Hier zijn de 10 meest gestelde vragen (FAQ's) over SeaWorld Orlando, inclusief antwoorden.

 • Wat is SeaWorld Orlando? SeaWorld Orlando is een bekend themapark gelegen in Orlando, Florida, Verenigde Staten. Het park biedt bezoekers een unieke ervaring met onder andere zeedieren, spectaculaire shows, achtbanen en educatieve tentoonstellingen. SeaWorld Orlando ligt op een kleine 20 minuten autorijden van Walt Disney World.
 • Welke diersoorten kan ik zien in SeaWorld Orlando? In SeaWorld Orlando kun je verschillende soorten zeedieren zien, waaronder dolfijnen, orka's, zeeleeuwen, pinguïns, roggen, haaien en diverse vissoorten. Het park heeft ook enkele vogelsoorten en landdieren.
 • Welke attracties zijn er in SeaWorld Orlando? SeaWorld Orlando biedt een breed scala aan attracties, waaronder achtbanen zoals Mako, Manta, Kraken, Pipeline: The Surf Coaster, waterattracties zoals Journey to Atlantis en Infinity Falls, shows met orka's en dolfijnen, en interactieve ervaringen zoals de "Dolphin Nursery" en "Stingray Lagoon."
 • Zijn er educatieve programma's beschikbaar in SeaWorld Orlando? Ja, SeaWorld Orlando is toegewijd aan educatie en biedt verschillende educatieve programma's en tentoonstellingen voor bezoekers van alle leeftijden. Ze hebben programma's over behoud, dierenwelzijn, mariene ecosystemen en meer.
 • Zijn er eet- en drinkgelegenheden in SeaWorld Orlando? Ja, het park heeft verschillende eet- en drinkgelegenheden waar je diverse soorten maaltijden en snacks kunt vinden, waaronder fastfood, gezonde opties en thematische restaurants.
 • Moet ik vooraf tickets kopen voor SeaWorld Orlando? Hoewel het mogelijk is om tickets aan de ingang te kopen, wordt het sterk aanbevolen om vooraf online tickets te kopen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je gegarandeerd toegang krijgt op de door jou gewenste datum. Vind de beste en goedkoopste SeaWorld Orlando tickets op onze website.
 • Kan ik een ontmoeting hebben met dolfijnen of andere dieren in SeaWorld Orlando? Ja, SeaWorld Orlando biedt verschillende betaalde ervaringen waarbij bezoekers de kans krijgen om dicht bij dieren te komen, zoals 'Dolphin Encounter' en 'Penguin Encounter.' Let op dat deze ervaringen vooraf moeten worden gereserveerd.
 • Wat zijn de openingstijden van SeaWorld Orlando? De openingstijden van SeaWorld Orlando variëren gedurende het jaar en zijn onderhevig aan seizoensinvloeden. Het is het beste om de officiële website van SeaWorld te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Wat is Discovery Cove? Discovery Cove is een exclusief en all-inclusive themapark, direct naast SeaWorld Orlando. In tegenstelling tot SeaWorld Orlando, biedt Discovery Cove een meer intieme ervaring met de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen, te snorkelen met tropische vissen en te ontspannen op prachtige stranden. Het park heeft beperkte toegang en vereist vooraf reserveren.
 • Biedt SeaWorld Orlando accommodaties binnen het park? SeaWorld Orlando heeft geen accommodaties binnen het park, maar er zijn verschillende hotels in de buurt van het park die in samenwerking met SeaWorld speciale arrangementen en kortingen aanbieden aan bezoekers. Bekijk op onze hotels bij SeaWorld Orlando pagina alle hotels vlakbij het park.