Tripsdrill bestaat uit een pretpark en wildpark en is het oudste pretpark van Duitsland. Tripsdrill ligt in de plaats Cleebronn, op ongeveer 40 kilometer afstand van Stuttgart en de Duitse autosnelweg A8. Andere steden in de omgeving zijn Ulm, Heilbronn en Augsburg. De groene omgeving vol met bos en wijngaarden leent zich uitstekend voor een korte vakantie. Ook ligt Tripsdrill prima op de route als je onderweg bent naar Oostenrijk/Zwitserland of Italië.

In het Tripsdrill Natur Resort wat direct naast het wildpark ligt is een beperkt aantal accommodaties (herderwagens en boomhutten) te boeken. Deze zijn doorgaans snel vol, dus wees er op tijd bij. Als de accommodaties van het Tripsdrill Natur Resort vol zijn of je verblijft liever in een dorp of stad dan zijn er in de omgeving van Tripsdrill ook voldoende hotels om te overnachten.... Lees meer

Hotels bij Tripsdrill

Hotel Adler Botenheim

Op een kleine 5 minuten rijden van Tripsdrill

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Landidyll Hotel Lamm

Op een rustige locatie in Horrheim

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Weingut Schaaf

Ruime appartementen met uitzicht op een groot wijnveld

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Vakantieparken bij Tripsdrill

Vakantiepark Tripsdrill

Vakantiepark met boomhutten en herderswagens

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Tripsdrill arrangementen

Tripsdrill arrangement

Arrangement inclusief Tripsdrill entreekaarten

Tripsdrill

Tripsdrill is het oudste pretpark van Duitsland en ligt in het plaatsje Cleebronn in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. Bij de opening in 1929 bestond het park alleen uit een molen (de Altweibermuhle) met daarin onder andere een glijbaan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een pretpark met meer dan 100 attracties! Tripsdrill ademt de sfeer van de regio omstreeks 1880: oude tijden herleven hier. Dit is ook terug te zien in veel van de uniek gethematiseerde attracties waarin je als bezoeker onder andere in wastonnen, badkuipen en meelzakken vervoerd wordt. De oude molen heeft ook nog steeds een plaats in het park. De ligging in de rustige en groene omgeving midden tussen de Duitse wijngaarden maakt de uitstraling van dit charmante pretpark compleet.

Het attractie aanbod van Erlebnispark Tripsdrill is heel divers. Zo zijn er veel attracties voor kleine kinderen, waaronder een ritje in een draaiende wasmand, een rondje met een eendenboot op het meer of een ritje in een big, konijn of egel door het groene platteland. De kinderachtbaan Razende Duizendpoot biedt vermaak voor jong en oud. Bij slecht weer kunnen jonge kinderen klimmen en klauteren in een indoor speelparadijs van maar liefst 1000 vierkante meter. De hele familie zal genieten van attracties zoals de hindernisbaan in de molen, een grote zweefmolen, draaiende koffiekopjes, een ritje in een trouwkoets of een van de leuke waterattracties in Tripsdrill.

Wie niet bang is om nat te worden kan spelen in de watertuin of plaats nemen in een van de wildwaterbanen. De grootste wildwaterbaan, Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen, brengt je in een badkuip langs de ‘verjongingsbron’ en glijdt van grote hoogten naar beneden. Ook achtbanen fans komen in Tripsdrill voortaan aan hun trekken. De achtbaan G’sengte Sau gaat met hoge snelheid door een Middeleeuws kasteel. Een hoogtepunt van het park is de avontuurlijke houten achtbaan Mammut uit 2008. In 2013 werd de lanceerachtbaan Karacho toegevoegd. Vlakbij deze twee achtbanen ligt ook een leuke speeltuin met zandbak waar de jongere gezinsleden zich kunnen vermaken.

Naast een ritje in de vele attracties is het ook zeker een aanrader om gewoon even lekker rond te slenteren in het park bijvoorbeeld door de gezellig aangelegde dorpsstraat of een bezoekje te brengen aan het park museum en de wijnproeverij. De verschillende restaurants in Tripsdrill bieden vooral veel heerlijke lokale specialiteiten. Dit is zeker ook het bezoeken waard!

Tripsdrill Wildparadies

Zelfs na een bezoek aan alle attracties van Erlebnispark Tripsdrill gaat de pret gewoon door! Je entreeticket voor het pretpark geeft je namelijk ook toegang tot het Tripsdrill Wildparadies, een wildpark met meer dan 1000 dieren waaronder beren, vossen, wolven, wilde zwijnen en roofvogels. Ook lopen er vele herten die zich gemakkelijk laten aaien en voeren. In het bos ligt een mooie avonturenspeelplaats voor de kinderen en er is ook een vogelshow.

Tripsdrill Natur Resort

Bij Tripsdrill overnachten kan in het mooie Tripsdrill Natur Resort. Dit mooie en kleinschallig vakantiepark ligt in het Wildparadies van Tripsdrill. Het pretpark ligt op korte afstand en makkelijk te bereiken. In het Tripsdrill Natur Resort staan verschillende soorten accommodaties waarin je kunt overnachten. Zo is er een deel met vrijstaande herderwagens en zijn er luxe boomhutten. Bij Tripsdrill overnachten in het Tripsdrill Natur Resort maakt van je bezoek aan Tripsdrill een ware belevenis. Er zijn accommodaties geschikt voor twee tot zes personen. Tripsdrill tickets kunnen los bijgeboekt worden. Kijk voor de voordeligste Tripsdrill tickets op onze speciale pagina met diverse aanbieders van goedkope tickets.

Reistijd naar Tripsdrill

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 4 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 5 uur en 5 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 5 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 5 uur

Tripsdrill geschiedenis

Tripsdrill in het Duitse Cleebronn vond zijn oorsprong in 1929 toen oprichter Eugen Fischer een molen opende met daarin een grote glijbaan. Na een aantal jaar opende er vlakbij de molen een groot dierenpark wat voor de nodige extra bezoekers moest zorgen. Al snel opende er met de traptreintjes de eerste attractie en groeide het dierenpark met nog meer dieren. Tripsdrill voegde nog enkele kleine attracties toe en zo groeide het pretpark gestaag.

Eind jaren ’90, om precies te zijn in 1998, investeerde het pretpark in G’sengte Sau een achtbaan van de attractiebouwer Gerstlauer. Twee jaar later kwam daar met de waterattractie Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen weer een grote attractie bij. Deze toevoegingen zorgde er weer voor dat nog meer bezoekers Tripsdrill wisten te vinden. Door het succes van het pretpark bleef het park uitbreiden in attracties waaronder in 2018 de tot dan toe duurste toevoeging aan het park: de houten achtbaan Mammut. Vijf jaar later volgde er met Karacho weer een achtbaan; dit keer een achtbaan waarbij het karretje gelanceerd wordt en meerdere keren over de kop gaat.

Tussendoor in 2010 en 2011 opende Tripsdrill met Tripsdrill Natur Resort een vakantiepark waardoor bezoekers nu ook meerdere dagen kunnen overnachten bij Tripsdrill. Een unieke toevoeging waren de bijzonder mooie boomhutten waardoor je midden tussen de bomen kunt overnachten. Ook in het Wildpark van Tripsdrill investeerde het park verder in nieuwe verblijven. De twee parken zorgen ervoor dat er steeds meer bezoekers blijven overnachten en al snel besluit Tripsdrill om het aantal boomhutten in 2014 en 2016 uit te breiden. In de jaren die volgen opent Tripsdrill nog twee nieuwe achtbanen om het pretpark verder compleet te maken. Dit zijn achtbanen Hals-über- Kopf en Volldampf. In 2021 besluit het pretpark om weer nieuwe boomhutten bij te bouwen in het Tripsdrill Natur Resort.

FAQ's Tripsdrill

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ (veelgestelde vragen) over Tripsdrill, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Tripsdrill? De openingstijden van Tripsdrill variëren gedurende het jaar. Tripsdrill is vaak geopend tussen april en oktober. Het is het beste om de officiële website van Tripsdrill te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Tripsdrill? Tripsdrill tickets kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Je kunt ook tickets ter plaatse kopen aan de kassa.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets van Tripsdrill? Ja, Tripsdrill biedt vaak kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Dit kan variëren, dus het is het beste om onze website te raadplegen of te kijken naar eventuele lopende promoties.
 • Welke attracties zijn er in Tripsdrill? Tripsdrill biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder spannende achtbanen, waterattracties, familieattracties en shows. Enkele populaire attracties zijn de achtbaan Karacho, de wildwaterbaan Badewannen-Fahrt en de houten achtbaan Mammut.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Tripsdrill? Ja, het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Tripsdrill. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar je maaltijden en snacks kunt kopen.
 • Biedt Tripsdrill accommodaties voor overnachting? Ja, Tripsdrill heeft het Tripsdrill Natur Resort waar gasten kunnen verblijven. Het resort biedt diverse accommodaties, waaronder boomhutten, lodges en kampeerplaatsen.
 • Wat zijn de faciliteiten op Tripsdrill Natur Resort? Tripsdrill Natur Resort biedt verschillende faciliteiten, zoals een restaurant en een kinderboerderij. Gasten kunnen genieten van een ontspannen verblijf te midden van de natuur.
 • Kan ik mijn verblijf op Tripsdrill Natur Resort combineren met toegang tot het park? Ja, gasten die verblijven op Tripsdrill Natur Resort hebben recht op gratis toegang tot het park tijdens hun verblijf. Dit biedt een gemakkelijke toegang tot de attracties en entertainment in Tripsdrill.
 • Welke achtbanen zijn er in Tripsdrill? Tripsdrill heeft verschillende spannende achtbanen, waaronder de achtbaan Karacho, de houten achtbaan Mammut, Volldampf en de achtbaan G'sengte Sau. Deze achtbanen bieden een unieke ritervaring voor avontuurlijke bezoekers.
 • Zijn huisdieren toegestaan in Tripsdrill? Ja, huisdieren zijn toegestaan in Tripsdrill, maar moeten aangelijnd blijven en zijn niet toegestaan in sommige attracties en horecagelegenheden. Zorg ervoor dat je de huisdieren op een verantwoorde manier meeneemt en de regels van het park volgt.