Pretparken Engeland

In Engeland vind je diverse pretparken: een aantal grote en drukbezochte parken, maar ook enkele kleine regionale pretparken. Het grootste pretpark in Engeland is Alton Towers. Alton Towers heeft vele grote en spannende attracties, maar ook attracties voor de hele familie. Naast een groot pretpark beschikt Alton Towers ook nog over een groot leuk waterpark. Andere populaire Engelse pretparken zijn: Blackpool Pleasure Beach, Drayton Manor, Thorpe Park, Chessington World of Adventures en Legoland Windsor. Ben je fan van Harry Potter dan is het bezoeken van de Harry Potter Studio Tour zeker de moeite waard. Veel pretparken in Engeland bieden ook eigen accommodaties aan waar je kunt overnachten. Zo hebben Drayton Manor en Chessington World of Adventures een eigen hotel en een kampeerplaats waar je huisjes kunt boeken, maar waar je ook met je eigen camper of caravan kunt overnachten.

Thorpe Park heeft een eigen hotel en bij Alton Towers vind je meerdere soorten accommodaties om te overnachten. Doordat Alton Towers uit een pretpark en waterpark bestaat kun je hier gemakkelijk meerdere dagen verblijven.

Legoland Windsor heeft ook eigen hotels en deze zijn natuurlijk helemaal in Lego stijl. Legoland Windsor richt zich vooral op gezinnen met kleine kinderen en heeft daardoor een ruime keuze aan familiekamers.

Pretparken bij Londen

Een aantal pretparken liggen in de omgeving van London, de hoofdstad van Engeland. Op deze manier kun je een stedentrip eenvoudig combineren met een bezoek aan een pretpark. Pretparken in de buurt van Londen zijn Thorpe Park, Chessington World of Adventures, Legoland Windsor en Harry Potter Studio Tour. Een bezoek aan een pretpark zorgt altijd voor een leuke afwisseling tijdens het bezoek aan een stad als Londen. Londen is handig met het vliegtuig of trein te bereiken. Vanuit Londen zijn er weer genoeg mogelijkheden om met openbaar vervoer bij alle pretparken te komen.

Legoland Engeland

Legoland Windsor Castle Hotel

Lego Hotel op loopafstand van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Windsor Hotel

Officieel Legoland Hotel grenzend aan het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Windsor arrangement

Overnachten bij Legoland Windsor inclusief entreekaarten

Legoland Windsor tickets

Entreekaarten Legoland Windsor met korting

Harry Potter Studio

Harry Potter arrangement

Compleet Harry Potter Studio Tour arrangement inclusief vervoer, overnachting en tickets