Walibi Belgium ligt in het Belgische plaatsje Wavre. In Walibi Belgium vind je een grote hoeveelheid attracties die geschikt zijn voor kinderen of het hele gezin. Maak van je bezoek aan Walibi Belgium een korte vakantie en blijf slapen in een hotel bij Walibi Belgium. Voor wanneer je na een lange dag niet meer helemaal naar huis wilt rijden, vind je diverse comfortabele en goedkope hotels bij Walibi Belgium.

Bij Walibi Belgium overnachten is ook handig als je het pretpark de volgende dag nog eens wilt bezoeken of je bezoek aan Walibi Belgium wilt combineren met een of meerdere dagen Brussel. De Belgische hoofdstad Brussel ligt namelijk op slechts een half uur rijden van Walibi Belgium. Ook het naast Walibi Belgium gelegen waterpark Aqualibi is zeker een bezoek waard! Vind hier je accommodatie en stel je eigen Walibi Belgium arrangement samen.... Lees meer

Hotels

Walibi Belgium

Hotel Wavre Brussels East

Op loopafstand van Walibi Belgium
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Walibi Belgium

Best Western Hotel Wavre

Hotel in Wavre vlakbij Walibi Belgium
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Walibi Belgium

Château de Limelette

Op slechts 5 minuten van Walibi Belgium
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Walibi Belgium

Hotel Domaine du Ble

Hotel in Wavre
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Walibi Belgium

Ibis Styles Louvain La Neuve

Combineer Walibi Belgium met een dagje Brussel
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Walibi Belgium

Hotel Ibis Brussels Waterloo

Hotel in Waterloo op 15 minuten van Walibi Belgium
 • Eigen vervoer
 • Incl. overnachting

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Tickets

Waterpark
Walibi Belgium

Tickets Aqualibi

Entreekaarten Aqualibi met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
Korting
Walibi Belgium

Tickets Walibi Belgium

Entreekaarten Walibi Belgium met korting
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets

Arrangementen

Walibi Belgium

Walibi Belgium arrangement

Overnachten bij Walibi Belgium inclusief tickets
 • Eigen vervoer
 • Incl. tickets
 • Incl. overnachting
Vergelijk aanbieders

Walibi Belgium

In de Belgische plaats Wavre, op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad Brussel, ligt Walibi Belgium. In dit pretpark vind je een grote hoeveelheid attracties, waaronder veel verschillende achtbanen maar ook diverse attracties die geschikt zijn voor jonge kinderen of het hele gezin.

Achtbaan liefhebbers komen in Walibi Belgium haast tijd te kort. Zo kun je onder andere genieten van de hangende achtbaan Vampire en de mooie houten achtbaan Weerwolf. In de deels overdekte katapult achtbaan Psyke Underground wordt je afgeschoten naar 85 kilometer per uur in slechts enkele seconden. Ook de achtbaan Cobra en de vrije val toren Dalton Terror zijn zeker de moeite waard. Een unieke ervaring in pretpark Walibi Belgium is de water achtbaan Pulsar waarin je met een loodrechte vrije val vanaf 45 meter hoogte richting het water gaat voor een enorme splash. In Walibi Belgium vind je nog enkele andere waterattracties om af te koelen bij warm weer, zoals wildwaterbaan Radja River.

Ook jonge kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in Walibi Belgium. Terwijl de oudere kinderen alle achtbanen verkennen kunnen de kleintjes zich vermaken in gezellige kinderattracties, waaronder een carrousel, drakenboot, autootjes, paardjes en een kleine en grote zweefmolen. Ook is er een grote (water)speeltuin.

Eten en drinken kan op verschillende plekken in het pretpark, van typisch Belgische gerechten tot verse broodjes, pizza, hamburgers, friet en diverse zoete lekkernijen zoals wafels en ijs. Voor een leuk Walibi Belgium souvenir kun je tot slot nog terecht in een van de shops die verspreid over het pretpark liggen.

Aqualibi

Direct naast Walibi Belgium ligt het Walibi waterpark Aqualibi. Waterpark Aqualibi beschikt over diverse spannende glijbanen voor de echte durfals, maar biedt ook voldoende zwem- en glijd mogelijkheden voor de hele familie. Zo is er onder meer een golfslagbad, wildwaterbaan en een kindergedeelte met vier glijbanen en overal waterstralen. Ontspannen kan in het warme water van de jacuzzi’s. In 2018 is het waterpark Aqualibi compleet gerenoveerd en voorzien van een geheel nieuwe kinderzone.

Reistijd naar Walibi Belgium

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 25 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 10 minuten

Walibi Belgium geschiedenis

Walibi Belgium opende in 1975 als Walibi met als grote hoofdattractie een waterski die met een kabel werd voortbewogen. Eigenaar Eddy Meeus was handelaar in dit unieke concept en wilde op deze manier een permanente showroom maken waar mogelijke kopers dit concept konden bekijken. Om het voor meerdere bezoekers aantrekkelijk te maken openden er ook enkele attracties. In de jaren die volgden opende Walibi nog meer attracties waarvan de Vekoma achtbaan Tornado in 1979 de meeste spectaculaire was. Het park kreeg in het openingsjaar van deze achtbaan een flinke impuls aan extra bezoekers, wat het park deed beseffen dat meer attracties een goede investering zou zijn. In de jaren ’80 werden er dus meer attracties toegevoegd, waarvan de in 1982 geopende Sirocco de meest iconische was. Deze achtbaan lanceerde het karretje met een snelheid van 85 km/u door een looping heen. Vervolgens kwam het karretje op het hoogste punt tot stilstand en legde hij het parcours achteruit af.

Een ander hoogtepunt was de opening van het subtropische zwembad Aqualibi in 1987. In de jaren ’90 opende het park nog meer nieuwe attracties en bestond het in 1995 precies 20 jaar. In 1998 werd Walibi overgenomen door de Amerikaanse pretparkengroep Premier Parks dat later dat jaar ook de parken van Six Flags overnam. Six Flags had toen al meerdere pretparken in onder andere Amerika en Premier Parks wilde deze sterke pretparknaam ook in Europa introduceren. Walibi veranderde in 2001 ook van naam en ging toen verder als Six Flags Belgium. In datzelfde jaar werden er vele miljoenen geïnvesteerd in diverse nieuwe attracties zoals enkele achtbanen.

Wat volgde waren turbulente jaren. Het lukt Premier Parks niet om Six Flags Belgium te laten groeien en wat volgt is de verkoop van Six Flags Belgium aan de Star Parks groep in 2004. Het jaar daarna opent het park weer onder een andere naam, dit keer als Walibi Belgium. In 2006 volgt er nog een overname en dit keer neemt het Franse Compagnie de Alpes Walibi Belgium over van Star Parks. Star Parks investeert vervolgens weer in het pretpark met nieuwe attracties en shows. De grootste nieuwe toevoeging daarna was de attractie Pulsar. Deze attractie van de Duitse fabrikant Mack opende in 2016 en was de eerste attractie ter wereld in zijn soort.

In 2017 kwam Walibi Belgium naar buiten met het grote nieuws dat er in de jaren die gaan volgen flink geïnvesteerd zal gaan worden in themagebieden, aankleding en nieuwe attracties. Een eerste aanzet hiertoe was de toevoeging van themadeel Exotic World met de achtbaan Tiki-Waka. In 2018 kwamen de eerste ontwerpen vrij van de nieuwe gigantische achtbaan (megacoaster) die toen aangekondigd werd als de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. De opening van deze achtbaan met de naam Kondaa en die gebouwd is door het Zwitserse Intamin vond in mei 2021 plaats.