Walibi Belgium ligt in het Belgische plaatsje Wavre. In Walibi Belgium vind je een grote hoeveelheid attracties die geschikt zijn voor kinderen of het hele gezin. Maak van je bezoek aan Walibi Belgium een korte vakantie en blijf slapen in een hotel bij Walibi Belgium. Voor wanneer je na een lange dag niet meer helemaal naar huis wilt rijden, vind je diverse comfortabele en goedkope hotels bij Walibi Belgium.

Bij Walibi Belgium overnachten is ook handig als je het pretpark de volgende dag nog eens wilt bezoeken of je bezoek aan Walibi Belgium wilt combineren met een of meerdere dagen Brussel. De Belgische hoofdstad Brussel ligt namelijk op slechts een half uur rijden van Walibi Belgium. Ook het naast Walibi Belgium gelegen waterpark Aqualibi is zeker een bezoek waard! Vind hier je accommodatie en stel je eigen Walibi Belgium arrangement samen.... Lees meer

Hotels bij Walibi Belgium

Novotel Wavre Brussels East Hotel

Op loopafstand van Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Best Western Hotel Wavre

Hotel in Wavre vlakbij Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Domaine du Ble

Hotel in Wavre

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Ibis Styles Louvain La Neuve

Combineer Walibi Belgium met een dagje Brussel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Ibis Brussels Waterloo

Hotel in Waterloo op 15 minuten van Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Panorama Overijse

Vlakbij Brussel en Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Walibi Belgium - Online promoties

Walibi Belgium tickets

Aqualibi tickets

Entreekaarten Aqualibi met korting

Walibi Belgium arrangementen

Walibi Belgium arrangement

Overnachten bij Walibi Belgium inclusief tickets

Walibi Belgium

Walibi Belgium ligt in de Belgische plaats Wavre, op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad Brussel. In Walibi Belgium vind je een grote hoeveelheid attracties, waaronder veel verschillende achtbanen maar ook diverse attracties die geschikt zijn voor jonge kinderen of het hele gezin.

In Walibi Belgium komen achtbaan liefhebbers haast tijd te kort. Zo kun je onder andere genieten van de hangende achtbaan Vampire en de mooie houten achtbaan Weerwolf. In de deels overdekte katapult achtbaan Psyke Underground wordt je afgeschoten naar 85 kilometer per uur in slechts enkele seconden. Ook de achtbaan Cobra en de vrije val toren Dalton Terror zijn zeker de moeite waard. Een unieke ervaring in pretpark Walibi Belgium is de water achtbaan Pulsar waarin je met een loodrechte vrije val vanaf 45 meter hoogte richting het water gaat voor een enorme splash. In Walibi Belgium vind je nog enkele andere waterattracties om af te koelen bij warm weer, zoals wildwaterbaan Radja River.

Ook jonge kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in Walibi Belgium. Terwijl de oudere kinderen alle achtbanen verkennen kunnen de kleintjes zich vermaken in gezellige kinderattracties, waaronder een carrousel, drakenboot, autootjes, paardjes en een kleine en grote zweefmolen. Ook is er een grote (water)speeltuin.

Eten en drinken kan op verschillende plekken in het pretpark, van typisch Belgische gerechten tot verse broodjes, pizza, hamburgers, friet en diverse zoete lekkernijen zoals wafels en ijs. Voor een leuk Walibi Belgium souvenir kun je tot slot nog terecht in een van de shops die verspreid over het pretpark liggen.

Aqualibi

Aqualibi ligt direct naast pretpark Walibi Belgium. Waterpark Aqualibi beschikt over diverse spannende glijbanen voor de echte durfals, maar biedt ook voldoende zwem- en glijd mogelijkheden voor de hele familie. Zo is er onder meer een golfslagbad, wildwaterbaan en een kindergedeelte met vier glijbanen en overal waterstralen. Ontspannen kan in het warme water van de jacuzzi’s. In 2018 opent Aqualibi een geheel nieuwe kinderzone en in 2023 opent het waterpark nieuwe waterglijbanen. In dat jaar is er ook een flink stap gezet om het energieverbruik van het waterpark te verminderen.

Reistijd naar Walibi Belgium

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 25 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 10 minuten

Walibi Belgium geschiedenis

Walibi Belgium opende in 1975 als Walibi met als grote hoofdattractie een waterski die met een kabel werd voortbewogen. Eigenaar Eddy Meeus was handelaar in dit unieke concept en wilde op deze manier een permanente showroom maken waar mogelijke kopers dit concept konden bekijken. Om het voor meerdere bezoekers aantrekkelijk te maken openden er ook enkele attracties. In de jaren die volgden opende Walibi nog meer attracties waarvan de Vekoma achtbaan Tornado in 1979 de meeste spectaculaire was. Het park kreeg in het openingsjaar van deze achtbaan een flinke impuls aan extra bezoekers, wat het park deed beseffen dat meer attracties een goede investering zou zijn. In de jaren ’80 werden er dus meer attracties toegevoegd, waarvan de in 1982 geopende Sirocco de meest iconische was. Deze achtbaan lanceerde het karretje met een snelheid van 85 km/u door een looping heen. Vervolgens kwam het karretje op het hoogste punt tot stilstand en legde hij het parcours achteruit af.

Een ander hoogtepunt was de opening van het subtropische zwembad Aqualibi in 1987. In de jaren ’90 opende het park nog meer nieuwe attracties en bestond het in 1995 precies 20 jaar. In 1998 werd Walibi overgenomen door de Amerikaanse pretparkengroep Premier Parks dat later dat jaar ook de parken van Six Flags overnam. Six Flags had toen al meerdere pretparken in onder andere Amerika en Premier Parks wilde deze sterke pretparknaam ook in Europa introduceren. Walibi veranderde in 2001 ook van naam en ging toen verder als Six Flags Belgium. In datzelfde jaar werden er vele miljoenen geïnvesteerd in diverse nieuwe attracties zoals enkele achtbanen.

Wat volgde waren turbulente jaren. Het lukt Premier Parks niet om Six Flags Belgium te laten groeien en wat volgt is de verkoop van Six Flags Belgium aan de Star Parks groep in 2004. Het jaar daarna opent het park weer onder een andere naam, dit keer als Walibi Belgium. In 2006 volgt er nog een overname en dit keer neemt het Franse Compagnie de Alpes Walibi Belgium over van Star Parks. Star Parks investeert vervolgens weer in het pretpark met nieuwe attracties en shows. De grootste nieuwe toevoeging daarna was de attractie Pulsar. Deze attractie van de Duitse fabrikant Mack opende in 2016 en was de eerste attractie ter wereld in zijn soort.

In 2017 kwam Walibi Belgium naar buiten met het grote nieuws dat er in de jaren die gaan volgen flink geïnvesteerd zal gaan worden in themagebieden, aankleding en nieuwe attracties. Een eerste aanzet hiertoe was de toevoeging van themadeel Exotic World met de achtbaan Tiki-Waka. In 2018 kwamen de eerste ontwerpen vrij van de nieuwe gigantische achtbaan (megacoaster) die toen aangekondigd werd als de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. De opening van deze achtbaan met de naam Kondaa en die gebouwd is door het Zwitserse Intamin vond in mei 2021 plaats.

FAQ's Walibi Belgium

Hier zijn de tien meest voorkomende FAQ's van Walibi Belgium, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Walibi Belgium? De openingstijden van Walibi Belgium variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 22:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Walibi Belgium voor de meest recente openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Walibi Belgium? Tickets voor Walibi Belgium kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Ook zijn er diverse aanbieders die Walibi Belgium tickets met korting aanbieden. Vergelijk deze aanbieders op onze handige Walibi Belgium tickets pagina.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Walibi Belgium biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder meer te vinden zijn op de website van het park, in samenwerkingen met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke attracties zijn er in Walibi Belgium? Walibi Belgium biedt een breed scala aan attracties, waaronder spannende achtbanen, waterattracties, familieattracties en shows. Enkele populaire attracties zijn de achtbanen Pulsar, Psyke Underground en Kondaa.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Walibi Belgium? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Walibi Belgium. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Walibi Belgium en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Walibi Belgium. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Walibi Belgium streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals aangepaste toiletten en toegankelijke paden. Daarnaast zijn er speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Walibi Belgium voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Welke achtbanen zijn er in Walibi Belgium? Walibi Belgium heeft een verscheidenheid aan spannende achtbanen, waaronder Psyke Underground, Vampire, Cobra, Kondaa en Weerwolf. Deze achtbanen bieden verschillende niveaus van spanning en sensatie voor bezoekers.
 • Zijn er kluisjes beschikbaar bij Walibi Belgium? Ja, er zijn kluisjes beschikbaar bij Walibi Belgium. Deze kluisjes kunnen worden gebruikt om persoonlijke spullen veilig op te bergen tijdens je bezoek aan het park. Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de kluisjes.
 • Zijn er restaurants en eetgelegenheden in Walibi Belgium? Ja, Walibi Belgium heeft verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd of snacks. Er is een breed scala aan opties, waaronder fastfood, snacks en restaurants.