Walibi Holland in Biddinghuizen (Flevoland) is het spannendste pretpark van Nederland voor wie van actie en avontuur houdt. Walibi Holland beschikt over een eigen vakantiepark: Walibi Village. Dit vakantiepark ligt direct naast het pretpark en biedt aantrekkelijke mogelijkheden om te overnachten voor de hele familie. Met twee-, vier-, zeven- en achtpersoonshuisjes in diverse luxe niveaus is er voor elk budget en elk gezelschap wat wils. Grote families of vriendengroepen kunnen terecht in een 16-persoons villa. Vakantiepark Walibi Village beschikt over diverse faciliteiten zoals een restaurant, lounge en zwembad.

Naast een bezoek aan pretpark Walibi Holland kun je tijdens je verblijf in Walibi Village ook verschillende leuke uitstapjes in de omgeving maken, zoals een dagje naar Dolfinarium Harderwijk. Een andere mogelijkheid is om te overnachten in het op enkele minuten gelegen EuroParcs Resort Zuiderzee, Center Parcs De Eemhof, Landal Waterparc Veluwemeer of in een van de hotels bij Walibi Holland.... Lees meer

Walibi Holland arrangementen

Walibi Holland arrangement

Overnachten bij Walibi Holland inclusief tickets

Walibi Holland tickets

Walibi Holland tickets

Entreekaarten Walibi Holland met korting

Vakantieparken bij Walibi Holland

Vakantiepark Walibi Village

Het vakantiepark van Walibi direct naast het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europarcs Resort Veluwemeer

Overnachten op een vakantiepark vlakbij Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Landal Waterparc Veluwemeer

Mooi gelegen aan het water en vlakbij Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Molecaten Park Flevostrand

Vakantiepark aan het Veluwemeer vlakbij Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

RCN Vakantiepark Zeewolde

Op een kleine 30 minuten van Walibi

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Center Parcs De Eemhof

Center Parcs op korte afstand van Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 35 - 40 minuten

Meer informatie

Hotels bij Walibi Holland

Hotel Dorhout Mees

Hotel op zeer korte afstand van Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Elburg

Gezellig familiehotel in het plaatsje Elburg

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Van der Valk Hotel Harderwijk

Van der Valk Hotel in Harderwijk

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Beach Hotel Monopole

Beach Hotel Monopole ligt in Harderwijk op 15 minuten rijden van Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Bed & Breakfast Onder de Dekens

Voordelig overnachten bij Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Best Western Hotel Baars

Vlakbij het strand van Harderwijk en 15 minuten rijden naar Walibi Holland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Walibi Holland

Walibi Holland in Biddinghuizen staat bekend om de vele verschillende achtbanen. Elke achtbaan in Walibi Holland heeft wel iets wat de rit uniek of bijzonder maakt. Zo vind je in Walibi Holland de hoogste en snelste achtbaan van Nederland (106 kilometer per uur), genaamd Goliath. Ook de lanceer achtbaan Xpress: Platform 13 staat garant voor een spectaculaire rit. In de Condor neem je plaats in de enige hangende achtbaan van Nederland. Ook kun je gaan voor een ritje in de spectaculaire hybride achtbaan (een combinatie van hout en staal) Untamed van meer dan een kilometer lang. Een andere bijzondere achtbaan is Speed of Sound waarin muziek wordt gedraaid en je zowel voor- als achteruit over de kop gaat. In 2016 werd de achtbaan Lost Gravity geopend: een soepele baan met scherpe bochten, veel airtime en compacte achtbaankarretjes waarbij je deels ‘naast’ de baan zit.

Naast de achtbanen beschikt Walibi Holland ook over andere spectaculaire attracties zoals een vrije valtoren en diverse waterattracties waaronder de wildwaterbaan El Rio Grande, de boomstammen waterbaan Crazy River en een heuse Splash Battle waarbij niemand droog blijft. Ook aan jonge kinderen is gedacht met een groot aantal kleine en toegankelijke attracties zoals een zweefmolen, mini taxi’s, een trein rondrit, vliegtuigjes, luchtballonnen, een reuzenrad, draaiende theekopjes, een draaimolen en een betoverd kasteel. Voor kleine durfals is er de kinderachtbaan Drako en een kleine versie van de vrije valtoren.

Ondanks dat Walibi Holland bekend staat als pretpark voor echte achtbaan fanaten is er dus ook voor de rest van de familie en voor jong en oud van alles te beleven. Verder organiseert Walibi Holland gedurende het jaar diverse events, waarvan de Halloween Fright Nights de bekendste is. Tijdens dit spektakel (waarvoor aparte tickets dienen te worden aangeschaft) wordt het pretpark ’s avonds bevolkt door demonen, zombies en andere enge figuren. Het pretpark is dan tot laat in de avond geopend.

Reistijd naar Walibi Holland

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - 50 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur

Walibi Holland omgeving

Waneer je meerdere dagen blijft overnachten bij Walibi Holland dan is het ook leuk om de omgeving van Walibi Holland te ontdekken. Voor wat variatie hebben wij hieronder enkele activiteiten geselecteerd. Alle activiteiten zijn in de directe omgeving van Walibi Holland en leuk voor jong en oud.

Dolfinarium Harderwijk

In het Dolfinarium Harderwijk ontdek je de wereld van de zee. Een dagje in dit zeezoogdieren park zorgt voor een leuke afwisseling met alle spannende attracties van Walibi Holland. Tijdens alle ontdekkingen in Dolfinarium Harderwijk kun je ook een bezoek brengen aan de diverse shows die er in het park te vinden zijn. Dolfinarium Harderwijk ligt op een kleine twintig minuten rijden van Walibi Holland. Bekijk onze speciale pagina met goedkope Dolfinarium Harderwijk tickets om voordelig dit park te bezoeken.

Stad Harderwijk

Een bezoek aan Hanzestad Harderwijk waar je heerlijk kunt shoppen en dineren is ook zeker de moeite waard. Harderwijk is een veelzijdig stadje met een mooie boulevard, museum en theater. Vanaf Walibi Holland bereik je het centrum van de stad gemakkelijk met de auto. Ga bijvoorbeeld na een leuk dagje in Walibi Holland lekker wat eten en drinken in een van de vele restaurants en cafe’s die te vinden zijn in Harderwijk.

Aviodrome

Dit unieke en kleinschalige themapark staat geheel in het teken van vliegtuigen en de luchtvaart. Aviodrome ligt in Lelystad wat op een kleine twintig minuten rijden ligt van Walibi Holland. Ontdek in Aviodrome meer dan honderd oude en nieuwe vliegtuigen, een 4D theater en diverse simulators. Kinderen kunnen er heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Golfbaan Harderwijk

Een lekker balletje slaan kan op de golfbaan van Harderwijk. De golfbaan ligt aan de rand van Flevoland in het plaatsje Zeewolde. Dit ligt op een klein half uurtje rijden van Walibi Holland. Op het terrein van meer dan 50 hectare groot heb je de keuze uit een negen of achttien holes golfbaan.

De Zwaluwhoeve

Ga heerlijk relaxen in wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden. Dit ligt op een kleine twintig minuten rijden van Walibi Holland. In wellnessresort de Zwaluwhoeve vind je diverse sauna’s, baden en relaxruimtes. Tussendoor kun je een lekker hapje en drankje nuttigen in een van de restaurants. Het wellnessresort zorgt voor de nodige ontspanning na een spannend dagje achtbanen in Walibi Holland.

Walibi Holland geschiedenis

Walibi Holland heeft een roerige geschiedenis. Het begon als pretpark met de naam Walibi Flevo in 1994. De locatie was op het failliet geraakte educatieve park Flevohof. De Walibi Group dat onder andere met Walibi Belgium al een pretpark had in België kocht de grond en bouwde hier vervolgens een park vol met attracties. Bij opening van het pretpark had het park al diverse spectaculaire attracties, waaronder El Condor (de eerste achtbaan waarbij je met je karretje onder de rails hangt), twee wildwaterbanen en ook diverse kinderattracties. Walibi Flevo opende als een echt familie pretpark waar ieder lid van het gezin plezier kon beleven. In de jaren die volgden opende er met de King Solomon’s Mines in 1995 een spectaculaire stuntshow, maar ook nog diverse extra attracties zoals de Space Shot in 1998.

Dat jaar werd het pretpark ook verkocht aan Premier Parcs, tegenwoordig Six Flags. Deze organisatie had vooral in Amerika veel pretparken in zijn beheer en de groep wilde deze sterke Amerikaanse naam ook in Nederland introduceren. Dit resulteerde in de naamswijziging naar Six Flags Holland in 2000. Ook investeerde deze groep in het pretpark met de toevoeging van tientallen attracties. De meest in het oog springende nieuwe attractie was de toevoeging van Superman the Ride (tegenwoordig Xpress: Platform 13). In deze achtbaan van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma werd het karretje gelanceerd naar een topsnelheid van 90 km/u. Dit was toen de snelste achtbaan in Nederland. Een andere grote nieuwigheid was de toevoeging van de houten achtbaan Robin Hood. Deze achtbaan werd in 2019 vervangen door Untamed van achtbaanbouwer RMC, Rocky Mountain Construction. Naast attracties opende het park ook nieuwe restaurants en introduceerde het met de Halloween Fright Nights het grootste Halloween evenement van Nederland.

Al snel opent het pretpark in 2002 met Goliath de toen hoogste en snelste stalen achtbaan van de Benelux. Goliath, gebouwd door het Zwitserse Intamin, heeft een hoogte van 46 meter en behaalt een maximale snelheid van 106 km/u. In 2004 volgt er weer een verkoop van het park dit keer aan het Britse bedrijf Palamon Capital Partners. Het jaar daarna opent het pretpark met Walibi World als weer een nieuwe naam. Al snel volgt er weer een verkoop aan het Franse Compagnie de Alpes in 2006. In de jaren die volgden investeerde het park in enkele nieuwe attracties en het park besloot in 2011 de naam opnieuw te veranderen in Walibi Holland. Er volgen nog wat nieuwe attracties en een grote vernieuwing van Walibi Village in 2013 en 2014. Walibi Village is het vakantiepark van Walibi Holland waar je kunt overnachten direct naast het pretpark. Er staan diverse vakantiehuisje en er is een indoor zwembad. De volgende nieuwe grote toevoegingen waren achtbaan Lost Gravity in 2016 (gebouwd door het Duitse Mack Rides) en de stalen hybride achtbaan Untamed in 2019. Untamed vervangt hiermee de houten achtbaan Robin Hood die in 2000 geopend was en door Vekoma gebouwd werd.

FAQ's Walibi Holland

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ's (veelgestelde vragen) over Walibi Holland, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Walibi Holland? De openingstijden van Walibi Holland variëren gedurende het jaar. Het park is over het algemeen geopend vanaf het voorjaar tot en met het najaar. Voor specifieke data en tijden kun je de officiële website van Walibi Holland raadplegen.
 • Welke achtbanen zijn er in Walibi Holland? Walibi Holland staat bekend om zijn indrukwekkende achtbanen. Enkele populaire achtbanen in het park zijn Goliath, Lost Gravity, Untamed, Xpress: Platform 13 en Speed of Sound. Deze achtbanen bieden een verscheidenheid aan ervaringen, van hoge snelheden en loopings tot spannende inversies en verrassende elementen.
 • Is Walibi Holland geschikt voor kinderen? Walibi Holland is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen, maar sommige attracties en achtbanen hebben minimale lengte- en leeftijdsvereisten. Het park biedt ook speciale attracties en zones voor kinderen, zoals Walibi Playland, waar jongere bezoekers kunnen genieten van leuke attracties die op hun leeftijd zijn afgestemd.
 • Wat zijn de minimale lengtevereisten voor de achtbanen in Walibi Holland? De minimale lengtevereisten variëren per attractie. Voor een aantal achtbanen geldt een minimale lengte van 1,40 meter. Voor enkele andere achtbanen, zoals Speed of Sound, geldt een minimale lengte van 1,20 meter. Er zijn ook attracties en zones beschikbaar voor bezoekers die niet aan de lengtevereisten voldoen.
 • Hoe koop ik tickets voor Walibi Holland? Tickets voor Walibi Holland kunnen online worden gekocht. Bekijk voor alle aanbieders van goedkope Walibi Holland tickets op onze speciale Walibi Holland tickets pagina. Hier kun je verschillende ticketopties vinden voor goedkopere prijzen.
 • Zijn er speciale kortingen beschikbaar voor Walibi Holland tickets? Walibi Holland biedt vaak verschillende kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Het is raadzaam om onze website en onze social media in de gaten te houden voor eventuele kortingsacties, zoals vroegboekkortingen of speciale arrangementen. Kijk voor het actuele aanbod op onze Walibi Holland tickets pagina.
 • Kan ik eten en drinken meenemen naar Walibi Holland? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Walibi Holland. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar je snacks, maaltijden en drankjes kunt kopen.
 • Is er een verblijfsmogelijkheid bij Walibi Holland? Ja, Walibi Holland heeft een eigen accommodatie genaamd Walibi Village. Het is een vakantiepark dat op loopafstand van het pretpark ligt. Walibi Village biedt verschillende soorten accommodaties, waaronder bungalows en lodges, voor bezoekers die willen genieten van een meerdaags verblijf.
 • Kan ik mijn hond meenemen naar Walibi Holland? Huisdieren zijn niet toegestaan in Walibi Holland, met uitzondering van gecertificeerde hulphonden.
 • Zijn er speciale evenementen in Walibi Holland? Ja, Walibi Holland organiseert regelmatig speciale evenementen, zoals Halloween Fright Nights en zomerconcerten. Deze evenementen voegen extra thema- en entertainmentelementen toe aan de al spannende attracties van het park.