Wanneer je Wildlands Adventure Zoo meerdere dagen wilt bezoeken of een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo wilt combineren met andere uitstapjes in de omgeving zijn er diverse mogelijkheden om vlakbij deze dierentuin in Emmen te verblijven. Bij Wildlands overnachten kan op diverse vakantieparken, zoals Center Parcs Parc Sandur en De Huttenheugte. Deze liggen allemaal vlakbij het park. Ook vind je in het centrum van Emmen diverse gezellige hotels op wandel-/fietsafstand van Wildlands Adventure Zoo. Vlakbij Wildlands overnachten geeft je ook de mogelijkheid om de leuke stad Emmen te bezoeken om bijvoorbeeld een middagje te winkelen.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met diverse wandel- en fietstochten in de omgeving of een bezoek brengen aan de bekende hunebedden. Wanneer je in de omgeving van Wildlands overnacht kun je ook een kijkje gaan nemen in andere pretparken vlakbij, zoals Attractiepark Slagharen en Plopsa Indoor Coevorden. Vergelijk hieronder alle aanbieders van goedkope Wildlands tickets of van een compleet Wildlands arrangement.... Lees meer

Hotels bij Wildlands

Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Hotel op loopafstand van Wildlands

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Hotel Ten Cate

Op slechts 10 minuten wandelen van Wildlands

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Hegen

Slechts een kwartiertje rijden van Wildlands

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Van der Valk Hotel Emmen

Van der Valk Hotel in Emmen op 10 minuten van Wildlands

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Bed en Breakfast Aquamarijn

Bed & Breakfast vlakbij Wildlands Adventure Zoo

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Fletcher Hotel de Hunzebergen

Fletcher Hotel op een kleine 15 minuten van Wildlands

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Vakantieparken bij Wildlands

Center Parcs Parc Sandur

Center Parcs vlakbij Wildlands Adventure Zoo

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Landal Aelderholt

Landal vakantiepark op korte afstand van Wildlands

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Restinn Emmen

Vrijstaande cottages met de service van een hotel

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Landal Land van Bartje

Zeer kindvriendelijk vakantiepark bij Wildlands

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Meer informatie

Center Parcs De Huttenheugte

Center Parcs bij Wildlands Adventure Zoo

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Meer informatie

Vakantiepark De Lente van Drenthe

Vakantiepark in Drenthe op 20 minuten van Wildlands Adventure Zoo

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Wildlands tickets

Wildlands Adventure Zoo tickets

Entreekaarten Wildlands met korting

Wildlands arrangementen

Wildlands arrangement

Arrangement Wildlands Adventure Zoo met overnachting en tickets

Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo in het Drentse Emmen is een uniek park. Het is geen traditionele dierentuin, maar een heus attractiepark waar de beleving van dieren en de natuur centraal staat. Doordat het hele park pas in 2016 geopend is, oogt alles als een echt geheel. De thematisering is in Wildlands Adventure Zoo in elke hoek van het park doorgevoerd, waardoor je al snel vergeet dat je je eigenlijk middenin het centrum van Emmen bevindt. Je waant je daadwerkelijk op de mooiste plekken ter wereld.

Bij binnenkomst kom je aan op het Mondiala Plein. Behalve dat dit het startpunt is om alle werelden van Wilands te ontdekken vind je hier ook onder andere een winkel, een gezellig restaurant met terras en wat kleine dierenverblijven. Vanuit het centraal gelegen Mondiala Plein kun je kiezen welk gedeelte van het park je als eerste wilt bezoeken. Wildlands Adventure Zoo Emmen bestaat uit drie themagedeeltes: Serenga, Jungola en Nortica. Serenga is het grootste themagedeelte van het attractiepark. Je maakt hier een mooie tocht door een uitgestrekt woestijn/savanne landschap waar je onder andere giraffen, zebra’s en leeuwen in een zo natuurlijk mogelijk nagebootste leefomgeving ziet. Denk aan mooie rotspartijen, veel groen en water. Ook nijlpaarden, stokstaartjes en bavianen hebben hier hun eigen plek. Vanuit een zogenaamd ontspoorde trein heb je een mooi uitzicht over de woestijn vlakte. Vergeet ook niet een rit te maken in de Serenga Safari: met een grote truck maak je een avontuurlijke tocht die vlak langs de dieren voert. Voor de kinderen vind je in Serenga ook een kinderboerderij en een waterspeeltuin. Bovendien is hier ook de overdekte speelhal Animazia, waar ze naar hartenlust kunnen klimmen en glijden.

Naast Serenga vind je het themagedeelte Jungola. Zoals de naam al doet vermoeden beleef je hier de tropische jungle. Naast de vlindertempel, de olifantenvallei en het apeneiland kun je hier terecht voor diverse attracties, waaronder een bamboedoolhof, achtbaan Tweestryd, de Alligator Trail, de Jungle Trail (touwbruggen op grote hoogte) en een educatieve show. Een leuke attractie in Jungola is Rimbula River, waarbij je plaats neemt in een bootje en vanuit hier onder meer de olifanten en apen kunt bekijken. Bij het Rimbula Restaurant kun je terecht voor gezonde drankjes en snacks. Naast het terras vind je ook een mooie kinderspeeltuin. Een groot voordeel van themagebied Jungola is dat het volledig overdekt en dus ook bij slecht weer prima te bezoeken is.

In themagedeelte Nortica vind je tot slot onder andere pinguïns en ijsberen. Ook hier is voor de kinderen weer genoeg te spelen, met glijbanen in de vorm van periscopen die uitkomen bij het onderwater uitzichtpunt voor de ijsberen. Verder wordt in Nortica enkele malen per dag een grappige zeeleeuwen show opgevoerd en kun je in de 4D simulator attractie Arctic 1 het leven van een onderzoeker in het poolgebied beleven.

Reistijd naar Wildlands Adventure Zoo

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 2 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 35 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 1 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur en 50 minuten

Wildlands Adventure Zoo omgeving

Wanneer je meerdere dagen overnacht bij Wildlands Adventure Zoo is het natuurlijk ook leuk om de omgeving van deze bijzondere dierentuin te ontdekken. In Emmen en de directe omgeving van deze Drentse stad is genoeg te beleven. Wij hebben hieronder een kleine selectie gemaakt van diverse activiteiten die je in de omgeving kunt beleven. Zo wordt je verblijf bij Wildlands Adventure Zoo nog completer!

Zwembad Aquarena

Dit is het grootste zwem- en golfslagbad van Emmen. Er is zoveel te beleven in dit zwembad dat je hier gemakkelijk een hele middag kunt doorbrengen. Zo is er een 80 meter lange glijbaan en is er een stroomversnelling. Voor kleinere kinderen is er een klein spettereiland waar kinderen naar hartelust kunnen spelen.

Golfparc Sandur

In Emmen vind je ook een mooie golfbaan. Heb je zin om eens even lekker een balletje te slaan dan kan dat zeker op Golfparc Sandur. Deze 9-holes golfbaan is mooi gelegen, bijvoorbeeld sommige delen in een bos, over heuvels en langs water.

Plopsa Indoor Coevorden

Naast Center Parcs De Huttenheugte op een klein half uurtje rijden van Wildlands Adventure Zoo vind je het gedeeltelijke indoor park Plopsa Indoor Coevorden. Hier vind je verschillende attracties gethematiseerd naar bekende personages van Studio 100. Zo vind je er een achtbaan, diverse draaimolens en in het buitengedeelte nog veel speeltoestellen. Je kunt je bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden ook combineren met een bezoek aan het zwembad van Center Parcs De Huttenheugte. Je kunt als daggast tickets reserveren voor het zwembad.

Cowboys en Indianen Speelreservaat

Ook in Coevorden vind je het grote speelparadijs Cowboys en Indianen Speelreservaat. Het is een speeltuin binnen en buiten en geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Je vindt hier diverse speeltoestellen, trampolines, glijbanen en springkussens. Zoek je wat meer uitdaging dan kun je een bezoek brengen aan de indoor Glow in the Dark golfbaan. Ouders kunnen vanaf een ruim zitgedeelte genieten van een lekker hapje en drankje en zo gemakkelijk de kinderen in de gaten houden.

Attractiepark Drouwenerzand

Op 25 minuten rijden van Wildlands Adventure Zoo Emmen vind je het leuke en kleinschalige attractiepark Drouwenerzand. Wanneer je een dagje Drouwenerzand doet heb je bij het betalen aan de kassa niet alleen de hele dag gratis toegang tot alle attracties, maar ook onbeperkt versnaperingen. Zo kun je kiezen uit vers fruit, diverse broodjes, snacks, soep, soft ijs, limonade en koffie of thee.

Wildlands Adventure Zoo geschiedenis

Wildlands is ontstaan nadat het voormalige Dierenpark Emmen verplaatst moest worden, omdat het park destijds geen ruimte meer had om verder uit te breiden op het bestaande terrein. Dierenpark Emmen opende in 1935 en sloot haar deuren in 2015. De vernieuwde dierentuin Wildlands Adventure Zoo, zoals het park volledig heet, werd op 25 maart 2016 officieel geopend. Wildlands opende met drie volledig gethematiseerde gebieden, namelijk Nortica, Serenga en Jungola. Deze drie gebieden kunnen worden bereikt via het centraal gelegen Kompasplein waar ook een restaurant, winkeltjes en de ingang te vinden zijn.

Uniek aan Wildlands is de combinatie van dierentuin met een pretpark. Er zijn diverse attracties te vinden waarmee je op een bijzondere manier in contact komt met verschillende wilde dieren. Zo is er een bootjestocht in Jungola en een simulator in Nortica. In 2018 opende met Tweestryd van achtbaanbouwer Vekoma de eerste achtbaan in Wildlands. Tweestryd is te vinden in het themagedeelte Serenga en behaalt een maximale snelheid van 60 km/u. Bijzonder aan de rit is dat het een duellerende achtbaan is die zowel voor- als achteruit het parcours aflegt.

De combinatie van een dierentuin en pretpark kwam in Nederland eerder nog niet voor. Door tegenvallende bezoekersaantallen worstelt het park dan ook behoorlijk met haar identiteit. De laatste jaren zijn er meerdere kleine toevoegingen bijgekomen en aanpassingen doorgevoerd om het themapark meer op een dierentuin te laten lijken. Ook uniek is de verlaging van de entreeprijs in 2019.

In 2022 werden er een aantal verbeteringen doorgevoerd aan het ingangsgebied. Zo kwam er meer groen, aankleding en enkele nieuwe dierenverblijven bij. 

FAQ's Wildlands Adventure Zoo Emmen

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ's (veelgestelde vragen) over Wildlands Adventure Zoo Emmen, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Wildlands Adventure Zoo Emmen? De openingstijden van Wildlands Adventure Zoo Emmen variëren gedurende het jaar. Het park is meestal geopend vanaf de ochtend tot in de namiddag. Voor specifieke data en tijden kunt u de officiële website van Wildlands Adventure Zoo Emmen raadplegen.
 • Welke attracties zijn er in Wildlands Adventure Zoo Emmen? Wildlands Adventure Zoo Emmen biedt een verscheidenheid aan attracties en belevingen. Enkele populaire attracties zijn de Serenga Safari, Nortica, Jungola en Animazia. Deze attracties bieden de mogelijkheid om verschillende diersoorten te ontdekken, spannende avonturen te beleven en educatieve ervaringen op te doen.
 • Is Wildlands Adventure Zoo Emmen geschikt voor kinderen? Wildlands Adventure Zoo Emmen is geschikt voor alle leeftijden. Het park biedt speciale zones en activiteiten voor kinderen, zoals speelgebieden en interactieve tentoonstellingen. Daarnaast zijn er ook shows en voorstellingen die geschikt zijn voor het hele gezin.
 • Kan ik tickets voor Wildlands Adventure Zoo Emmen online kopen? Ja, tickets voor Wildlands Adventure Zoo Emmen kunnen online worden gekocht. Op onze speciale pagina met Wildlands tickets kun je verschillende ticketopties vinden, waaronder dagtickets en speciale arrangementen. Vergelijk hier alle aanbieders zodat je zeker bent van de goedkoopste Wildlands tickets.
 • Zijn er speciale kortingen beschikbaar voor Wildlands Adventure Zoo Emmen tickets? Wildlands Adventure Zoo Emmen biedt vaak verschillende kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Het is raadzaam om op onze website alle aanbieders van Wildlands tickets met elkaar te vergelijken. Dit kan op de handige Wildlands tickets pagina.
 • Kan ik eten en drinken meenemen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen? Het is toegestaan om uw eigen eten en drinken mee te nemen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar u snacks, maaltijden en drankjes kunt kopen.
 • Zijn er hotels in de buurt van Wildlands Adventure Zoo Emmen? Ja, er zijn verschillende hotels in de buurt van Wildlands Adventure Zoo Emmen waar u kunt verblijven. Enkele populaire opties zijn het Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen, Hotel Ten Cate Emmen en Van der Valk Hotel Emmen. Deze hotels bieden comfortabele accommodaties en zijn gunstig gelegen ten opzichte van het park.
 • Kan ik met het openbaar vervoer naar Wildlands Adventure Zoo Emmen reizen? Ja, Wildlands Adventure Zoo Emmen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het park ligt op loopafstand van het treinstation Emmen Centrum. Daarnaast zijn er ook busverbindingen die naar het park gaan.
 • Is er parkeergelegenheid bij Wildlands Adventure Zoo Emmen? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Wildlands Adventure Zoo Emmen. U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein bij het park. Houd er rekening mee dat er mogelijk parkeerkosten van toepassing zijn.
 • Kan ik mijn huisdier meenemen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen? Huisdieren zijn niet toegestaan in Wildlands Adventure Zoo Emmen, met uitzondering van gecertificeerde hulphonden.