Wunderland Kalkar is een all-inclusive pretpark in Duitsland. Bij Wunderland Kalkar overnachten, ontbijt, diner, koffie, thee, drankjes, sportactiviteiten, entertainment: alles is gedurende je verblijf all-inclusive. Om gebruik te maken van alle faciliteiten is een meerdaags verblijf bij Wunderland Kalkar een aantrekkelijke optie. Je kunt overnachten in een van de zes hotels direct op het terrein van het pretpark. In totaal beschikt het Wunderland Kalkar Hotel over honderden hotelkamers geschikt voor twee tot en met zes personen.

Ben je uitgekeken in Wunderland Kalkar? Dan is ook in de omgeving van alles te beleven. Ga fietsen of wandelen in de mooie natuur langs de oevers van de Rijn of breng een bezoek aan de stad Oberhausen. Hier vind je ook pretpark Movie Park Germany en één van de grootste winkelcentrum van Duitsland CentrO. De historische stadskern van de plaats Kalkar is ook een bezoek waard. Verder vind je in de omgeving van Wunderland Kalkar diverse burchten en kastelen.... Lees meer

Wunderland Kalkar arrangementen

All Inclusieve Wunderland Kalkar arrangement

Overnachten bij Wunderland Kalkar op basis van All Inclusive
Klik hier voor de aanbiedingen van Wunderland Kalkar

Hotels bij Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar Hotel

All Inclusive arrangement

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel Burg Boetzelaer

Hotel in een gerestaureerd 13e-eeuws kasteel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Rheinpark Rees

Hotel aan de rijn en vlakbij Wunderland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Landhaus Beckmann

Hotel in Kalkar op 15 minuten van Wunderland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotel Jonkhans

Goedkoop overnachten bij Wunderland Kalkar

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Wunderland Kalkar tickets

Wunderland Kalkar tickets

Entreekaarten Wunderland Kalkar met korting

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar (voorheen Kernwasser Wunderland) is een bijzonder entertainment complex in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de Nederlandse grens bij Nijmegen in de plaats Kalkar. Onderdeel van het complex is het pretpark Kernie’s Familiepark. Wunderland Kalkar werd geopend in 1995 op een unieke locatie. Het pretpark is namelijk gevestigd in een echte, maar nooit in gebruik genomen kerncentrale. De attracties zijn dan ook in en om de oude kernreactor te vinden.

In attractiepark Wunderland Kalkar vind je diverse verschillende attracties voor jong en oud, waaronder zweefmolens, draaimolens, een schommelschip, wildwaterbaan en een reuzenrad. Wunderland Kalkar maakt gebruik van een voor pretparken unieke all inclusive formule. Met je Wunderland Kalkar ticket kun je namelijk niet alleen gebruik maken van alle attracties en ander vermaak, maar ook onbeperkt eten en drinken is bij de prijs inbegrepen (gratis friet, ijs, frisdrank, koffie en thee).

Naast het attractiepark Kernie’s Familiepark beschikt Wunderland Kalkar ook over andere recreatie mogelijkheden, zoals een kartbaan, klimwand en bowlingbanen. Er is ook een museum waar je alles kunt leren over de voormalige kerncentrale. Ook vind je op het entertainment complex diverse restaurants (buffet, steakhouse en grand cafe) en bars. Vanuit de Beachbar heb je mooi uitzicht op de rivier de Rijn. Bij Wunderland Kalkar overnachten kan in het Wunderland Kalkar Hotel.

Reistijd naar Wunderland Kalkar

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 15 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 1 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 2 uur en 10 minuten

Wunderland Kalkar geschiedenis

Wunderland Kalkar is een bijzonder park. Dit Duitse pretpark resort opende in 1995 officieel haar deuren als Kernwasser Wunderland op een verlaten fabrieksterrein waar voorheen een kerncentrale zat. Deze kerncentrale is overigens nooit in bedrijf geweest en heeft altijd leeg gestaan. De Nederlandse ondernemer Hennie van der Most zag in het terrein mogelijkheden om er een pretpark resort van te maken.

Bij de opening in 1995 had het pretpark Kernie’s Familiepark een veertigtal attracties, voornamelijk gericht op gezinnen met kinderen. Centraal in het park waren de koelreactoren waarin een grote hoge zweefmolen te vinden is. Aan de buitenkant van de koelreactoren konden bezoekers via een klimparcours naar boven klimmen.

Het pretpark bestaat verder uit het Wunderland Kalkar hotel waar gasten heerlijk kunnen overnachten tijdens een meerdaags verblijf. Ook heeft het park enkele vergaderruimtes voor bedrijven en evenementen. Wunderland Kalkar werkt met een all inclusive formule waarbij je als gast na het betalen van je Wunderland Kalkar tickets gratis en onbeperkt de gehele dag diverse versnaperingen, waaronder frites, ijs, frisdrank, koffie en thee, kunt nuttigen.

FAQ's Wunderland Kalkar

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ's (veelgestelde vragen) over Wunderland Kalkar, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Wunderland Kalkar? De openingstijden van Wunderland Kalkar variëren afhankelijk van het seizoen. Het park is vaak geopend vanaf april tot en met oktober. Het is het beste om de officiële website van Wunderland Kalkar te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Wunderland Kalkar? Wunderland Kalkar tickets kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Je kunt ook tickets ter plaatse kopen aan de kassa.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets van Wunderland Kalkar? Ja, Wunderland Kalkar biedt regelmatig kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Het is raadzaam om onze website te controleren voor eventuele lopende promoties. Vind op de pagina Wunderland Kalkar tickets alle aanbieders inclusief korting.
 • Welke attracties zijn er in Wunderland Kalkar? Wunderland Kalkar biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder draaimolens, waterattracties, klimparcoursen en speeltuinen. Daarnaast is er ook een outdoor lasergame en een indoor speelparadijs.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Wunderland Kalkar? Ja, het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Wunderland Kalkar. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden in het park waar je maaltijden en snacks kunt kopen.
 • Biedt Wunderland Kalkar accommodatie voor overnachting? Ja, Wunderland Kalkar heeft een eigen hotel waar gasten kunnen verblijven. Het Wunderland Kalkar Hotel biedt comfortabele kamers en diverse faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
 • Wat zijn de faciliteiten in het Wunderland Kalkar Hotel? Het Wunderland Kalkar Hotel biedt diverse faciliteiten, zoals restaurants, bars, een wellnesscentrum en recreatieve activiteiten. Gasten kunnen genieten van een ontspannen verblijf in het hotel.
 • Kan ik mijn verblijf in het Wunderland Kalkar Hotel combineren met toegang tot het park? Ja, gasten die verblijven in het Wunderland Kalkar Hotel hebben gratis toegang tot het park tijdens hun verblijf. Dit biedt een gemakkelijke toegang tot de attracties en entertainment in Wunderland Kalkar.
 • Welke achtbanen zijn er in Wunderland Kalkar? In Wunderland Kalkar is er een achtbaan, deze is te bezoeken voor gasten vanaf 1.30 meter. Het park richt zich voornamelijk op andere soort attracties en entertainmentmogelijkheden.
 • Zijn huisdieren toegestaan in Wunderland Kalkar? Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in Wunderland Kalkar. Gelieve hier rekening mee te houden bij het plannen van uw bezoek.