30-05-2017

Vandaag, op 31 mei 2017, bestaat het grootste pretpark van Nederland, De Efteling, maar liefst 65 jaar. Dit wordt gevierd met de opening van het nieuwe vakantiepark Efteling Loonsche Land en later deze zomer met de opening van de nieuwe bijzondere Efteling attractie Symbolica. Ook zal er vanaf vandaag nieuwe parkmuziek te horen zijn langs de wandelpaden en in diverse delen van het park.

Efteling: Van Sprookjespark tot dagattractie

In de afgelopen 65 jaar is er veel veranderd in De Efteling. Op 31 mei 1952 opende De Efteling met een speeltuin en een Sprookjesbos met tien sprookjes waaronder Doornroosje en Langnek. In de eerste jaren daarna volgen nog enkele sprookjes en de eerste ‘echte attracties’ zoals de roei- en kanovijver en de Stoomcarrousel. Gedurende de afgelopen 65 jaar is De Efteling steeds verder uitgebreid met een divers aanbod van attracties om zo wat wils te bieden voor elke leeftijd.

De Efteling heeft diverse belangrijke pretpark prijzen gewonnen, waaronder in 1992 die voor beste pretpark ter wereld. En De Efteling ging meer doen dan alleen het pretpark. Zo opende in 1995 bijvoorbeeld het Efteling Golfpark en zette De Efteling in op eigen televisieprogramma’s zoals De Sprookjesboom en Jokie. Ook begon het park de zender Efteling Kids Radio.

Efteling: Van dagattractie tot meerdaagse vakantiebestemming

Met de groei van het pretpark kwam ook de behoefte bij bezoekers om te blijven slapen in de omgeving om zo meer dan één dag in De Efteling te kunnen doorbrengen. In 1992, toen De Efteling dus 40 jaar bestond, opende het Efteling Hotel. Bezoekers kunnen hier in Efteling sfeer overnachten direct naast het pretpark. In 2009 volgde de opening van Vakantiepark Efteling Bosrijk waar gasten kunnen verblijven in appartementen en diverse typen vakantiehuisjes. Vanaf 2010 bleef De Efteling het hele jaar door open en vandaag, op 31 mei 2017, is dus de opening van het tweede vakantiepark Efteling Loonsche Land. In dit vakantiepark legt De Efteling de focus op de natuur door gasten te laten slapen in duinhutten, boomhutten en andere natuurlijk ingerichte accommodaties. Voor de kinderen zijn er bijzondere speelelementen te midden van water, natuur en dieren. Door het aanbieden van deze verblijfsmogelijkheden wordt De Efteling ook een steeds interessantere vakantiebestemming voor buitenlandse bezoekers.

Toekomstige ontwikkelingen

Ook de komende jaren zullen de ontwikkelingen bij De Efteling niet stil staan. De Efteling wil groeien naar 5 miljoen bezoekers in 2020. Hiervoor zal het pretpark nog verder uitgebreid worden met een extra strook grond. En hoewel de nieuwe attractie Symbolica later deze zomer nog geopend moet worden, volgt er waarschijnlijk voor of rond 2020 nog een nieuwe attractie. De Efteling blijft ook haar eerste attractie, het Sprookjesbos, trouw en heeft hier gedurende de afgelopen 65 jaar steeds in geïnvesteerd. De komende jaren zullen er weer nieuwe sprookjes volgen. Qua verblijfsmogelijkheden is ook nog groei mogelijk: op het nieuwe vakantiepark Efteling Loonsche Land is al ruimte voorzien voor extra accommodaties in de toekomst.

Bezoek aan De Efteling in 2017

Feest je met De Efteling mee en wil je dit jaar nog een bezoek brengen aan het populaire pretpark? Kijk dan op onze website voor meer informatie over het Efteling Hotel, vakantiepark Efteling Bosrijk en vakantiepark Efteling Loonsche Land. Ook in de omgeving van De Efteling vind je voordelige alternatieven zoals verschillende hotels en campings. Tot slot vind je op onze website ook een overzicht van verschillende aanbieders van goedkope Efteling arrangementen.

Arrangementen

Winter Efteling arrangement

Winter Efteling tickets met een overnachting