04-06-2017

Vorige week is in Europa Park de in 2016 aangekondigde nieuwe attractie geopend. De naam van de attractie is Voletarium: in deze attractie vlieg je rond boven de mooiste plekken van Europa.

Vliegen boven Europa

Als bezoeker word je meegenomen in de wereld van luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein wiens grote droom het is om te kunnen vliegen. Je kijkt eerst rond in de verschillende ruimtes van hun laboratorium en wordt vervolgens naar een theaterzaal geleid waar je plaats neemt in hun vlieg machine. Voor een enorm scherm met een doorsnee van maar liefst 21 meter neem je plaats in een grote gondel. Vervolgens begint de 4,5 minuut durende film met beelden van de mooiste plekjes in Europa. Door de bewegingen van de gondel en allerlei extra effecten als geluid, wind en geuren beleef je de film alsof je echt vliegt. In totaal komen er 14 verschillende Europese bestemmingen in de film voorbij.

Duurste attractie Europa Park

Voletarium is de duurste attractie die Europa Park ooit gemaakt heeft. De nieuwe attractie bevindt zich in het themagedeelte Duitsland. Het is een unieke attractie die perfect bij de thematisering van Europa Park past. Zoals altijd is ook de omgeving rond de attractie helemaal in stijl vormgegeven. De titel van de film die in de attractie vertoond wordt is Flying over Europe. Het is mogelijk om in de toekomst ook andere films in de attractie te laten zien.

Op vakantie bij Europa Park

Met de opening van de nieuwe attractie Voletarium wordt het nog leuker om deze zomer een bezoek te brengen aan dit mooie Duitse pretpark. Europa Park is het grootste pretpark van Duitsland en in een dag heb je lang niet alles gezien. Blijven slapen kan in de mooi gethematiseerde officiële Europa Park Hotels. Zoek je een voordeligere optie dan vind je op loopafstand van het pretpark ook vele eenvoudige maar goedkope hotels bij Europa Park. Bekijk ook de diverse Europa Park arrangementen met eigen vervoer of als busreis. Europa Park is door de ligging in het Duitse Zwarte Woud een goede plek voor een korte vakantie. Ook als tussenstop naar zuidelijk gelegen vakantiebestemmingen zoals bijvoorbeeld Italië is het een goed idee. Een paar dagen Europa Park breekt je lange reis dan op een leuke manier in tweeën.

Arrangementen

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Winter Europa Park arrangement

Overnachten tijdens Winter Europa Park inclusief tickets