28-03-2022

Plopsa Coo opent op 1 juli 2022 een nieuwe Smurfen achtbaan. Hiervoor wordt de huidige achtbaan Halvar compleet nieuw aangekleed en gethematiseerd naar de wereld van de Smurfen. De nieuwe Smurfen achtbaan krijgt de naam De Smurfer. Ook het plein waar de ingang ligt van de achtbaan wordt compleet vernieuwd.

Smurfen achtbaan

De Smurfen achtbaan is de vernieuwing van de bestaande achtbaan Halvar welke al vanaf 1989 in het pretpark te vinden is. De bouwer van deze achtbaan was destijds het Nederlandse Vekoma. De nieuwe achtbaan heeft een lengte van 570 meter en een ritje duurt ruim 2 minuten. Om de Smurfen achtbaan te mogen bezoeken moet je minimaal 0,96 meter zijn.

Tijdens de rit kom je natuurlijk de bekende Smurfen, de boze Gargamel en zijn kat Azraël tegen.

Smurfen

De Smurfen zijn al vele jaren razend populair. Diverse leeftijdsgeneraties kennen de blauwe figuren en ook de kinderen van nu kennen de Smurfen van de vernieuwde animatiereeks. Studio 100, waar Plopsa Coo onder van is, is een exclusieve samenwerking aangegaan met IMPS waar de rechten van de Smurfen onder vallen.

In Plopsa Coo worden ook nog souvenirs van De Smurfen verkocht en heb je kans om met een Smurf figuur op de foto te kunnen gaan.

Plopsa Coo

Plopsa Coo ligt bij de beroemde watervallen van Coo in het Belgische plaatsje Stavelot in de Belgische Ardennen. Plopsa Coo opende als Telecoo totdat in 2005 de Plopsa groep het pretpark overnam. Sinds die tijd zijn er veel attracties aangepast naar bekende Studio 100 figuren. Een bekende attractie van Plopsa Coo is de stoeltjeslift die je naar het hoogste punt van een 220 meter heuvel brengt. Een bezoek aan Plopsa Coo is niet dag vullend maar wanneer je meerdere dagen in de Belgische Ardennen verblijft is een bezoek aan Plopsa Coo zeker aan te raden. Helemaal wanneer je met kinderen op vakantie bent.

Plopsa Coo tickets

Overnachten bij Plopsa Coo

Vakantiepark Domaine Long Pre

Vakantiepark bij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Landal Village les Gottales

Landal vakantiepark vlakbij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Center Parcs Ardennen

Center Parcs vlakbij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Bungalowpark Les Doyards

Bungalowpark in de Ardennen bij Plopsa Coo

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten