Pairi Daiza is een zeer mooi aangelegde dierentuin in België. Deze dierentuin wordt gezien als één van de mooiste dierentuinen van Europa en is zeker het bezoeken waard. Pairi Daizi ligt op de locatie van de oude Abdij van Cambron in het dorpje Cambron-Casteau in Wallonië. Een herkenbaar bouwwerk van die tijd dat nog steeds in het park te vinden is, is de Abdijtoren. Het park staat bekend om zijn prachtig gethematiseerde gebieden en dierenverblijven.

Direct naar de beste Pairi Daiza aanbiedingen

Tijdens je ontdekkingsreis in Pairi Daiza kom je verschillende soorten dieren tegen zoals, apen, giraffen, panda’s, olifanten, neushoorns en luipaarden. Pairi Daiza is geschikt voor jong en oud. Zo zijn er voor kinderen diverse speeltuinen in het park te vinden terwijl de ouders lekker op een terras kunnen genieten van een drankje. Bij Pairi Daiza overnachten kan in het Pairi Daiza Resort. Er zijn hier hotels en vakantiehuisjes te vinden met een prachtig uitzicht op diverse dierenverblijven zoals van de ijsberen, pinguïns, beren en leeuwen. In de directe omgeving van Pairi Daiza liggen nog enkele andere hotels. Vooral in het pittoreske plaatsje Mons zijn veel hotels te vinden. ... Lees meer

Hotels bij Pairi Daiza

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel & Aparthotel Horizon Ath Lessines

Op slechts 10 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

B&B La Maison d’Emile

Bed & Breakfast bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel Le Monte Cristo

Slechts 15 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Utopia Hotel

Slechts een kwartiertje rijden van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel & Aparthotel Casteau Resort Mons

Hotel bij Pairi Daiza in een bosrijke omgeving

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Ibis Mons Centre Gare

Hotel in het centrum van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Saint Georges

Pairi Daiza op slechts 20 minuten rijden

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Van der Valk Hotel Mons

Van der Valk Hotel bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Lido

Op een kleine 200 meter van de Grote Markt van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Maison Des Anges

Hotel met een klassieke inrichting

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Pairi Daiza tickets

Pairi Daiza tickets

Entreekaarten Pairi Daiza met korting

Pairi Daiza arrangementen

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Pairi Daiza

Pairi Daiza ligt in het Franstalige deel van België en is misschien daardoor minder bekend in Nederland. Een bezoek aan dit bijzondere park is echter meer dan de moeite waard! Pairi Daiza is een dierentuin, maar dan wel een heel speciale. Het park noemt zichzelf ook wel 'de tuin van de wereld', omdat je tijdens een dag in dit grote park een reis maakt langs alle vijf de continenten. Tijdens je reis kom je wel meer dan 7000 dieren tegen. Bij de ingang tref je direct de Abdijtoren van Cambron, als herinnering aan de abdij die vroeger op het terrein van de dierentuin stond. Je vindt hier mooie vogels en tuinen en verderop in themagebied Cambron-by-the-Sea een kasteel vol vissen en andere zeedieren. Hier ligt ook een leuke speeltuin. 

Pairi Daiza is verder opgedeeld in verschillende themagebieden met veelbelovende namen als The Kingdom of Ganesha, The Middle Kingdom, The Land of the Cold, The Land of Origins, Southern Cape en The Last Frontier. Het park is erg groot, je zult veel wandelen om alle dieren, natuur en architectuur te kunnen zien. Er rijdt ook een stoomtrein die je langs verscheidene dieren brengt. Pairi Daiza staat ook bekend om de vele restaurants van hoge kwaliteit. Je kunt hier gedurende de dag terecht voor een uitgebreide maaltijd, altijd met mooi uitzicht op de omgeving. 

In elk themagebied zijn unieke dingen te zien en te beleven. Niet alleen de dierenverblijven, maar ook de bijbehorende architectuur is erg mooi. In The Kingdom of Ganesha waan je je tussen enorme tempels echt in Zuidoost Azië. Je vind hier onder andere de olifanten. Enkele keren per dag kun je getuige zijn van hoe de olifanten hun bad krijgen, een bijzondere belevenis. The Middle Kingdom staat in het teken van China met als hoogtepunt de panda's, rustgevende Chinese tuinen en de grote loopbrug voor een mooi uitzicht. In The Land of the Cold vind je tijgers, bizons, pinguins en walrussen. In The Land of the Origins ben je zomaar in Afrika beland! Je ziet hier de grote roofdieren, maar ook schattige aapjes. En dat alles temidden van een Afrikaans decor met bijvoorbeeld een paaldorp. In Southern Cape maak je kennis met de natuur en dieren van Australië en Nieuw-Zeeland, zoals koala's en kangaroes. 

Pairi Daiza Resort

Bij Pairi Daiza overnachten in het Pairi Daiza Resort kan in twee verschillende themagebieden van het park: The Last Frontier en Land of the Cold. In The Last Frontier vind je lodges en mooie houten vakantiehuisjes met zicht op de beren, wolven en damherten. Aan de lodges en huisjes zijn luxe details toegevoegd, zoals een sauna of bubbelbad. Vanaf je terras of door het raam van je lodge kun je letterlijk oog in oog komen te staan met de dieren. Ook vind je hier het Pairi Daiza hotel The Paddling Bear met tweepersoons- en familiekamers met uitzicht op de zeeleeuwen.

In Land of the Cold kun je overnachten in luxe hotelkamers met zeer dichtbij zicht op diverse dieren. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een Pairi Daiza pinguïn kamer, ijsberen kamer of walrus kamer en deze dieren letterlijk voorbij het raam van je hotelkamer zien zwemmen. Boek hiervoor de kamers met onderwaterzicht. Er zijn ook hotelkamers met zicht van bovenaf. Voor een avontuurlijke overnachting kun je ook kiezen voor een verblijf in een hotelkamer bij de tijgers.

Pairi Daiza arrangement

Overnachten bij het Pairi Daiza Resort is altijd op basis van halfpension: ontbijt en diner (doorgaans in uitgebreide buffetvorm) zijn bij je verblijf inbegrepen. Ook heb je tijdens alle dagen van je verblijf onbeperkt toegang tot het Pairi Daiza park. Je boekt zo dus een compleet Pairi Daiza arrangement! Het park gaat speciaal voor gasten van het Pairi Daiza Resort een uur eerder open. Ook zijn er speciale voedermomenten van de dieren voor de hotelgasten die je soms vanuit je accommodatie kunt zien. Tot slot zijn de twee themagebieden die bij het Pairi Daiza Resort horen 24 uur per dag toegankelijk voor verblijfsgasten.

Reistijd naar Pairi Daiza

  • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 2 uur en 10 minuten
  • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 50 minuten
  • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 20 minuten