Pairi Daiza is een zeer mooi aangelegde dierentuin in België. Deze dierentuin wordt gezien als één van de mooiste dierentuinen van Europa en is zeker het bezoeken waard. Pairi Daizi ligt op de locatie van de oude Abdij van Cambron in het dorpje Cambron-Casteau in Wallonië. Een herkenbaar bouwwerk van die tijd dat nog steeds in het park te vinden is, is de Abdijtoren. Het park staat bekend om zijn prachtig gethematiseerde gebieden en dierenverblijven.

Tijdens je ontdekkingsreis in Pairi Daiza kom je verschillende soorten dieren tegen zoals, apen, giraffen, panda’s, olifanten, neushoorns en luipaarden. Pairi Daiza is geschikt voor jong en oud. Zo zijn er voor kinderen diverse speeltuinen in het park te vinden terwijl de ouders lekker op een terras kunnen genieten van een drankje. Bij Pairi Daiza overnachten kan in het Pairi Daiza Resort. Er zijn hier hotels en vakantiehuisjes te vinden met een prachtig uitzicht op diverse dierenverblijven zoals van de ijsberen, pinguïns, beren en leeuwen. In de directe omgeving van Pairi Daiza liggen nog enkele andere hotels. Vooral in het pittoreske plaatsje Mons zijn veel hotels te vinden. ... Lees meer

Hotels bij Pairi Daiza

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel & Aparthotel Horizon Ath Lessines

Op slechts 10 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

B&B La Maison d’Emile

Bed & Breakfast bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel Le Monte Cristo

Slechts 15 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Utopia Hotel

Slechts een kwartiertje rijden van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel & Aparthotel Casteau Resort Mons

Hotel bij Pairi Daiza in een bosrijke omgeving

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Ibis Mons Centre Gare

Hotel in het centrum van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Saint Georges

Pairi Daiza op slechts 20 minuten rijden

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Van der Valk Hotel Mons

Van der Valk Hotel bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Lido

Op een kleine 200 meter van de Grote Markt van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Maison Des Anges

Hotel met een klassieke inrichting

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Pairi Daiza tickets

Pairi Daiza tickets

Entreekaarten Pairi Daiza met korting

Pairi Daiza arrangementen

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Pairi Daiza

Pairi Daiza ligt in het Franstalige deel van België en is misschien daardoor minder bekend in Nederland. Een bezoek aan dit bijzondere park is echter meer dan de moeite waard! Pairi Daiza is een dierentuin, maar dan wel een heel speciale. Het park noemt zichzelf ook wel 'de tuin van de wereld', omdat je tijdens een dag in dit grote park een reis maakt langs alle vijf de continenten. Tijdens je reis kom je wel meer dan 7000 dieren tegen. Bij de ingang tref je direct de Abdijtoren van Cambron, als herinnering aan de abdij die vroeger op het terrein van de dierentuin stond. Je vindt hier mooie vogels en tuinen en verderop in themagebied Cambron-by-the-Sea een kasteel vol vissen en andere zeedieren. Hier ligt ook een leuke speeltuin. 

Pairi Daiza is verder opgedeeld in verschillende themagebieden met veelbelovende namen als The Kingdom of Ganesha, The Middle Kingdom, The Land of the Cold, The Land of Origins, Southern Cape en The Last Frontier. Het park is erg groot, je zult veel wandelen om alle dieren, natuur en architectuur te kunnen zien. Er rijdt ook een stoomtrein die je langs verscheidene dieren brengt. Pairi Daiza staat ook bekend om de vele restaurants van hoge kwaliteit. Je kunt hier gedurende de dag terecht voor een uitgebreide maaltijd, altijd met mooi uitzicht op de omgeving. 

In elk themagebied zijn unieke dingen te zien en te beleven. Niet alleen de dierenverblijven, maar ook de bijbehorende architectuur is erg mooi. In The Kingdom of Ganesha waan je je tussen enorme tempels echt in Zuidoost Azië. Je vind hier onder andere de olifanten. Enkele keren per dag kun je getuige zijn van hoe de olifanten hun bad krijgen, een bijzondere belevenis. The Middle Kingdom staat in het teken van China met als hoogtepunt de panda's, rustgevende Chinese tuinen en de grote loopbrug voor een mooi uitzicht. In The Land of the Cold vind je tijgers, bizons, pinguins en walrussen. In The Land of the Origins ben je zomaar in Afrika beland! Je ziet hier de grote roofdieren, maar ook schattige aapjes. En dat alles temidden van een Afrikaans decor met bijvoorbeeld een paaldorp. In Southern Cape maak je kennis met de natuur en dieren van Australië en Nieuw-Zeeland, zoals koala's en kangaroes. 

Pairi Daiza Resort

Bij Pairi Daiza overnachten in het Pairi Daiza Resort kan in twee verschillende themagebieden van het park: The Last Frontier en Land of the Cold. In The Last Frontier vind je lodges en mooie houten vakantiehuisjes met zicht op de beren, wolven en damherten. Aan de lodges en huisjes zijn luxe details toegevoegd, zoals een sauna of bubbelbad. Vanaf je terras of door het raam van je lodge kun je letterlijk oog in oog komen te staan met de dieren. Ook vind je hier het Pairi Daiza hotel The Paddling Bear met tweepersoons- en familiekamers met uitzicht op de zeeleeuwen.

In Land of the Cold kun je overnachten in luxe hotelkamers met zeer dichtbij zicht op diverse dieren. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een Pairi Daiza pinguïn kamer, ijsberen kamer of walrus kamer en deze dieren letterlijk voorbij het raam van je hotelkamer zien zwemmen. Boek hiervoor de kamers met onderwaterzicht. Er zijn ook hotelkamers met zicht van bovenaf. Voor een avontuurlijke overnachting kun je ook kiezen voor een verblijf in een hotelkamer bij de tijgers.

Pairi Daiza arrangement

Overnachten bij het Pairi Daiza Resort is altijd op basis van halfpension: ontbijt en diner (doorgaans in uitgebreide buffetvorm) zijn bij je verblijf inbegrepen. Ook heb je tijdens alle dagen van je verblijf onbeperkt toegang tot het Pairi Daiza park. Je boekt zo dus een compleet Pairi Daiza arrangement! Het park gaat speciaal voor gasten van het Pairi Daiza Resort een uur eerder open. Ook zijn er speciale voedermomenten van de dieren voor de hotelgasten die je soms vanuit je accommodatie kunt zien. Tot slot zijn de twee themagebieden die bij het Pairi Daiza Resort horen 24 uur per dag toegankelijk voor verblijfsgasten.

Reistijd naar Pairi Daiza

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 2 uur en 10 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 2 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 20 minuten

Pairi Daiza geschiedenis

Pairi Daiza, oorspronkelijk bekend als Paradisio, is een prachtige dierentuin gelegen in Brugelette, België. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Pairi Daiza is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische attracties van het land, met een indrukwekkende collectie van dieren en prachtige tuinen.

Pairi Daiza opende in 1892, toen het oorspronkelijk werd opgericht als een vogelpark genaamd Jardin d'oiseaux exotiques de Cambron. In de beginjaren was het park voornamelijk gericht op vogels en werd het al snel populair bij vogelliefhebbers. In 1993, na een verandering van eigenaarschap, werd het park omgedoopt tot Paradisio.In de jaren 90 begon Paradisio zijn collectie uit te breiden en meer diersoorten aan te trekken. In 1994 werd het eerste Aziatische olifantenverblijf geopend, waardoor bezoekers de majestueuze dieren van dichtbij konden bewonderen. Het was een enorm succes en trok veel aandacht. In 1998 werd Paradisio uitgebreid met de opening van een nieuw dierenverblijf genaamd "The Kingdom of Ganesha". Dit gebied was gewijd aan de Aziatische cultuur en bood onderdak aan verschillende Aziatische diersoorten, waaronder tijgers, gibbons en beren. Het werd al snel een van de meest geliefde attracties van het park.

Naarmate de jaren verstreken, bleef Paradisio groeien en evolueren. In 2010 werd het park omgedoopt tot Pairi Daiza, wat "gesloten tuin" betekent in het Oud-Perzisch. Deze nieuwe naam weerspiegelde de intentie van het park om een magische en afgesloten wereld te creëren voor zowel dieren als bezoekers. In 2014 opende Pairi Daiza een van zijn meest ambitieuze projecten tot nu toe: "The Land of the Cold". Dit verblijf werd speciaal gebouwd voor ijsberen en pinguïns en bood hen een omgeving die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke habitat lag. Het was een technisch hoogstandje en werd al snel een van de iconische delen van Pairi Daiza.

In de jaren daarna opende Pairi Daiza nog meer indrukwekkende dierenverblijven, waaronder een verblijf voor orang-oetans in 2016 en een voor gorilla's in 2017. Deze verblijven werden gebouwd met aandacht voor het welzijn van de dieren en boden hen ruime en natuurlijke omgevingen om in te leven. In 2019 kondigde Pairi Daiza een ambitieus nieuw project aan genaamd "The Last Frontier". Dit gebied zou een replica worden van een verlaten mijnstadje in het Wilde Westen, compleet met verblijven voor wolven, bizons en beren. Het opende zijn deuren in 2021 en werd al snel een van de hoogtepunten van het park.

Naast de uitbreiding van dierenverblijven, heeft Pairi Daiza in 2019 ook het Pairi Daiza Resort geïntroduceerd. Het resort biedt verschillende typen accommodaties, variërend van lodges voor maar liefst zes tot acht personen tot luxe en sfeervolle hotelkamers. Gasten hebben de mogelijkheid om te overnachten tussen de beren en wolven, met uitzicht op de zeeleeuwen, tijgers, ijsberen of pinguïns. Het Pairi Daiza Resort biedt een unieke ervaring, waarbij bezoekers niet alleen de dieren kunnen bewonderen tijdens hun bezoek aan de dierentuin, maar ook 's ochtends wakker kunnen worden met uitzicht op hun favoriete diersoort. De accommodaties zijn zorgvuldig ontworpen om comfort en rust te bieden, met aandacht voor het behoud van de natuurlijke omgeving.

Pairi Daiza blijft zich ontwikkelen en vernieuwen. Het park streeft ernaar om een toonaangevende rol te spelen op het gebied van dierenwelzijn, behoud van bedreigde diersoorten en educatie. Met elk nieuw dierenverblijf, elke nieuwe attractie en het toevoegen van het Pairi Daiza Resort, probeert Pairi Daiza de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden en hen bewust te maken van het belang van het behoud van onze natuurlijke wereld. Zo opende in 2023 een grote nieuwe ingang wat dit unieke park nog mooier maakt

FAQ's Pairi Daiza

Hier is een overzicht van de tien meest voorkomende FAQ's van Pairi Daiza, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Pairi Daiza? De openingstijden van Pairi Daiza variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Pairi Daiza voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Pairi Daiza? Tickets voor Pairi Daiza kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Voor goedkope tickets verwijzen we je graag door naar onze speciale Pairi Daiza tickets pagina waar je diverse aanbieders kunt vinden die korting aanbieden.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Pairi Daiza biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder andere te vinden zijn op de website van het park, in samenwerking met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke dieren kan ik zien in Pairi Daiza? Pairi Daiza is de thuisbasis van een breed scala aan dieren van over de hele wereld. Je kunt onder andere reuzenpanda's, olifanten, leeuwen, giraffen, pinguïns en vele andere diersoorten bewonderen. Het park staat bekend om zijn diverse en prachtige dierenverblijven.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Pairi Daiza? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Pairi Daiza. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Pairi Daiza en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Pairi Daiza. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Pairi Daiza streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijke paden, aangepaste toiletten en speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Pairi Daiza voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Welke unieke verblijfsaccommodaties biedt Pairi Daiza aan? Pairi Daiza biedt met het Pairi Daiza Resort unieke verblijfsaccommodaties aan waarbij je uitzicht hebt op diverse dierenverblijven. Enkele voorbeelden hiervan zijn de "Full Moon Lodge", waar je kunt verblijven in vakantiehuisjes met uitzicht op de beren en wolven, en de "Pinguïn House", waar je kunt overnachten in kamers met uitzicht op pinguïns.
 • Zijn er shows en entertainment in Pairi Daiza? Ja, Pairi Daiza biedt regelmatig shows en entertainment gedurende de dag. Van roofvogeldemonstraties tot voederpresentaties, er is altijd iets te beleven. Raadpleeg het parkprogramma bij aankomst voor de exacte tijden en locaties.
 • Zijn er eetgelegenheden in Pairi Daiza? Ja, Pairi Daiza heeft verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, snacks of verfrissende drankjes. Er zijn diverse opties, variërend van cafetaria's tot restaurants met zitplaatsen.