Ook in de winter is Pairi Daiza, één van de mooiste dierentuinen van Europa, geopend. Tijdens Winter Pairi Daiza kun je genieten van feestelijke verlichting, kerstversiering en leuke extra’s zoals videoprojecties als het donker wordt, een schaatsbaan en gezellige plekken om even op te warmen met winterse hapjes en drankjes.

Als je Pairi Daiza in de winter bezoekt heb je ook nog steeds veel gelegenheid om alle dieren te zien, aangezien doorgaans zowel de buiten- als de binnenverblijven van de dieren toegankelijk zijn. Wil je tijdens Winter Pairi Daiza overnachten? Boek dan een verblijf in één van de unieke hotelkamers van het Pairi Daiza Resort. De accommodaties bevinden zich direct in het park en midden tussen de dieren. In de omgeving zijn ook diverse andere hotels te vinden als je goedkoop bij Pairi Daiza wil overnachten.... Lees meer

Vind hier de beste prijs

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Goedkope tickets

Pairi Daiza tickets

Entreekaarten Pairi Daiza met korting

Winter Pairi Daiza

Tijdens Winter Pairi Daiza, periode in december en januari, is deze mooie dierentuin nog extra mooi. Grote delen van de dierentuin zijn mooi verlicht, met als hoogtepunt de Chinese tuin vol lichtjes en lampionnen. De levensgrote lichtfiguren van al je favoriete dieren zullen ook tot de verbeelding spreken. Je vindt deze verspreid over het park, waardoor het elke keer weer een leuk fotomoment oplevert. Uiteraard mag ook een grote kerstboom en de nodige kerstversiering niet ontbreken en in de periode voor Kerstmis zou je zomaar de kerstman in Pairi Daiza tegen kunnen komen.

Om lang genoeg te kunnen genieten van de sfeervolle winterse aankleding en feestelijke verlichting is het park tijdens Winter Pairi Daiza een groot aantal dagen tot in de avond geopend. Zo heb je na zonsondergang nog alle tijd om alles te zien wat je wil.

Winterse extra’s

Om je bezoek aan Winter Pairi Daiza nog bijzonderder te maken worden er allerlei winterse extra’s toegevoegd, waaronder een schaatsbaan die op het mooie meer in het park drijft. Schaats wat rondjes of geniet van een winters drankje naast de baan. Als het ’s avonds donker wordt worden enkele van de historische gebouwen in Pairi Daiza ‘tot leven gewekt’ met feestelijke videoprojecties.

Wil je even opwarmen? Breng dan eens een bezoekje aan de dome. In deze sfeervolle koepel met kerst kraampjes, versiering en videoprojecties rust je lekker even uit met een hapje en een drankje. Er zijn natuurlijk winterse specialiteiten zoals gluhwein en warme chocolademelk verkrijgbaar.

Ook de overige restaurants in het park zijn tijdens Winter Pairi Daiza (afwisselend) geopend. Je kunt hier gedurende de dag terecht voor een uitgebreide maaltijd of een drankje. In de pinguin bar heb je een uniek uitzicht op de pinguin grot.

Overnachten Pairi Daiza Resort

Zeker in de winter is het een goed idee om te overnachten bij Pairi Daiza. Boek een (Winter) Pairi Daiza arrangement en je kunt genieten van het voordeel om tijdens een koude winterdag even naar je accommodatie te lopen om op te warmen. En niet zomaar een accommodatie, want alle hotelkamers, familiekamers en huisjes op het Pairi Daiza Resort liggen in het park met uniek uitzicht op de dieren. Bekijk vanuit je accommodatie het voeren van de beren of zie de ijsberen, pinguins en walrussen letterlijk voor het raam van je kamer zwemmen.

Bij een Pairi Daiza arrangement met overnachting zijn toegang tot het park op alle dagen van je verblijf, ontbijt, diner en frisdranken in je accommodatie altijd bij de prijs inbegrepen.

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel bij Pairi Daiza? Bekijk dan de mogelijkheden in de omgeving. Op ongeveer 20 minuten rijden van Pairi Daiza ligt het Belgische plaatsje Mons, een gezellig stadje voor een kort verblijf.

Pairi Daiza dierentuin

Uiteraard zijn de dieren het belangrijkste onderdeel van je bezoek aan Pairi Daiza. De dierentuin is groot en de verblijven en leefgebieden van de dieren zijn ruim opgezet en bootsen zo goed mogelijk hun natuurlijke omgeving na. De dieren kiezen in de winter zelf of zij de warmte van hun binnenverblijf opzoeken, maar ook daar zijn ze meestal goed te zien. Geniet van de grote olifantenvlakte of kom zo dicht bij een giraffe dat je hem kunt aaien. Je loopt in Pairi Daiza zomaar midden tussen de kangoeroes en hebt een prachtig uitzicht van bovenaf over het beren- en wolvenverblijf. Pairi Daiza staat ook bekend om de reuzenpanda’s die er leven. Je vermaakt je ook zeker lange tijd in het grote Aquarium en de reptielenboot.

Naast de dieren is ook de aangelegde omgeving in Pairi Daiza een lust voor het oog. Er zijn tempels, Chinese tuinen, apeneilanden en nog veel meer moois. Aansprekende namen zoals Land of the Cold, The Last Frontier en The Middle Kingdom geven al een beetje aan wat je in elk themagebied kunt verwachten. Voor de kinderen is er een grote speeltuin midden in het park. Deze ligt lekker in de zon waardoor het ook in de winter lekker spelen is.