21-01-2024

Het Belgische dierenpark Pairi Daiza wordt steeds bekender in Nederland en niet voor niets: de dierentuin is prachtig aangelegd met gethematiseerde gebieden en verblijven voor de vele dieren in het park. Je vindt er bijzondere dieren zoals pandaberen, kangoeroes en zeldzame vogels. In Pairi Daiza is het mogelijk om de nacht door te brengen te midden van de dieren. De verschillende accommodaties bevinden zich namelijk daadwerkelijk in het park. Vanuit je kamer heb je een geweldig uitzicht op de dieren en bovendien is een gedeelte van het park 24 uur per dag toegankelijk voor verblijfsgasten. Ook heb je als verblijfsgast ’s ochtends een uur eerder toegang tot de rest van het park dan de daggasten. Zo kun je nog genieten van rustige momenten met de dieren.

In dit blog vertellen we je meer over de verschillende unieke accommodaties van het Pairi Daiza Resort, zodat je kunt kiezen bij welke dieren je het liefst een nachtje verblijft. In Pairi Daiza overnachten is erg populair, dus boek op tijd. Op dit moment is het mogelijk om te reserveren tot begin mei, de overige maanden van het jaar zullen binnenkort beschikbaar zijn. Een overnachting in Pairi Daiza is altijd op basis van halfpension, een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet zijn dus inbegrepen.

IJsberen, walrussen, pinguïns en tijgers

Enkele jaren geleden verbleven wij in de hotelkamers die zich in The Land of the Cold bevinden. Je kunt hier kiezen voor een kamer met zicht op de ijsberen, walrussen, pinguïns of Siberische tijgers. Wij kozen voor een nacht bij de ijsberen en een nacht bij de pinguïns en hadden hier zeker geen spijt van. Het onderwaterzicht vanuit sommige kamers geeft een uniek perspectief en de ijsberen en pinguïns kwamen heel dichtbij. De hotelkamers zijn zodanig ingericht dat je zelfs vanuit de badkamer zicht had op de dieren! Een grote walrus of tijger pal voor je hotelkamerraam is ongetwijfeld ook een echte belevenis.

Wolven, beren en zeeleeuwen

In themagebied The Last Frontier vind je onder andere wolven, beren en stellerzeeleeuwen. Vanuit diverse mooie accommodaties heb je zicht op deze dieren. Vanuit het Paddling Bear Hotel en de Paddling Bear Lodge heb je uitzicht op het water waar de stellerzeeleeuwen, de grootste zeeleeuwen ter wereld, zich vermaken. Ook het terras van het hotel kijkt hier op uit. Het Paddling Bear Hotel is geïnspireerd op de avontuurlijke gebieden van Canada en Alaska en straalt rust en ontspanning uit. Naast het hotel staan de vier Paddling Bear Lodges voor een nog avontuurlijker gevoel.

In de Full Moon Lodges slaap je tussen de wolven en bruine beren. Door een groot ovaal raam in je accommodatie heb je het beste zicht op het bos waar deze actieve dieren leven. De Full Moon Lodges zijn volledig gebouwd van hout en steen en gezellig en sfeervol ingericht. Elke lodge heeft twee slaapkamers, een woonkamer met open haard, een luxe badkamer met sauna en bubbelbad, een keuken en een apart toilet. Ideaal dus ook voor grotere families!

Tot slot kun je in dit gebied ook verblijven in de Native Houses, traditionele houten huisjes met twee slaapkamers die uitkijken op de damherten. Vanuit de woonkamer en het terras heb je zicht op het leefgebied van de beren.

Nieuw in 2024: Farmhouse Lodges

Pairi Daiza blijft uitbreiden met mogelijkheden om te overnachten tussen de dieren. In een volledig gerenoveerde boerderij vind je hotelkamers in een rustieke stijl. Vanuit de kamers heb je zicht op de meest schattige dieren van de boerderij, zoals wallaby’s, geitjes, schapen, minivarkens, damharten en konijnen. De Farmhouse Lodges zijn nieuw in 2024 en bevinden zich in themagebied Cambron-Abbey, vlakbij de oude ingang van Pairi Daiza.

Overnachten in de jungle in Sanctuary (vanaf 2025?)

Naar verwachting in 2025 opent Pairi Daiza een nieuw themagebied met de naam Sanctuary. Sanctuary wordt een hele grote overdekte jungle in de stijl van de Amazone met aapjes, vogels, vlinderen en lamantijnen (familie van de zeekoeien) in de hoofdrol. Ook in Sanctuary zul je kunnen overnachten bij de dieren, bijvoorbeeld tussen de boomtoppen om de apen van dichtbij te kunnen zien of onder water voor zicht op de lamantijnen.

Pairi Daiza overnachten

Pairi Daiza Resort

Overnachten in Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel & Aparthotel Horizon Ath Lessines

Op slechts 10 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

B&B La Maison d’Emile

Bed & Breakfast bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel Le Monte Cristo

Slechts 15 minuten van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Utopia Hotel

Slechts een kwartiertje rijden van Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel & Aparthotel Casteau Resort Mons

Hotel bij Pairi Daiza in een bosrijke omgeving

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Ibis Mons Centre Gare

Hotel in het centrum van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Saint Georges

Pairi Daiza op slechts 20 minuten rijden

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Van der Valk Hotel Mons

Van der Valk Hotel bij Pairi Daiza

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotel Lido

Op een kleine 200 meter van de Grote Markt van Bergen

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Maison Des Anges

Hotel met een klassieke inrichting

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Pairi Daiza tickets

Pairi Daiza tickets

Entreekaarten Pairi Daiza met korting