03-04-2024

Ben je, net zoals wij dat zijn, ook zo’n fan van de Harry Potter boeken en films en heb je jezelf altijd al eens echt onderdeel willen voelen van die heksen- en tovenaarswereld? Breng dan eens een bezoek aan Universal Orlando Resort. In dit pretpark resort in Orlando, Florida vind je twee en vanaf 2025 maar liefst drie pretparken met Harry Potter thematisering. In dit blog nemen we je mee langs de leukste Harry Potter attracties die wij al meerdere keren hebben bezocht.

Universal Studios Florida

In Universal Studios Florida vind je themagebied The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley. Net als Harry loop je hier door de straten van Londen alvorens de tovenaarsstraat Diagon Alley (de Wegisweg in het Nederlands) te betreden. Je kunt een bezoek brengen aan bekende locaties uit de films. Eet en drink wat in café de Lekke Ketel (Leaky Cauldron) of probeer een toverstaf uit in de winkel van Ollivander. De attractie Harry Potter and the Escape from Gringotts neemt je mee op een snel avontuur in de tovenaarsbank. Wij vonden de attractie overkomen als een achtbaan die geschikt is voor het hele gezin.

De tweede attractie in dit Harry Potter themagebied is de Hogwarts Express, de trein die tovenaarsleerlingen naar Zweinstein brengt. Deze bijzondere rit kun je alleen maken als je een zogenaamd Park-to-Park ticket hebt: de trein brengt je namelijk naar het tweede pretpark van het Universal Orlando Resort. Een attractie waarvoor je extra moet betalen maar wij vonden dit wel de moeite waard om eens te ervaren.

Islands of Adventure

In het tweede park van Universal Orlando Resort, Island of Adventures genaamd, ligt nog een Harry Potter themagebied: The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade. De attracties die hier liggen vonden wij het meest spectaculair. De trein vanuit King’s Cross Station in het Universal Studios Park komt hier aan. In het Harry Potter gedeelte van Islands of Adventure zijn kasteel Zweinstein (Hogwarts) en het bijbehorende dorp Zweinsveld (Hogsmeade) tot in detail nagebouwd.

In het kasteel kun je zelf de gangen en klaslokalen van de school ontdekken en natuurlijk zijn hier ook weer Harry Potter attracties te vinden. Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure is een achtbaan die je mee het Verboden Bos in neemt. Naar onze mening is dit één van de leukste en mooiste achtbanen die wij bezocht hebben. In Harry Potter and the Forbidden Journey ga je mee op 3D/4D avontuur in en om Zweinstein. Tot slot is er met Flight of the Hippogriff ook een kleinere achtbaan gericht op jongere kinderen te vinden.

Epic Universe (opening 2025)

In 2025 opent in Universal Orlando Resort een volledig nieuw derde pretpark (Epic Universe) met ook weer een Harry Potter gedeelte: The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic. Je kunt hier zowel de wereld uit de Harry Potter films als uit de Fantastic Beasts films beleven. Veel details over het nieuwe park zijn nog niet prijsgegeven, maar waarschijnlijk stap je hier in een uitgebreide dark ride die je meeneemt door het Britse hoofdkantoor van de tovenaarsgemeenschap. Wij hebben inmiddels onze reis voor 2025 naar Universal Orlando Resort geboekt om deze attractie ook te gaan ontdekken.

Universal Orlando Resort

Naast bovenstaande drie pretparken bestaat Universal Orlando Resort nog uit waterpark Volcano Bay, uitgaansgebied Universal CityWalk met leuke shops en restaurants en een groot aantal Universal Orlando hotels, variërend van budgetvriendelijk tot zeer luxe. Hotelgasten mogen de pretparken doorgaans ’s ochtends al vroeger betreden dan de daggasten. Als gast van de meest luxe Universal Orlando hotels krijg je bovendien allerlei extra’s, zoals Universal Express passen waarmee je de rij kunt overslaan bij populaire attracties.

In elk Universal Orlando park kun je je met gemak een of meerdere dagen vermaken, dus je doet er goed aan een meerdaags verblijf te boeken. Met een Park-to-Park ticket kun je ‘hoppen’ tussen de verschillende parken. Je kunt ook een goedkoper entreeticket kopen dat per dag toegang geeft tot één park. Dat is op zich prima, het enige nadeel is dat je dan de Hogwarts Express attractie niet kunt doen aangezien deze treinrit naar Zweinstein van het ene naar het andere park gaat.

Harry Potter Studios London

Ben je op zoek naar een Harry Potter beleving wat dichter bij huis? Lees dan ook ons blog van ons bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in Londen. Je kunt je daar een hele dag lang vermaken op de grote film sets en het is goed te combineren met een stedentrip Londen.

Vind hier de beste prijs

Tickets Universal Orlando Resort

Entreekaarten Universal Orlando met korting

Vliegtickets naar Orlando

Van Amsterdam naar Orlando

Hotels van Universal Orlando Resort

Hard Rock Hotel®

Hard Rock Hotel van Universal Orlando Resort

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Royal Pacific Resort

Luxe Universal Orlando Resort hotel vlakbij de parken

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Cabana Bay Resort Hotel

Officieel Universal hotel gethematiseerd naar de jaren 50

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Portofino Bay Resort

Hotel van Universal Orlando Resort met Italiaanse invloeden

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Sapphire Falls Resort

Universal Orlando hotel in Caribische sfeer gethematiseerd

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Universals Aventura Hotel

Prachtig hotel van Universal Orlando direct naast Volcano Bay

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Universals Endless Summer Resort - Dockside Inn

Goedkoop hotel van Universal Orlando Resort

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Universals Endless Summer Resort - Surfside Inn

Goedkoop officieel hotel van Universal Orlando Resort

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie