17-06-2023

Een pretpark reis naar Florida kun je op elk moment in het jaar maken, maar elk jaargetijde heeft zijn eigen voor- en nadelen, samenhangend met het weer of feest- en vakantiedagen. In dit blog zetten we een aantal dingen om rekening mee te houden op een rij.

Klimaat Florida

Je hebt besloten dat je naar Florida op vakantie wilt, omdat het daar (bijna) altijd mooi weer is. Klopt, maar toch zijn er een aantal zaken die mede kunnen bepalen wat de beste reistijd naar Florida voor jou is.

Vanwege het hoge aantal zonuren heeft Florida de bijnaam ‘The Sunshine State’. Veel Amerikanen en buitenlanders komen dan ook naar Florida om te overwinteren. Meestal is het in de winter zacht, aangenaam en zonnig, met temperaturen zo rond de 20 graden. Er kan echter ook wel eens een periode voorkomen waarin de temperatuur niet hoger dan 10-15 graden komt en er zelfs lichte nachtvorst optreedt. De zomermaanden in Florida kunnen benauwd aanvoelen door de combinatie van temperaturen tussen de 30 en 40 graden en een hoge luchtvochtigheid. Aan het einde van de middag komen vaak (kortstondig) flinke plensbuiten voor in de zomer. Vrijwel heel Florida heeft de kans om door orkanen getroffen te worden en dan vooral in het orkaanseizoen (van eind juni tot en met november).

Beste maanden voor pretparken Florida

Wat zegt bovenstaande klimaatinformatie nu met betrekking tot je pretpark reis naar Florida? Wat ons betreft is de lente (maart, april, mei) de beste periode om de pretparken in Florida te bezoeken. Het is in deze periode zomers warm, maar niet te heet of benauwd. Bovendien valt er weinig regen en is het orkaanseizoen nog niet begonnen.

Waar je beter wel op kunt letten als je in de lente naar Florida gaat is Spring Break. Tijdens Spring Break, een periode van een aantal weken waarin Amerikaanse scholen vakantie hebben, is het meestal veel drukker in de pretparken dan anders. Als het kan, probeer deze periode dan dus te vermijden voor je reis! Spring Break valt niet voor alle scholen tegelijkertijd en de data wisselen ook per jaar, dus het is goed om dit van tevoren online te checken. Doorgaans ligt het hoogtepunt van Spring Break waarop de meeste scholen gesloten zijn ergens tussen half maart en begin april.

Kun je goed tegen de hitte? Dan is een Florida vakantie in de zomervakantie (juli-augustus) ook goed te doen. Houd wel rekening met grotere drukte in de pretparken dan bijvoorbeeld tijdens de meivakantie.

In de winter naar Florida

Om de kou hier in Europa te ontvluchten is het ook heerlijk om in de wintermaanden naar Florida te reizen. In december kun je genieten van de kerst sfeer (wie wil er nu niet een keer kerst tussen de palmbomen vieren?) en januari staat bekend als een rustige maand in de meeste pretparken, waardoor je waarschijnlijk minder tijd in wachtrijen zult hoeven door te brengen. Hou wel rekening met wisselende weersomstandigheden. Warme en frissere dagen kunnen elkaar afwisselen rondom Orlando in deze tijd van het jaar, dus je zult waarschijnlijk ook wel eens met een dikke trui op pad moeten.

Wat wij persoonlijk een nadeel vinden aan Florida in de winter is dat het net niet warm genoeg is om de waterparken te bezoeken, bijvoorbeeld die van Walt Disney World (Blizzard Beach en Typhoon Lagoon) of die van Universal Orlando Resort (Volcano Bay). De waterparken zijn in de winter dan ook vaak (gedeeltelijk) gesloten. Stoort dit je niet dan is het heerlijke overwinteren in Florida. Er zijn natuurlijk naast de waterparken ook meer dan voldoende pretparken om je vakantie te vullen!

Walt Disney World

Vliegtickets Florida

Van Amsterdam naar Florida

Walt Disney World aanbiedingen

Alle actuele Walt Disney World aanbiedingen

Walt Disney World tickets

Entreekaarten Walt Disney World met korting

Universal Orlando Resort

Tickets Universal Orlando Resort

Entreekaarten Universal Orlando met korting

Vliegtickets naar Orlando

Van Amsterdam naar Orlando