25-12-2018

In Denemarken is het bekende speelgoed Lego ooit ontstaan en hier vind je dan ook nog steeds het eerste Legoland pretpark. Met deze 6-daagse pretparkreis breng je naast Legoland ook nog een bezoek aan een ander Deens pretpark: Tivoli Gardens. Ook ontdek je de gezellige steden Kopenhagen en Odense. Deze familie rondreis is een leuke kennismaking met Denemarken en is ideaal voor bijvoorbeeld de mei- of herfstvakantie. Ook in de zomervakantie kan het in Denemarken mooi weer zijn.

Legoland Denemarken

Deze pretpark reis naar Denemarken is een reis op basis van eigen vervoer. Op de eerste dag van je vakantie rij je naar Billund, de Deense plaats waar Legoland ligt. Vanaf Utrecht is het iets meer dan 700 kilometer rijden, dus als je vroeg vertrekt kun je dezelfde middag nog het pretpark gaan verkennen. Je verblijft in een viersterren hotel op slechts 1 kilometer afstand van Legoland.

Na een goed ontbijt de volgende ochtend heb je de gelegenheid om weer het pretpark te gaan verkennen, want er zitten namelijk entree tickets voor twee dagen bij de prijs van deze reis inbegrepen. In Legoland vind je meer dan 50 attracties, van achtbanen tot wildwaterbanen en leuke Duplo attracties voor de allerkleinsten. Vergeet ook Miniland niet: hier zijn bekende gebouwen en steden nagebouwd met miljoenen Lego steentjes.

Programma van de rest van de rondreis

Na twee dagen laat je Legoland achter je en ga je op weg naar Odense, de geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De afstanden binnen Denemarken zijn niet zo groot en je bereikt Odense dan ook binnen enkele uren. In Odense zijn diverse toeristische uitstapjes te maken, die vaak te maken hebben met de bekende schrijver. De volgende dag vervolg je je reis naar Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. In deze gezellige stad is het leuk shoppen, maar je kunt natuurlijk ook een terrasje pakken of een rondvaart door de stad maken. Vergeet ook het beroemde beeld van de kleine zeemeermin niet.

In Kopenhagen staat weer een pretpark op het programma: het midden in het centrum gelegen Tivoli Gardens. Tickets voor dit sfeervolle oude pretpark zijn inclusief. Het park is vaak tot laat in de avond geopend en ook erg leuk om in het donker te zien. Er staan verschillende spectaculaire attracties, maar ook een groot reuzenrad of een boottochtje over het Tivoli meer behoren tot de mogelijkheden. In Odense en Kopenhagen verblijf je in een viersterren hotel in het centrum en is ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Vind hier de beste prijs

Legoland Denemarken arrangement

Overnachten bij Legoland Denemarken inclusief tickets