31-05-2021

In het Legoland Windsor Resort in Engeland is een nieuw themagebied geopend met de naam Lego Mythica: World of Mythical Creatures. In dit nieuw themagedeelte vind je drie nieuwe attracties, een restaurant en diverse meet-and-greet en andere activiteiten. Het is de grootste investering van Legoland Engeland sinds de opening 25 jaar geleden.

Avontuurlijk thema en attracties

Het nieuwe themagebied Lego Mythica doet zijn naam eer aan: het Lego team heeft maar liefst dertien nieuwe Lego Mythica modellen gebouwd die te zien zijn in het nieuwe gedeelte van het park. Hiervoor zijn meer dan maar liefst 1,7 miljoen Legosteentjes gebruikt. Ook geheel in het avontuurlijke thema van Lego Mythica zijn de drie nieuwe attracties, waarvan Flight of the Sky Lion de grootste is. Deze attractie is de eerste vlieg simulator attractie in het Verenigd Koninkrijk. Gasten stappen in een grote gondel die in beweging komt voor een groot scherm, waardoor het lijkt of zij zelf door het Lego Mythica universum vliegen. Voor kinderen is er het nieuwe gebied ook een kleine vrije valtoren gebouwd (Fire and Ice Freefall) en de waterattractie Hydra’s Challenge met een heus zeemonster zal de oudere kinderen zeker aanspreken.

Andere activiteiten

Pretpark Legoland Windsor bestaat dit jaar 25 jaar: een extra mooi moment om zo’n geheel nieuw themagebied te openen. Naast de drie nieuwe attracties beschikt Lego Mythica: World of Mythical Creatures ook over een speciale meet-and-greet locatie voor foto’s en leuke momenten met de Legofiguren en een restaurant waar je fish & chips kunt eten. Bij een andere horecapunt in het nieuwe gebied zijn unieke Lego Mythica donuts te koop. Tot slot kunnen sommige van de Lego Mythica bouwwerken gescand worden met de Legoland app voor een leuke Augmented Reality ervaring.

Legoland Windsor

In Legoland Windsor vind je een aantal dezelfde attracties als in de andere Legoland pretparken in bijvoorbeeld Denemarken en Duitsland, maar ook een aantal andere. Het resort bestaat naast het pretpark uit twee Lego hotels: het Legoland Resort Hotel en het Legoland Castle Hotel. Beide liggen op loopafstand van het pretpark en staan garant voor wat extra Lego sfeer. Legoland Engeland ligt in Windsor, op ongeveer een uur rijden van London. Je zou dus tijdens je Legoland Windsor Resort vakantie ook nog een dagje naar deze wereldstad kunnen gaan. De plaats Windsor zelf, met natuurlijk het beroemde Windsor Castle, is ook zeker een bezoek waard.

Hotels bij Legolan Engeland

Legoland Windsor Castle Hotel

Lego Hotel op loopafstand van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland Windsor Hotel

Officieel Legoland Hotel grenzend aan het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland arrangement

Legoland Windsor arrangement

Overnachten bij Legoland Windsor inclusief entreekaarten

Legoland tickets

Legoland Windsor tickets

Entreekaarten Legoland Windsor met korting