02-06-2018

Dit jaar bestaat Safaripark Beekse Bergen precies 50 jaar en ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal heeft het Safaripark een compleet vernieuwd entreegebied en een gorilla eiland geopend. Eerder dit jaar opende de Beekse Bergen al het Safari Resort. Een compleet nieuw vakantiepark met vakantiehuisjes en lodgetenten met uitzicht op een savanne waar je de wilde dieren vanaf je terras kunt spotten.

Entreegebied Safaripark

De laatste maanden is het Safaripark druk bezig geweest om het entreegebied compleet te vernieuwen om onder andere de doorstroom van gasten in de ochtend en op het einde van de dag te verbeteren. Ook brengt dit nieuwe entreegebied je meteen meer in de sfeer van het safaripark. Naast het vervangen van de kassa’s, controlepost en de souvenirwinkel is er bij het safarirestaurant een groot nieuw terras gekomen. Vanaf dit grote nieuwe terras heb je als bezoeker een schitterend uitzicht over het nieuwe gorilla eiland.

Gorilla eiland

De gorilla’s hebben in hun nieuwe verblijf meer ruimte gekregen en leven nu samen met kuifmangabeys. Bijzonder is dat Safaripark Beekse Bergen ook aandacht geeft aan het feit dat de westelijke laaglandgorilla ernstig bedreigd wordt. Op de natuurgebieden waar deze dieren leven vindt veel mijnbouw plaats. Mijnwerkers zijn hier op zoek naar de kostbare grondstof coltan, die gebruikt wordt voor het maken van mobiele telefoons. Vlakbij het nieuwe gorilla eiland komt een nagemaakte coltanmijn waarmee het park dit probleem onder de aandacht brengt.

Beleving

Het is duidelijk dat Safaripark Beekse Bergen door al deze nieuwe toevoegingen dit jaar meer inspeelt op de beleving van de gast. Als bezoeker krijg je het gevoel dat je in een compleet andere wereld bent, zeker wanneer je meerdere dagen verblijft in het nieuwe Safari Resort.

Arrangementen

Beekse Bergen arrangement

Overnachten bij Beekse Bergen inclusief tickets

Tickets

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Safaripark Beekse Bergen met korting

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Speelland Beekse Bergen met korting