22-12-2023

Het grote overdekte waterpark van Walibi Belgium, Aqualibi, opent vandaag weer haar deuren met een flinke uitbreiding van waterglijbanen. Aqualibi heeft vier nieuwe waterglijbanen met de namen Pomakai, Wiki Wiki, Banzai en Waikiki toegevoegd aan het al zeer ruime aanbod. Daarnaast heeft er een renovatie van Aqualibi plaatsgevonden, waardoor het waterpark haar energieverbruik flink vermindert.

Vier nieuwe glijbanen

Aqualibi is vandaag, na een flinke renovatie van maar liefst 8 maanden, weer geopend met vier nieuwe waterglijbanen. Er is een extra toren gebouwd van waaruit deze nieuwe waterglijbanen bezocht kunnen worden. De nieuwe waterglijbanen heten Pomakai, Wiki Wiki, Banzai en Waikiki.

In Pomakai neem je met maximaal twee personen plaats in een rubber bootje en glij je in een grote draaikolk, waarna je op het einde nog een spannend laatste glij stuk hebt. Wiki Wiki is een raceglijbaan waar je op matjes kunt racen tegen familie of vrienden. Wiki Wiki is hiermee de eerste in zijn soort in de Benelux. In Banzai neem je ook samen met iemand anders plaats in een band om een lang parcours af te leggen. Banzai maakt gebruik van waterstralen om de band waarin je zit vooruit te spuiten. Ook dit is de eerste glijbaan in zijn soort in Europa. Waikiki is een waterglijbaan die je aandacht al trekt vanuit buiten. Je gaat hier namelijk in een band, na een snelle afdaling, door een hoge wand waarna je omhoog en weer omlaag glijdt naar het einde. Deze hoge en steile wand is vanuit buiten al goed zichtbaar.

Vermindering van het energieverbruik

Na deze lange renovatie is waterpark Aqualibi een stuk energiezuiniger geworden. Zo is bijvoorbeeld de isolatie van het waterpark verbeterd, zijn de verwarmingselementen vernieuwd en ook de pompen voor het water. Het doel was om ervoor te zorgen dat het energieverbruik met maar liefst 80% zal verminderen. Aqualibi is hierdoor hard op weg om in 2030 geheel klimaatneutraal te worden.

Complete pretpark bestemming

Met deze uitbreiding in Aqualibi en het grote aantal attracties voor de hele familie in het pretpark Walibi begint het steeds meer een complete pretpark bestemming te worden. Aqualibi en Walibi op één dag combineren is door recente uitbreidingen in het waterpark en pretpark eigenlijk niet meer te doen. Er is zoveel te zien en te beleven dat je eigenlijk zeker twee dagen de tijd nodig hebt om beiden te bezoeken.

De vraag naar een eigen Walibi Belgium hotel of Walibi Belgium vakantiepark is hierdoor steeds logischer. Als je kijkt naar andere pretparken met de omvang van Walibi Belgium zie je dat deze parken al wel geïnvesteerd hebben in eigen accommodaties. Ook door de bekendheid van Walibi Belgium zou een eigen accommodatie in of bij het pretpark een zeer slimme zet zijn.

Wil je echter nu al bij Walibi Belgium overnachten om het pretpark en waterpark te bezoeken dan is er de mogelijkheid om een hotel in de directe omgeving te boeken. Kijk hiervoor in ons overzicht van hotels bij Walibi Belgium.

Walibi Belgium aanbiedingen

Aqualibi tickets

Entreekaarten Aqualibi met korting

Walibi Belgium arrangement

Overnachten bij Walibi Belgium inclusief tickets
Walibi Belgium - Online promoties

Accommodaties nabij Walibi Belgium

Novotel Wavre Brussels East Hotel

Op loopafstand van Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Best Western Hotel Wavre

Hotel in Wavre vlakbij Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Domaine du Ble

Hotel in Wavre

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Ibis Styles Louvain La Neuve

Combineer Walibi Belgium met een dagje Brussel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Ibis Brussels Waterloo

Hotel in Waterloo op 15 minuten van Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Panorama Overijse

Vlakbij Brussel en Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Martins Grand Hotel

Hotel in Waterloo vlakbij Walibi Belgium

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten