23-06-2017

Walibi Belgium heeft grootste plannen. De komende vijf of zes jaar zal het pretpark vele nieuwe attracties toevoegen en ook alle bestaande themazones volledig vernieuwen. In totaal zullen de investeringen meer dan 100 miljoen bedragen.

Walibi Belgium

Walibi Belgium ligt in de Belgische plaats Waver en trekt ongeveer 1,3 miljoen bezoekers per jaar. Het pretpark bestaat al meer dan 40 jaar en richt zich op kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Na alle investeringen zal in 2022/2023 ongeveer 75% van het pretpark vernieuwd zijn. Er wordt vrijwel direct gestart. De komende jaren worden alle bestaande themazones van het pretpark opnieuw ingericht met extra aandacht voor de thematisering. Ook zullen er elk jaar nieuwe attracties bijkomen in het pretpark.

Tijdspad van de investeringen

In 2018 zal allereerst een nieuwe familie achtbaan aan pretpark Walibi Belgium worden toegevoegd. Verder wordt er volgend jaar aan het al bestaande waterpark Aqualibi (direct naast het pretpark) een kinderzone toegevoegd waar ook de jongste kinderen heerlijk wat allerlei water speeltoestellen kunnen spelen. Ook de thematisering van Aqualibi wordt aangepakt. In 2019 worden drie themagebieden van het pretpark volledig opnieuw aangelegd, komt er een groot nieuw restaurant en wordt het pretpark weer twee nieuwe attracties rijker: een interactieve indoor familie attractie en een kinderachtbaan. In 2020 komt er in de vernieuwde Western zone een waterattractie en in 2021 volgt de grootste investering: een spectaculaire megacoaster. Door de toevoeging van deze achtbaan bereikt Walibi Belgium met tien achtbanen een record in de Benelux. In 2022 en 2023 worden alle vernieuwingen afgerond met nog een familie attractie en diverse nieuwe glijbanen voor Aqualibi.

Overnachten Walibi Belgium

De komende jaren zullen alle nieuwigheden in het pretpark geleidelijk aan vorm krijgen. Al vanaf 2018 zijn de eerste nieuwe attracties te beleven. Walibi Belgium beschikt nog niet over een eigen hotel of vakantiepark, maar er zijn voldoende mogelijkheden in de omgeving. Op onze website vind je diverse verschillende hotels bij Walibi Belgium. Door te blijven slapen kun je de volgende dag nog even terug naar het pretpark of het naastgelegen waterpark Aqualibi. De Belgische hoofdstad Brussel ligt op slechts een half uur van Walibi Belgium en is ook zeker een bezoek waard.

Tickets

Aqualibi tickets

Entreekaarten Aqualibi met korting
Walibi Belgium - Online promoties